Eğitimde öncelik öğretmendir

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, kalkınma ve gelişmenin ana unsuru olan eğitimde önceliğin öğretmen olduğunu, iyi bir öğretmenin çok şeyi değiştirebileceğini söyledi Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü yayınlanan mesajlarla kutlanıldı. 'İYİ BİR ÖĞRETMEN ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR' Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ın 24 Kasım Öğretmenler [&hellip]

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz, kalkınma ve gelişmenin ana unsuru olan eğitimde önceliğin öğretmen olduğunu, iyi bir öğretmenin çok şeyi değiştirebileceğini söyledi

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü yayınlanan mesajlarla kutlanıldı.
“İYİ BİR ÖĞRETMEN ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği 24 Kasım gününün, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten Tutulmaz, “ Bu anlamlı günü bir kez daha kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Dünyada itibarlı mesleklerin başında olan öğretmenlik mesleği; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Eğitim bir disiplin ve gönül işidir. Mutlu, huzurlu, modern, güçlü ve toplumsal refah seviyesi üst düzeyde bir ülke olmanın yolu eğitimden geçmektedir. Eğitim, kalkınma ve gelişmenin de ana unsurudur. Ülkelerin geleceği, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmelerine bağlıdır. İnsanları iyi yetiştiremedikten sonra ne yapılırsa yapılsın bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. İyi yetişmiş bir öğretmen bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebilir. Bu sebeple eğitim denildiğinde öncelik öğretmendir. Eğitim imkânlarımız ve okullaşma oranımız yükselirken, eğitimde kalite ve fırsat eşitliği kavramlarından da taviz vermememiz gerekmektedir. Böyle bir neticeye ulaşmanın en etkili yolu ise öğretmenlerimizin eğitimine azami özeni göstermelerinden ve örnek kişiler olmalarından geçmektedir. Değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Haber
“ÖĞRETMENLER ADSIZ KAHRAMANLAR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Zeybek, öğretmenlerin tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “İnsanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar öğretmenlerimizdir. Allah’a iman eden bir toplum oluşturmayı amaçlayan Peygamber Efendimiz, eğitim ve öğretime büyük önem vermiştir. Bu hususta kendisine indirilen ilk vahiy de ‘Oku’ emridir. Dolayısıyla okumak ona ve ümmetine Allah Teâlâ’nın ilk emridir. Değerli öğretmenlerimiz, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlarsınız. Bir taraftan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğiterek geleceğe hazırlanmasını sağlarken, diğer taraftan da ülkemizin geleceğine yön veriyorsunuz. Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve SMMMO Başkanı Serhat Gümüş’de yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Bakmadan Geçme