• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitimin kalitesinin yükselmesinde ivme yakaladık'

'Eğitimin kalitesinin yükselmesinde ivme yakaladık'

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar’daki eğitimin kalitesinin yükselmesi anlamında bir ivme yakalandığını belirtti Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Vali [&hellip]

“Eğitimin kalitesinin yükselmesinde ivme yakaladık”

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar’daki eğitimin kalitesinin yükselmesi anlamında bir ivme yakalandığını belirtti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Toplantıya Afyonkarahisar Vali Vekili Akgün Corav, Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Ayfer Örten, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Seyfullah Sönmez ile daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Özverili bir şekilde çalışılıyor
Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Afyonkarahisar olarak eğitimde bir yükseliş ivmesi yakaladıklarını söyledi. Yıldırım, “Son dört yıldır tecrübenin ve gençliğin senteziyle ve gösterdiğiniz performansla ilimizdeki eğitimin seviyesini çok önemli bir noktaya getirdiniz. Sizin özverili çalışmalarınızla, İlimizdeki eğitimin düzey ve kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir ivme yakaladık. Bu ivmenin artık, bu ve takip eden yıllarda da artarak devam edeceğine bütün kalbimle inanıyor, emeği geçen her kademedeki yönetici, öğretmen ve personelim ile velilerimize ve tüm öğrencilerimize bu çok özel günde ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür
Yıldırım, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ve ilçe kaymakamlarının desteklerini hissettiklerini söyleyerek “İl olarak yakaladığımız ivmede desteğini sürekli yanımızda hissettiğimiz başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine, sivil toplum örgütlerimize, eğitim-iş kolunda faaliyet gösteren sendikalarımız ve basınımız ile bu süreçte birlikte çalıştığımız herkese katkılarından dolayı bu anlamlı günde huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.
Geleceği, öğretmenler şekillendirecek
Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde öğretmenlerin rollerinin büyük olacağına işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:
“Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ve üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmede biz öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına daha fazla görev düşmektedir.
Çünkü bizler biliyoruz ki, üzerimize düşen görevi yerine getirirken karşılaşacağımız sosyo-ekonomik problemlerin hiçbiri bizleri yıldırmayacak; bu güzide topluluk karşılaştığı bütün güçlükleri el-ele, gönül-gönüle ve işbirliği içerisinde aşacaktır. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu çocuklarımıza ve gençle-rimize doğru bir şekilde anlatmak öncelikle öğretmenlerimizin görevidir. Bu anlamda öğretmenleri-mizin her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdığı bir gerçektir. Atatürk’ün öğretmenlerinin bu sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getireceğine inancımı belirterek tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”
Öğretmenler, ayrım gözetmiyor
Öğretmenlerin hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Yıldırım, “24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kere daha belirtmek isterim ki; benim öğretmenim öğrencilerinin fikirlerine ve ürettiklerine değer veren, sınıf içi ve dışı etkinliklerde demokratik davranan, hiçbir zümreye ve bireye karşı ayrımcılık yapmayan, öğrencinin sosyo-ekonomik durumuna göre ön yargısız davranan,her öğrencinin başarılı olacağına inanan, zorluklarla mücadele eden,Türk Milli Eğitim Sisteminin dayandığı temel değerleri ve ilkeleri iyi bilen, mesleki gelişimine yönelik yayınları izleyen, ailelerin yaşadıkları sorunlara karşı duyarlı davranan, daha pek çok özelliklerini burada sayamadığım insandır, bütün yapıların temeline bir taş koyandır benim öğretmenim” ifadelerini kullandı.
Yanlışlık, felakete yol açabilir
Öğretmenlik mesleğinde insana yatırım yapıldığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
“Çünkü bildiğiniz gibi ömür boyu süren bir öğrenciliktir öğretmenlik. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hata, sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecek; aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar doğuracaktır. Çünkü bire-ye yapılan yatırım uzun vadede verim alınacak bir yatırımdır. Bu yatırımda ortaya çıkacak bir hata ya da yanlışlık toplumları felakete götürecek sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle de günümüzde birey eğitiminde çok önemli görev üstlenen öğretmenlerin, Bakanlığımızdaki yeniden yapılanmaya paralel, çağın ilerisinde bir eğitim anlayışına sahip olmaları beklenmektedir.”
Çağdaş bir temele dayandırıldı
Kutlama programını düzenleyen Kocatepe Anadolu Lisesi’nin müdürü Nihat Selek ise öğretmenlere bakış açısının zamanla değiştiğine dikkat çekti. Selek, “Cumhuriyet Türkiyesi’nde öğretmenlik mesleği çağdaş, ulusal ve laik bir temele dayandırılmış, bu temelden kaynaklanan anlayış ve yaklaşımla yapılandırılmış, güvenilir ve tutarlı çerçeveye alınarak gerçek yörüngesine oturtulmuştur. Bu niteliğin kazanılmasında kuşkusuz ki Atatürk’ün eğitimine, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine bakış açısı çok etkin ve belirleyici bir rol oynamıştır” dedi.
Başarı ölçütü değişti
Öğretmenliğin eskiden “kutsal bir taht” olarak kabul edildiğini hatırlatan Selek, “Zaman ve şartların değişimi, öğretmeni bu kutsal tahtından indirmiş ve memurlaştırmıştır. Öğretmen memur değildir. Onun mesai saati olmamalıdır. Dün veli çocuğunu okula getirirken ‘eti senin, kemiği benim’ misali ile öğretmene olan güvenini yansıtırken, bugün daha korumacı ve yargılayıcı bir kimliğe bürünmüştür. Yani kişisel hassasiyetler kurumsal ve manevi hassasiyetler kurumsal ve manevi hassasiyetin önüne geçilmiştir. Öğretmen ve kurumların başarısı, iyi bir yurttaş yetiştirmekten çok, sınavlardaki başarısı ile ölçülmeye başlanmıştır” diye konuştu.
Büyük adamlar, büyük öğretmenler…
Emekli öğretmenleri temsilen söz alan Hasan Karakoç da öğretmenin en güzel meslekler arasında olduğunu söyledi. Karakoç, “Atatürk, ‘Benim anlatılacak yanım öğretmenliğimdir’ demiştir. Öğretmenlerin elinde insan şekillenir. Büyük devlet adamları, büyük öğretmenler tarafından yetiştirilmiştir” ifadelerini kullandı. Haber ve Fotoğraflar: Murat Arısoy

Bakmadan Geçme