• Haberler
  • Genel
  • Eğitime destekte hanım eli – Kocatepe Gazetesi

Eğitime destekte hanım eli – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da bir eğitim derneği daha açıldı. Kurucularının tamamının bayan olduğu Çağlayan Eğitimciler Derneği’nin açılışına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök katıldı Eğitim konusunda gönüllü olan, öğrencileri ve öğretmenleri sosyal hayatta daha faal hale getirmeyi amaçlayan dernekler arasına Çağlayan Eğitimciler Derneği de katıldı. Resmi açılışı [&hellip]

Eğitime destekte hanım eli

Afyonkarahisar’da bir eğitim derneği daha açıldı. Kurucularının tamamının bayan olduğu Çağlayan Eğitimciler Derneği’nin açılışına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök katıldı

Eğitim konusunda gönüllü olan, öğrencileri ve öğretmenleri sosyal hayatta daha faal hale getirmeyi amaçlayan dernekler arasına Çağlayan Eğitimciler Derneği de katıldı. Resmi açılışı yapılan dernek, Karaman Mahallesi’nde Emirdağlılar Lokali’nin çaprazında hizmet verecek.
Dernek’in açılışına katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yurtdışından çarşamba günü geldim. Perşembe günü mesaiye başladığımda arkadaşlarımız biriken da-vetiyeleri getirdiler. Sekretaryamız sorar: Hangi programlara katılacaksınız, hangilerine katılmayacaksınız, diye. Böyle bir açılışı görünce katılmamak mümkün değil. Sağlık şartlarımızı sıkıntılı olmasına rağmen, yoğun programımıza rağmen koşarak geldim. Bu işler, gönüllü yapılan işler. Bu zamanda gönüllü insanları gönülden işler yapmaya teşvik etmek çok kolay bir şey değil. Özellikle bayan arkadaşlarımızın tamamının kurucusu olduğu Çağlayan Eğitimciler Derneği’nin amaçlarını değerli kurucu başkandan dinlemek, bizlere ayrı bir mutluluk verdi” dedi.
“İnşallah başaracaklar”
Çoban, “İnşallah gerek konuşmada belirtilen düşünceler, gerekse buradaki bayan arkadaşların yüzünde gördüğüm o geleceğe dönük hedefleri ben çok önemsiyorum. İnşallah başaracaklardır. Böylesine güzel bir binanın tutulması, dekore edilmesi, daha işin başında olayın çok ciddi şekilde tutulduğunu gösteriyor. Son Anayasa Referandumu ile beraber kadınlara yönelik imtiyazlar, pozitif ayrımcılık sayılıyor. Dolayısıyla belediyeler nezdinde olsun, Milli Eğitim nezdinde olsun bayan arkadaşlarımızın taleplerine biz erkekler olarak öncelik verirsek Anayasa’ya göre suç işlememiş oluyoruz. Dolayısıyla bu derneğin taleplerine uymak zorundayız” ifadelerini kullandı.
“Zamanlarını,
öğrencilerine ayırdılar”
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise “Bugün burada birkaç fedakâr meslektaşımız, kendilerine ait olan zamanı, bir sosyal sorumluluk bilinci içinde başkalarına harcamaya gönüllü olduklarını belirttiler. Bu kolay bir iş değil. Evine, eşine, çocuklarına ayıracakları zamanları, yine sevdikleri olan öğrencilere gönüllü olarak ayırmayı kabul ettiler. Eğitim, sadece eğitimcilere bırakılacak kadar basit bir iş değildir. Eğitimden kim etkileni-yorsa eğitimin paydaşıdır ve mutlaka söyleyecek sözü, yapılacak bir hizmeti olması gerekir. Yarına dair bir hedefi varsa, rahat ve huzur içinde yaşamak istiyorsa, ülkesini bir yere taşımak istiyorsa, insanların mutlaka bununla ilgili bir hazırlığı olacak” diye konuştu.
