'Eğitimde Sürdürülebilirlik' projesi başladı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği verilen Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL) ve Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (AKİL) ile Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun da içinde bulunduğu 7 ortaklı 'Eğitimde Sürdürülebilirlik' projesi başladı   Afyonkarahisar’dan AKAL ve AKİL okullarının katıldığı, 7 ortaklı Eğitimde Sürdürülebilirlik projesi için 2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 [&hellip]

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği verilen Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL) ve Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (AKİL) ile Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun da içinde bulunduğu 7 ortaklı “Eğitimde Sürdürülebilirlik” projesi başladı

Afyonkarahisar’dan AKAL ve AKİL okullarının katıldığı, 7 ortaklı Eğitimde Sürdürülebilirlik projesi için 2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti Ek Teklif Çağrısına yapılan başvuru kabul edilerek işlemler başladı. Tamamlanan işlemlerin ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü üstlendiği projeye Afyonkarahisar’dan AKAL ve AKİL, Anadolu Üniversitesi, Romanya’dan Liceul Tehnologic Constantin Brancoveanu, Estonya’dan Tallinna 21. Kool ve İtalya’dan UnıversıtaTelematıca Pegaso okulları katılıyor. 7 ortaktan toplam 100 öğretmenin görev aldığı projenin dün Çakmak Marble Otel’de açılış programı gerçekleşti.
Programa Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve proje ortağı olan okulların temsilcileri katıldı. Programda ilk olarak konuşan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Afyonkarahisar’da bulunmaktan mutlu olduklarını kaydetti.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, konukları Afyonkarahisar’da ağırlamaktan onur duyduklarını anlatarak, projenin açılışı için Afyonkarahisar’ı seçmeleri nedeniyle teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın tarihin, lezzetin, termalin başkenti olduğuna dikkat çeken Yalçın, misafirlere güzel bir program hazırladıklarını aktardı.
Konuşmaların ardından programa katılanlar kendilerini tanıttı.
2 yıl sürecek olan projede, 2 uluslararası proje toplantısı, 4 öğrenme öğretme ve eğitim etkinliği gerçekleştirilecek. 1. Uluslararası Proje Toplantısına AKAL ve AKİL ev sahipliğinde başlayan projenin kapanışı da 2. uluslararası proje toplantısı olarak Proje Koordinatörü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Proje kapsamında ilk eğitim Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başlayacak. 5 gün sürecek programda öğretmenlere “Çevrimiçi Derslerin ve Uzaktan Eğitimin Planlanması” eğitimi verilecek.
İkinci eğitim İtalya’nın ev sahipliğinde yine 5 gün sürecek. İtalya’da ise “Çevrimiçi ve Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” eğitimleri verilecek. Üçüncü sırada projenin Estonyalı ortağı tarafından “Harmanlanmış Öğrenme ve Öğrenmeyi Öğrenme ile Daha Kapsamlı ve Sürdürülebilir Eğitim” konularında bilgilendirme yapılacak.>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme