• Haberler
  • Gündem
  • “Eğitimde merkezde iyiyiz, taşrada sıkıntı var”

“Eğitimde merkezde iyiyiz, taşrada sıkıntı var”

Afyonkarahisar’da eğitim kalitesinin düşüklüğü yönünde bir anlayış olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, “Genel olarak il geneline baktığımızda bu sonuca varılıyor. Ama il merkezindeki eğitimimizin seviyesi gerçekten üst düzeydedir. Taşra bölümünde bir sıkıntıyla karşı karşıyayız” dedi Milli Eğitim Bakanlığınca yürürlüğe konulan 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda okullara, öğrencilerin becerilerini arttıracak donanımlar kazandırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda hayırsever [&hellip]

Afyonkarahisar’da eğitim kalitesinin düşüklüğü yönünde bir anlayış olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, “Genel olarak il geneline baktığımızda bu sonuca varılıyor. Ama il merkezindeki eğitimimizin seviyesi gerçekten üst düzeydedir. Taşra bölümünde bir sıkıntıyla karşı karşıyayız” dedi

Haber

Milli Eğitim Bakanlığınca yürürlüğe konulan 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda okullara, öğrencilerin becerilerini arttıracak donanımlar kazandırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda hayırsever iş insanları Pelin Özer ve Mustafa Özer’in katkılarıyla Bayraktepe İlkokulunda yaptırılan Ahşap ve Metal Atölyesi’nin açılışı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
“MERKEZDE EĞİTİM SEVİYESİ ÜST DÜZEYDE”
Açılışta konuşan ve eğitimle ilgili hiçbir daveti kaçırmak istemediğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, “Bir hizmetin içerisinde eğitim varsa, okul varsa, öğrenci varsa mutlaka o ortamda bulunmaya gayret ediyorum. Yine güzel bir açılış etkinliğinde birlikteyiz. Öncelikle ailemizi ve siz değerli eğitimcilerimizi kutluyorum. İlinizi, yaşadığınız toprakları önemseyerek, buradaki insanların değerini arttırmaya yönelik olarak düzenlenen bu etkinliğe vesile olduğunuz için hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu davranışınız iş insanlarımıza, girişimcilerimize örnek olur ki yeni eğitim alanları yapılabilsin. İlimizde eğitimimizin kalitesinin düşüklüğü yönünde bir anlayış var. Genel olarak il geneline baktığımızda bu sonuca varılıyor. Ama il merkezindeki eğitimimizin seviyesi gerçekten üst düzeydir. Bu anlamda eğitim teşkilatımıza da teşekkür ediyorum. Eğitimin saç ayağını oluşturan veli, okul ve öğrenci üçgenini taşrada tam manasıyla gerçekleştiremeyebiliyoruz. Bu durum ailelerin iş meşgaleleri ya da eğitime olan bakış açılarıyla da doğrudan bağlantılı olabiliyor. Biraz daha çocuklarla ilgilenmek ve çocukların eğitime ilgisinin zorunlu bir durum olduğunun algılamalarını sağlamak gerekiyor. Bunun bir gönül işi olarak algılanmasının sağlandığında daha faydalı ortamlar oluşturulacağına inanıyorum. Taşra bölümünde böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Ama gerçekten merkezdeki okullarımızın gerek alt yapısı, gerekse eğitim seviyesi her geçen gün artarak devam ediyor.” dedi.
“HAYIRSEVERLERİ DESTEĞİ BİZLERİN HEYECANINI ARTIRIYOR”
Hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, “Şu anda devletin yaptığı yatırımların neredeyse dörtte bir oranında hayırseverlerimiz yatırım yapıyorlar. Bu çok güzel. Şu anda devam eden yatırımlar var, bitenler var, hazırlık aşamasında olanlar var. Devletimiz Allah’a şükür ki güçlü durumdadır. Yani her şeyi yapabilecek konumda ama hayırseverleri yanımızda görmemiz, onların da bir yönde devlete ve eğitime destek vermeleri bizlerin heyecanını artırıyor. Azmimizi artırıyor ve bu alanda çalışmamızı daha motive edici bir sonuç doğuruyor. Bundan dolayı ben özellikle hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“TEKNOLOJİ ÜRETİP, KATMA DEĞERLİ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ HALİNE GETİRMELİYİZ”
Yıllarca eğitimin akademik başarı bölümü üzerinde daha çok durulduğunu belirten Vali Tutulmaz, “Eğitimin, bir değerler eğitimi ile ilgili bölümü var, bir de yeteneklerinin geliştirilmesi ile ilgili bölümü var. Hepsini bir arada götürmemiz gerekiyor. Artık çağımız günlük değişiyor. Şu anda piyasaya çıkmayan ve bizim bilmediğimiz birçok yeni buluş kenarda bekliyor ve yakında insanların tüketimine sunulacak. Her buluş bize ekonomik yük olarak geliyor. Belki hayatımızı kolaylaştırıyor ama bir taraftan da toplumlara yük getiriyor. Bizim bu yükü karşılayabilmemizin yolu aynı buluşları bizim yapmamızdan geçer. Yani biz bu buluşları yaparsak ya da en azından onların bulduklarına kısa sürede karşılığını verip ürünleri çıkarabilirsek o zaman refahımızı arttırma imkânımız olur. Yoksa geriden takip ederek başkalarının bulduklarını, başkalarının icatlarını yani başkalarının teknolojisini kullanan bir toplum olarak kaldığımızda gelişmemiz belirli bir yere kadar gelir oradan yukarıya çıkamaz. Bizim yükselebilmemiz için teknolojiyi üretir hale gelmemiz gerekmektedir. Üretilen teknolojiyi de katma değerli bir teknoloji ürünü haline getirmemiz lazım. Tabi bu kendinden olmuyor. İşte çocuklarımız buralarda el becerilerini geliştirecekler. Düşüncelerini geliştirecekler ve hayallerini kuracaklar. Bu kurdukları hayallere ulaşabiliyorlar mı onları sınayacaklar. Bu çocuklar 10 yıl sonra 20 yıl sonra bu ülkeye artı değerler katacak konuma gelecektir. Bunları gerçekten önemsiyoruz.” dedi.
“ATÖLYENİN AÇILMASINDAN ÇOK KULLANILMASI ÖNEMLİDİR”
Atölyenin açılmasından çok kullanımı ve öğrencilerinin faydalanmasının önemli olduğuna değinen Vali Tutulmaz, “Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz de aynı şekilde bu işi önemsesinler. Sadece açılmış bir atölyemizde var düşüncesinin ötesine geçilmesini istiyoruz. Açılan atölyeleri kullandırsınlar. Eskiden şöyle bir anlayış vardı. Kütüphaneler kilitliydi, kimse oraya giremez kimse kitap okuyamazdı. Bazen kütüphaneler günde yarım saate açılır çok az insan kitap alabilirdi. İşte kitap gider gelmez denirdi. Artık bu anlayıştan kurtulduk. Kitaplar alınsın ya da hiç gelmesin sorun olmamalı. Kitapların yerine yenileri alınır. Sonuçta o kitaplar bir yerde birileri tarafından okunacaktır. Önemli olan kitabı okumak ve okutmaktır. Hatta atölyeler yapılır ve içine ekipmanlar alınır. Bunların amacı öğrencileri en iyi şekilde eğitmektir. Bunlar kullanılsın, öğrenciler buralara temas halinde olsun. Hatta buradaki ekipmanlar bozulsun hiç önemli değil. Bir daha yapılır bir daha alınır boş durmasın. Buralar sadece bir portföyümüzde var denilmesin. Bunun artık ötesine geçilsin. Bunu özellikle bütün eğitim camiasına iletmek istiyoruz. Her yerde kütüphanelerin kapılarını açın, atölyelerinizi açın, bilgisayarları öğrencilerin sürekli istifadesine sunun. Tüm materyaller kullandırılsın. Çünkü bunların bir ömrü var. Belki 3 sene sonra bunların yerini başkaları alacak. Kullanılmayan materyaller kullanılmadığıyla kalacak. Onun için şimdi kullanılabilecek dönemindeyken kullanın, kullandırın. Ben atölyemizin hayırlı olmasını diliyorum. Başta Pelin Hanım’a, Mustafa Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkese çok iyi örnek oldular. Bugüne kadar zaten aile olarak her alanda ilimizde örnek davranışları ile ön planda idiler. Kendilerine tekrar teşekkür ederken yardımlarının devamını da bekliyoruz diyorum. Sağ olun var olun.” dedi.
Konuşmanın sonunda Ahşap ve Metal Atölyesi’nin açılışına destek olan iş insanlarına Vali Tutulmaz tarafından hediyeleri takdim edildi. Daha sonra Ahşap ve Metal Atölyesi’nin açılışını gerçekleştiren Vali Mustafa Tutulmaz, atölye hakkında yetkililerden bilgiler alarak, atölyenin öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi adına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
KİTAP HEDİYE ETTİ
Törenin sonunda Bayraktepe İlkokulunda incelemeleri sırasında Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilerin okuma ve anlama becerilerinin artması için okuldaki kitaplığa kitap hediye ederek, öğretmenlerden öğrencilerin kitapları okumalarının özendirilmesini istedi.
SINIFLARI ZİYARET ETTİ
Bayraktepe İlkokulundaki programı kapsamında sınıfları da ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere ileride ne olmak istediklerini soran Vali Tutulmaz, hedeflerine ulaşmaları için muhakkak çok kitap okumalarını ve çok çalışmalarını söyledi.

Bakmadan Geçme