• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitimde başarı önceliğimiz. Seferberlik başlatacağız'

'Eğitimde başarı önceliğimiz. Seferberlik başlatacağız'

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi'ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocatepe Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında eğitimde başarının artışı için eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Eroğlu, Afyonluların bu konuda görüşlerini almak istediklerini söyledi. Öğrenciliği döneminde Afyon Lisesi'nin başarı [&hellip]

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocatepe Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında eğitimde başarının artışı için eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Eroğlu, Afyonluların bu konuda görüşlerini almak istediklerini söyledi.
Öğrenciliği döneminde Afyon Lisesi’nin başarı sıralamasında ilk üçe giren bir okul olduğunun altını çizen AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın eğitimde başarı oranını yükselteceklerini açıkladı.
Lise öğrencisi iken Afyon Lisesi’nin ülke çapında başarısıyla göz doldurup tanınan bir okul olduğunu belirten Eroğlu, “Afyon Lisesinin şimdiki Müdürü başarıyı aynı seviyeye çıkarabilmek için çok gayret sarf ediyor. Biz eğitimde başarı seviyesinin artması için 1,5 sene önce komple bir toplantı yaptık. Eğitim seviyesini yükseltmek için orada bir karar aldık. Aslında eğitim seviyesi o kadar düşük değil. Afyonkarahisar’ın geniş coğrafyası bu konuda dezavantaj oluyor maalesef. Kırsal kesimdeki bazı talebeler çalışmayarak başarı seviyesini geri çekilyorlar. Yoksa okulu da dikkate aldığımız zaman üniversiteye giriş oranı v.s gerçekten yüksek seviyededir. Bizde kırsal alan çok olduğundan öğrenci derse gitmiyor, gidemiyor, tarlada çalışıyorlar, okumaya niyeti olmayanlar var. Başarı oranını bu öğrencilerg eriye çekiyorlar. Bunun için bir gayret gösterme adına eylem planı hazırladık. İnşallah onu takip ediyoruz. Esasen pandemi süreci olmasaydı Milli Eğitim Bakanımızı getirip onunla birlikte meseleye neşter atmak düşüncemiz vardı. Temaslarımız var, iki defa ziyaret ettik. Ama maalesef pandemi süreci bazı şeyleri ister istemez aksattı. Önümüzdeki eğitim yılıyla birlikte bizim üzerinde duracağımız en önemli şey eğitim meselesidir. Top yekûn bir harekete geçirme düşüncemiz var. Tüm Afyonluların bu konuda katkısı olursa memnun oluruz. Halkımızın görüşlerini almak istiyoruz. Hatta bu konuda bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Malum 2020 yılı Sevgi Yılı ilan edildi. Eğitimde Seferberlik adı altında bir çalışma başlatalım diyoruz. Bunun için salgın sürecinin geçirilmesini bekliyoruz. Aslında pandeminin uzaktan eğitim noktasında iyi bir fırsattır. Keşke talebeleri uzaktan eğitime alıştırabilsek, o bizim için büyük bir kar olur. Afyon merkez bu konuda hazır da biraz kırsal kesimde eksiklik var.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme