• Haberler
  • Genel
  • Eğitime arsa bağışlı katkı – Kocatepe Gazetesi

Eğitime arsa bağışlı katkı – Kocatepe Gazetesi

İGM Mart ayı toplantılarının dördüncüsünde İl Özel İdaresi'ne eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere biri il merkezinde diğeri Başmakçı ilçesinde olmak üzere iki arsa bağışının kabulu uygun görüldü İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının dördüncüsü dün tamamlandı. Toplantıyı açan Meclis Başkanı Salih Sel ilk olarak gündem dışı maddeleri okutarak gündeme dahil etti. SULAMALARA TAM DESTEK 2014 Yılı [&hellip]

Eğitime arsa bağışlı katkı

İGM Mart ayı toplantılarının dördüncüsünde İl Özel İdaresi’ne eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere biri il merkezinde diğeri Başmakçı ilçesinde olmak üzere iki arsa bağışının kabulu uygun görüldü

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının dördüncüsü dün tamamlandı. Toplantıyı açan Meclis Başkanı Salih Sel ilk olarak gündem dışı maddeleri okutarak gündeme dahil etti.
SULAMALARA TAM DESTEK
2014 Yılı yatırım programında bulunmayan HİS, HÜS, YAS ile yağmurlama sulamalar, damlama sulamalar, içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarının yapılması, içme suyu sondaj kuyusu açılması, ihtiyaç duyulan inşaat malzemelerinin ve iş makinelerinin akaryakıtının İl Özel İdaresi ambarlarından verilmesi, inşaatın yapımı sırasında kullanılacak malzemelerin nakilleri ile kazı işlerinde iş makineleri ve araçlarının kullanılması talebini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi. Yeni yapılacak işler, ilave kanalizasyon ve isale hattı yapımının İGM kararıyla yapılacak.
İl sınırları içerisinde bulunan 2014 yılı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü programında yer almayan, devlet ve il yol ağları dışında kalan köyler ile köy belediyelerinin ve bunlara bağlı yerleşim birimlerinin yollarının yapım ve bakımları ile gerekenlerin yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Bu doğrultuda; Yetkinin İGM’de bırakılması şartıyla ihtiyaçların İl Özel İdaresi imkanları ile karşılanmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
KREDİ KULLANIMI VE
ARAÇ SATIŞINA İZİN YOK
İhsaniye ilçesi Karacaahmet Belediye Başkanlığı’nın kuyu giderlerinin İller Bankası’ndan kredi kullanılarak karşılanması için izin talebi görüşüldü. Belediye’nin kredi kullanarak borçlanmasını uygun görmeyen Plan Bütçe komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar beldesi Belediye Başkanlığı’nın ekonomik ömrünü tamamlayan 16 adet aracın satışı için izin talebini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi.
YOL YAPIMI İÇİN BİLGİ İSTENDİ
2014 Yılı İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü performans programında 1. kat asfalt yapılması planlanan yollarla ilgili dairesince gerekli çalışmanın yapılarak İmar Bayındırlık komisyonuna bilgi verilmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
PLAN TADİLATI ONAYLANDI
İhsaniye ilçesi Hacıbeyli köyü, Tosulderesi mevkiinde bulunan, tapunun 240.000,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde hayvancılık tesisi amaçlı imar planının 2.760,62 metrekarelik kısmında ticaret alanı amaçlı imar planı tadilatı amaçlı 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
ARSA ÖZEL İDARE’YE DEVREDİLECEK
Başmakçı ilçesi Gülistan mahallesi Köprübaşı mevkii sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti Başmakçı Belediyesine ait tapunun 9.356,00 metrekarelik Fatih İlköğretim Okulu arsasının tamamının eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresine devrini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
MART’IN SON TOPLANTISI BUGÜN
İl merkezinde Eşrefpaşa mahallesi sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti İsmet Bodur’a ait tapunun 29,00 metrekarelik taşınmazın okul alanı olarak kullanılmak üzere İl Özel İdaresi adına bağış olarak kabul edilmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyonu raporu kabul edildi. Meclisin Mart ayı toplantılarının beşincisi ve sonuncusu bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme