• Haberler
  • Gündem
  • 'Eğitime ve gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır'

'Eğitime ve gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, üniversitelerin şehirlerin ülkelerin kalkınmasındaki önemine dikkat çekti. Göktaş, 'Üniversite eğitimine, eğitime ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, hayırsever iş insanları Özcan ve Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan “AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası” temel atma törenine katıldı. AKÜ ANS kampüsünde yapılan törene; Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Mehmet Taytak, Av. Hakan Şeref Olgun, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti eski Milletvekili Av. Halil Ürün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, protokol üyeleri, akademisyenler katıldılar.

Haber
“ÂLİMLERİN MİSYONUNU AKÜ DEVAM ETTİRİYOR”
Temel atma töreni AKÜ İlahiyat Fakütesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Kadir Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenin açış konuşmasını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından yapıldı. Karakaş’ın ardından Halaç Ailesi adına hayırsever Fazlı Halaç bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ardından törenin son konuşmasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptı. Göktaş, Afyonkarahisar’ın tarihi boyunca birçok anlamda medeniyetlerin kavşak noktası olduğunu söyledi. Göktaş, “Afyonkarahisar ticaret yolunun kesiştiği bir şehirdir. Fakat aynı zamanda birçok âlimin yolu da Afyonkarahisar’dan geçmiştir. Bugün bu misyonu üniversitemiz devam ettiriyor. Üniversite eğitimine, eğitime ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.” dedi.

Haber

Haber

Haber

Haber
“FAKÜLTE VERİMLİ EĞİTİM ORTAMI SUNACAK”
AKÜ İlahiyat Fakültesi hizmet binasını yaptıracak olan hayırseverlere teşekkür eden Göktaş, “Bakanlığımıza da çok değerli katkıları olan hayırseverlerimiz Özcan ve Başak Halaç’ın katkılarıyla yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim binamızın temelini atacağız. İnşallah kısa sürede tamamlanıp hizmete girecek olan bu bina, öğrencilerimize ve hocalarımıza modern ve verimli bir eğitim ortamı sunacaktır. Afyonkarahisar’a çok emek vermiş Emirdağlı hemşehrim, hayırseverlerimiz Özcan ve Başak Halaç başta olmak üzere, bu fakültenin yapımına destek olan herkese öncelikle bir Afyonlu olarak teşekkür ederim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Haber
İNŞAATIN BİR YILDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Göktaş, konuşmasının sonunda inşaat işini yüklenici firmadan temeli atılan binanın 18 ayda tamamlanmasını isterken firma yetkilisi ise inşaatın bir yıl içinde tamamlayacaklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz tarafından yaptırılan toplu duanın ardından Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, protokol üyeleri ile birlikte butona basarak fakültenin temelini attı.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme