• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitime yapılan yatırım, en güzel yatırım'

'Eğitime yapılan yatırım, en güzel yatırım'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitime yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğunu belirtti. Başkan Çoban, 'Eğitime yapılan hizmetler kalıcıdır' dedi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitime bakışını ve eğitim için Belediye’nin yaptıklarını değerlendirdi. Başkan Çoban, 'Eğitime yapılan yatırım, en güzel yatırım. Ben Türk insanının eğitilmesi yönünde, hatta dünya insanının eğitilmesi yönünde çaba gösteren başta büyüklerimiz [&hellip]

“Eğitime yapılan yatırım, en güzel yatırım”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitime yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğunu belirtti. Başkan Çoban, “Eğitime yapılan hizmetler kalıcıdır” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitime bakışını ve eğitim için Belediye’nin yaptıklarını değerlendirdi. Başkan Çoban, “Eğitime yapılan yatırım, en güzel yatırım. Ben Türk insanının eğitilmesi yönünde, hatta dünya insanının eğitilmesi yönünde çaba gösteren başta büyüklerimiz olmak üzere en ücra okuldaki hizmetliye kadar herkesi candan kutluyorum. Eğitime yapılan hizmetler kalıcı hizmetlerdir. Çoğu şey unutulur ama insanlar hocasını, kendisine yol gösteren, ders veren, ya da Anadolu Lisesi’ni, Fen Lisesi’ni, üniversiteyi kazanmasında emeği geçen insanları asla unutmazlar” dedi.
Çocukların gönül bahçelerine giriliyor
Afyonkarahisar’da eğitim hayatında güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Çoban, “Okullarımızın sadece bahçelerine bakmaktan daha ziyade çocuklarımızın da gönül bahçesine girmek bizim en büyük hedefimiz. Afyonkarahisar’ın hangi okulunda olursa olsun, kitabı olmayan, çantası olmayan, ayakkabısı olmayan, parası olmadığından dolayı minibüse binemeyip okula gidemeyen her öğrencinin kaderi, bizim kaderimizdir. Onun ihtiyacı, bizim ihtiyacımızdır. Haber aldığımız anda yardımına koşmak, en büyük görevimizdir” diye konuştu.
5 ayrı yerde Bilgi Evi
2009’da yapılan yerel seçimlerde, seçim vaatleri arasında yer alan Bilgi Evleri konusunda da açıklama yapan Çoban, şöyle devam etti:
“Dershanelere rakip olmak gibi bir düşüncemiz asla yok. Biz bırakınız parası olmamayı, minibüse bile binecek parası olmayan çocuklarımıza kendi mahallelerinde, hiçbir minibüse, hiçbir büyüğünün götürmesine ihtiyaç kalmadan o dershane eğitimini kendi mahallesinde alma imkanını ortaya koymayı isti-yoruz. Bir tanesini, Ümit Eğitim Gönüllüleri ile beraber, Belediyemizin karşısındaki binada açtık. Daha ilan etmeden kapasitenin tamamı doldu. Arkadaşlarımı topladım. Bu işin maliyeti hiç önemli değil. 2011 yılında, şehrimizin 5 ayrı bölgesinde projesi bize ait olmak üzere hazırlığınızı yapın, 5 ayrı bölgemizde bu tür okullarımızı, Bilgi Evi’ni açacağız. Biz fiziki mekanı en güzel şekilde hazırlayacağız. Şu anda Hürriyet İlköğretim Okulu’nun yanındaki bir yere başlangıçta 200 metrekare proje derken, projemiz arttı, sanıyorum 750 metrekareye çıktı. Orada da 3 tane özel eğitim görecek çocuklar için sınıf yapı-yoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme