Eğitimden sonra taşımacılıkta da marka: Batı

Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinin kurucu Önder Artuk, Afyonkarahisar'da ilk kez uygulamaya giren, müşteri memnuniyet garantili okul servisini hizmete soktu. Batı Tur olarak hizmete giren ve son model tüm resmi prosedürlere uygun çok sayıda aracı olan firma memnuniyet garantili okul taşımacılığı sistemini devreye soktu.Artuk, Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nun servis ihalesini aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:KALİTELİ [&hellip]

Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinin kurucu Önder Artuk, Afyonkarahisar’da ilk kez uygulamaya giren, müşteri memnuniyet garantili okul servisini hizmete soktu. Batı Tur olarak hizmete giren ve son model tüm resmi prosedürlere uygun çok sayıda aracı olan firma memnuniyet garantili okul taşımacılığı sistemini devreye soktu.
Artuk, Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nun servis ihalesini aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:
KALİTELİ SERVİS, BİR İHTİYAÇ
“2017 –2018 eğitim öğretim itibaren ilimizde artık tam manasıyla hizmet vermeye başlıyoruz. Bizleri bu sektöre iten sebep kendi okulumuzda servis hizmeti öğrencilerimizin yaşadıkları problemlerle ilimizde büyük bir ihtiyaç olan kurumsal servis firması eksikliğiydi. Kaliteli bir hizmet anlayışı ile bu işe koyulduk. Bugün kurumsallaşan yapımızla önümüzdeki seneden itibaren yaklaşık 3 bin öğrencinin taşıma işi bize emanet olacak. Bizler de inşallah layığı ile bu işi yapacağız. Son derece güvenli ve konforlu servis hizmetini ilimiz öğrencileri fazlası ile hak ediyor. Kendi okulumuzda 1600 öğrencinin sağlıklı bir şekilde taşımacılığını yaparak kalitesini ortaya koyan Batı Tur ile Afyon’da servis hizmetleri sektörüne yeni bir boyut getiriyoruz. O yüzden siz değerli velilerimiz gönül rahatlığı ile bize çocuklarınızı emanet edebilirsiniz.”
ÇOCUKLAR ARTIK
BAHÇEDE BEKLEMEYECEK
Şemsettin Karahisari Ortaokulu Okul Müdürü Osman Aydoğan da yaptığı açıklamada, “Biz okul olarak, başta öğrenci güvenliğini esas alıyoruz. Bizim için birinci öncelik budur. Biz dedik ki: ‘araçlarınızı okulun içine sokun ve öğrencileri buradan alın. Çünkü burada trafik altüst oluyor. Bahçemiz müsait. Sabah getirme saatlerinde ikili öğretim sırasında herhangi bir sorun yaşanmıyordu. Biz normal öğretime geçtik. Böyle olunca bazıları sabah 07:00 da öğrencileri getirmeye başladı. Bu öğrenci bir buçuk saat okulda beklemek zorunda kalıyor. Normal mesai 08:00’da başlıyor. Yani hizmetli kapıyı 08:00 da açıyor. Çocuk en iyi ihtimalle bir saat maalesef bahçede bekliyor. Baktık ki bu şekilde olmuyor. Buraya dışarıdan da çocuklar geliyor. Okula sadece bu mahallenin çocukları gelse saatini ona göre ayarlarlar ama dışarıdan da çocuklar geliyor ve servisle geliyorlar. Haliyle çocuğun gidecek bir yeri yok, bahçede beklemek zorunda kalıyor ve Şubat ayını düşündüğünüzde bu biraz daha zorlaşıyor. Düşünebiliyor musunuz Şubat ayında ilimizde sabah saat 07:00’da çok soğuk oluyor” dedi.  
Anlaştıkları servisin okula katkılar sağlayacağını anlatan Aydoğan, “Biz öğrencileri şehir içinde müzeye, üniversiteye gezdirmek için ya da bir yere götürmek için 40 lira 50 lira para ödüyorduk. Bu parayı biz okul aile birliğinin bütçesinden alıyorduk. O bütçede zaten kıt kanaat bir bütçe. Biz okula 45 servis aldık. Bu şekilde okula maddi katkı sağladık. Bundan daha önemlisi çocuklarımız bizim istediğimiz saatlerde gelip gidecek. Servisleri istediği saatte değil biz hangi saatte diyorsak firma o saatte bizim öğrencilerimizi getirecek” ifadelerini kullandı.  
BÜYÜK BİR SORUN ÇÖZÜLDÜ
Okul Aile Birliği Başkanı Birgül Kaya ise “Benim oğlum da bu sene servisle geliyordu. Öğlenciydi ve çok rahattık. 12:50’de dersimiz başlıyordu. Öğrenci saatinde indiriliyordu. Akşam saatinde evime geliyordu. Şikayetimiz yoktu. Okulumuzdaki eğitim saati değişip tekli öğretime geçince servis, ‘sabahleyin ders saatinden bir saat önce bahçeye bırakacağım’ diyor. ‘Bu benim elimde olan bir şey değil. Ben başka okulun da servisini taşıyorum, sizi erken indirip okulun servisini yapacağım’ dedi. Ben de benim çocuğumun Şubat ayında sabah bir saat bahçede beklemesine izin vermiyorum’ dedim. ‘Hakkınızdır’ deyip sustu. Şimdi sadece ortada benim çocuğum yok. Ben kendi özel aracımla da getiriyorum ama bütün aileler şikayetçi idi. Sürekli telefonlar geliyordu. Şu anda hiçbir şikayet telefonu yok. Aksine memnuniyet telefonları geliyor” dedi.

Bakmadan Geçme