• Haberler
  • Eğitim
  • “Eğitimde son bir yılda önemli başarılar elde ettik”

“Eğitimde son bir yılda önemli başarılar elde ettik”

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci kentte son bir yılda eğitim için herkesin elini taşın altına koyduğu görüşünde birleşti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası açılış programı, bugün sabah Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Kurumunda gerçekleştirildi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğremi Kurum Müdürü Bülent Seyrekli, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Haber

“BAŞTA VALİMİZ OLMAK ÜZERE HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Birinci sınıf öğrencilerinin karşılanması ardından programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci yaptı. 2023-2024 Eğitim öğretim yılının İlköğretim Haftası kutlama programını geçrekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını belirten Sünnetci, “Tüm katılımcılarımız bizleri onurlandırdı. Bilindiği üzere Rabimiz nasip etti. Geçtiğimiz sene Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın önderliğinde, ciddi destekleriyle 2022-2023 Eğitim öğretim yılında çok güzel başarılara imza attık. LGS şampiyonları, YKS şampiyonları ve bunun yanında il genelinde 17 ilçemizde Türkiye ortalamalarının üzerine çıkarak bu başarı elde edildi. Bu bir ekip işiydi. Bence çocuklarımızla bu işin en üst olan kahramanı olan kıymetli öğretmenlerimizi öncelikle alkışlıyoruz. Bize destek olan velilerimizide alkışlıyoruz. Ama taşın altına her zaman elini koyan Afyonkarahisar’ın Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere bizlere, eğitime vermiş olduğu destekten dolayı öğretmenlerimle, öğrencilerimle bizler de protokolümüzü alkışlıyoruz. Yaklaşık bir yıl oldu. Afyonkarahisar’da şunu gördüm. Eğitime verilen önem noktasında herkes taşın altına elini koydu. Sivil toplum kuruluşlarımız olsun, Belediye Başkanlarımız olsun gerçekten eğitime ciddi anlamda destek verdiler. Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı hanımefendinin destekleriyle gerçekten geçtiğimiz dönem çok büyük başarılara imza attık. Aile eğitimlerinde olsun, depremde yapılan desteklerle olsun, eğitime olan destekler için bizler sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah 2023-2024 eğitim öğretim yılında sizlere İl Milli Eğitim Müdürü olarak, öğretmenlerime olan güvenimden dolayı söz veriyorum ki bu yıl da geçtiğimiz yıla oranla daha da büyük başarılar elde edeceğiz. Çünkü biz güçlü bir ekibiz, güçlü bir orduyuz.” dedi.

Haber

“BİRLİKTE GAYRET ETTİK ÖRNEK BİRİNCİLİKLER ELDE EDİLDİ”

Programın ikinci ve son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin Afyonkarahisar’da özellikle son bir yıllık süreçte birlikte gösterdikleri gayret ve çabalarla, öğretmenler ve velilerle, öğrencilerin üstün performansıyla kentte eğitimin önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “İl Milli Eğitim Müdürümüz yaptığı açış konuşmasında hep birlikte şehrimizde eğitimin iyi bir seviyeye gelmesi için gösterdiğimiz gayretleri ifade etti. Müdürümüz özellikle son bir yılda benim ve kendisinin göreve başlamamızla birlikte şehrimizde gösterdiğimiz büyük çabayı, öğretmenlerimizle, velilerimizle birlikte tabii çocuklarımızın da üstün performansıyla eğitimde ki başarıyı önemli bir noktaya getirdiğimizden bahsetti. Biliyorsunuz bu yıl göğsümüzü kabartan çocuklarımız oldu. YKS’de ilk defa bir Türkiye birincisi çıkardık. Aynı zamanda LGS’de 8 tane Türkiye birincisi çıkardık. Bunlar gerçekten pırıl pırıl çocuklarımıza örneklik teşkil etmesi için çok önemlidir. Ancak benim her zaman eğitimle ilgili konuşmalarımda altını çizdiğim önemli bir nokta vardır. Elbette eğitimi sadece okul başarısı ya da akademik başarıdan ibaret görmemeliyiz diye düşünüyorum.”

Haber

“HAYAT BAŞARISI AKADEMİK BAŞARIDAN İBARET DEĞİL”

“Bizler okullarda yetiştirdiğimiz çocuklarımızın inşallah hem velilerimiz hem bizler idareciler olarak karakter, ahlak ve değerler eğitimlerini en üst seviyede tutmakla hayat başarılarını elde edeceklerini düşünüyorum.” diyen Yiğitbaşı, şunları kaydetti: “Öfkeyi değil, merhameti ayakta tutarak, şiddeti değil, nezaketi ayakta tutarak çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Böyle bir karakteri inşa ederek çocuklarımızın hayat başarısının sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını tekrar tekrar ifade etmek istiyorum. Ülkesini seven, bayrağını seven, ülkesine, milletine, ezanına, bayrağına sahip çıkan bir çocuk ve bir gençliğin inşallah inşasına hep birlikte çabalıyoruz. Bizler, veliler, aileler, öğretmenlerimizle hep birlikte Türkiye Yüzyılına girdiğimiz Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını kutladığımız bu dönemde inşallah bu hedeflere doğru Afyonkarahisar özelinde emin adımlarla ilerliyoruz diye düşünüyorum.”

Haber

“AİLE OKULU ÇALIŞMALARINA BABALARIN KATILIMI MÜHİM”

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçekten zorlu bir çağda yaşıyoruz. Ben de üç çocuk annesiyim. Artık çocuklarımızın önünde dijital çağ, sanal dünya diye daha önce belki çok fazla farkında olmadığımız, bizden önceki neslin bilmediği yeni bir dünya var. Onları oradaki dezenformasyondan, manipülasyonlardan korumak, dijital dünyayı doğru okumalarını sağlamak bizlerin üzerine düşen en önemli görevlerden biri. Çünkü gerçekten ne yazık ki akran zorbalığının, siber zorbalığın çok daha arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Milli Eğitim çatısı altında bunların hepsini çocuklarımıza, velilerimize, ailelerimize anlatabileceğimiz çok güzel eğitimler, çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bunların daha da geliştirilerek devam edilmesini özellikle Alie Okulu çalışmalarına örneğin babalarımızın katılımını çok kıymetli buluyordum. Sağ olsunlar il müdürümüzün, yöneticilerimizin desteğiyle babalarımızın, annelerimizin yanı sıra bu okullardaki eğitimleri, aile okulu eğitimlerine katkı ve katılımlarının arttığını sevinerek müşahede ediyorum. Anne baba birlikte olursa çocuğu çok daha rahat yönlendirebiliyoruz. Çok daha doğru bir noktaya doğru eğitimini ilerletebiliyoruz. Yine aynı şekilde bizler Afyonkarahisar özelinde dijital dünyayla ilgili eğitimleri çok önemseyerek başlattık. Geçtiğimiz yıllarda aynı şekilde mahremiyet eğitimlerinin, dijital okuryazarlık eğitimlerinin de aynı hızla, aynı önemle devam etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız, ailelerimiz için fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimize, emekleri için tekraren teşekkür ediyorum. Ailelerimize evlatlarının yetişmesinde bulundukları özveriler için, bizlere güvendikleri için, destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürümüze de onun nezdindeki bütün yöneticilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza tekrar yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum.” Program; Öğrencilerin günün anlam ve önemine yönelik şiirler okumaları, halk oyunları gösterisi, protokol üyelerinin öğrencileri kitap dağıtmasıyla tamamlandı.

Haber

Bakmadan Geçme