“Şanslı bir iliz”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eğitime büyük destek verdiğinin altını çizen Yıldırım, “Şu anda aramızda bulunan en önemli destekçilerimizden bir tanesi Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban. Kendisi hiçbir maddi hesaba düşmeden, kendisine varmadan, kendi tespitini yapıp faaliyete geçiyor. Okullarımızın bahçelerini biz takip edemiyoruz, hangile-rine asfalt oldu-olmadı. Devamlı yeşillendirme yapı-yor, kitap dağıtıyor. Meslek örgütlerimizden de zaman zaman bu tür destekleri görüyoruz. Belediye Başkanı açısından şanslıyız. İlin Valisi bakımından yine şanslıyız. Duyarlı olan eğitimci meslektaşlarımız açısından da şanslıyız” dedi.
Başarı, sınav
sonuçlarına göre ölçülmemeli
Yıldırım, başarılının sınav sonuçlarına göre ölçülmemesini belirtti, ancak toplumda sıralamanın bu algı üzerine kurulduğuna dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu:
“İnşallah bu gayretlerin sonucunu sınav sıralamasıyla ölçmek istemiyorsak da toplum böyle ölçüyorsa böyle ölçmek durumunda kalıyorsunuz. O yüzden bizim hedefimiz, iyi insan, iyi yurttaş, iyi meslek adamı yetiştirmek. Asli görevimiz bu. Diğeri, sınava hazırlanan yarış atı yetiştirmek, bizim konumuz değil. Sizi diğer illerle sıralarken böyle sıralıyorlarsa onu yapmak gerekir. Bu sene SBS’de 15’lere kadar gelindi. Yüzde 28-29 öğretmen eksiğine rağmen buraya gelindiğiyse işte bu tür sivil örgütlenmelerinin büyük katkısı var. Daha iyi olması mümkündür, bu gayretimize bağlıdır.”
İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök de derneğin henüz bir haftalık olduğunu belirterek “Merkezde 30, ilçelerde 88 olmak üzere toplam 118 eğitim amaçlı derneklerimize bir dernek daha katılmış oldu. Kurucuların tamamı bayanlardan oluşmakta. Artık ili-mizde sivil toplum örgütleri içinde dernekle-rimiz hakikaten, özellikle de bayan kardeşlerimiz başarılı bir yol katetmişlerdir. İnşallah Sayın Milli Eğitim Müdürümüz görevinin başında olduğu müddetçe daha başarılı dernekler kurulur. Başarılı hizmetler verilir. Derneklerin ikinci adresi Dernekler Müdürlüğümüz, çalışmalarınızda başarılar dileriz” şeklinde konuştu.
Hedef: Birlik, beraberlik, faal birey
Çağlayan Eğitimciler Derneği Kurucu Başkanı Elvan Karataş da Dernek’in açılış töreni vesilesiyle bir konuşma yaptı. Karataş, derneğin amaçlarını şöyle özetledi:
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları çerçevesinde Atatürk İl ve İnkılaplarına bağlı, birlik ve beraberliği, sosyal ve kültürel maddi ve manevi yardımlaşmayı kendine şiar eden bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak. Paylaşıldıkça artan iki şey vardır. Sevgi ve bilgi. Eğitimciler arasında birlik ve beraberlik ve paylaşımı artırmak, yenilikçi ve gi-rişimci ruha sahip, sürekli yeni projeler üreten, farklı alanlardaki uzmanlardan oluşan, bilgi ve becerilerin paylaşıldığı bir platform oluşturmaktır. Bölgesinde ve Afyonkarahisar’a nitelikleriyle referans olabilecek bireylerin yetişmesini destekleyen, eğitimciler arasında dayanışma ve paylaşmayı sağlayan, onlara sosyal, kültürel ve mesleki anlamda destek olup ışık tutan bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Seminer ve sempozyumlar, öğrencilere yönelik sportif faaliyetler yurt içi ve yurt dışı geziler, ders-haneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz kurslar, faaliyetlerimizden bazılarıdır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme