• Haberler
  • Genel
  • Eğitimde başarı çıtası yükseliyor – Kocatepe Gazetesi

Eğitimde başarı çıtası yükseliyor – Kocatepe Gazetesi

Eğitim öğretim alanındaki çalışmaları, şehrin başarı durumunu değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’da eğitimdeki başarı çıtasının giderek yükseldiğini açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bugün 139 bin öğrenci ve 9 bin 400 civarındaki personelin yaz tatiline giriceğini söyledi AÇIK GİDEREK AZALIYOR Afyonkarahisar’da öğretmen açığının yüzde 17,5’e kadar düştüğünü belirten İl Milli Eğitim [&hellip]

Eğitimde başarı çıtası yükseliyor

Eğitim öğretim alanındaki çalışmaları, şehrin başarı durumunu değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’da eğitimdeki başarı çıtasının giderek yükseldiğini açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, bugün 139 bin öğrenci ve 9 bin 400 civarındaki personelin yaz tatiline giriceğini söyledi

AÇIK GİDEREK AZALIYOR
Afyonkarahisar’da öğretmen açığının yüzde 17,5’e kadar düştüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yaklaşık açığın bin 500 civarında olduğunu kaydetti. Öğretmen açığının bir kısmını bu yıl yapılacak atamalarla giderileceğini belirten Yalçın; “Geçen yıl ilk atama da 714 tane öğretmen almıştık. Yine bu oranda öğretmen alımı yapabilirsek rahatlayacağız. Önümüzdeki yılda sadece askere gidenler, doğum iznine çıkmak zorunda olanların yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapma noktasına geliyoruz.” dedi.
BAŞARI GİDEREK ARTIYOR
2013-2014 eğitim-öğretim yılı başarı çizgisinin geçen yıla göre daha iyi olduğunu vurgulayan Metin Yalçın, yeni uygulamaya konulan orta öğretimden liseye geçiş sınavlarından elde edilen başarılarının bunu gösterdiğini kaydetti. Herhangi bir başarı sıralaması olmadığına dikkat çeken Yalçın; “Sınavlar sonrası bir sıralama yok. Biz kendi içimizde şöyle bir değerlendirme yapıyoruz; Üniversite sınavlarıyla beraber değerlendiriyoruz. Bu yıl geçen yıl ki puan ortalamalarımızın üzerinde bir puan ortalamamız var. Akademik başarı noktasında, sınav sonuçları noktasındaki durumumuz budur. Afyonkarahisar’da eğitimde başarı çıtası giderek yükseliyor.” diye konuştu.
KİTAP OKUMA TEŞFİĞİ
Eğitime yönelik çalışmalar yürüttüklerini, ekip adı altında eğitimde kaliteyi iyileştirme projesi adı altında bir eylem planı hazırladıklarını kaydeden Yalçın; “Eğitimde kaliteyi iyileştirme eylem planı kapsamında birinci dönemden beri uygulamayı sürdürüyoruz. Okullarımız bu noktalarda gerek kültürel, gerek yarışmalar, gerek münazaralar, gerekse sportif etkinlikler yapılıyor. Okullarımız kendi aralarında grup oluşturarak ekip çalışması yürütüyor. Bu çalışma hızla devam ediyor. Bunların çok faydasını görüyoruz. Öğrencilerimizin ve velilerin memnun oldukları görülüyor. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik ekip projesi içerisinde günlük kitap okuma saatlerimiz okullarımızın kendilerince programlarına göre kitap okumaları söz konusudur.” şeklinde konuştu.
Z KÜTÜPHANEDE EN İYİ İL AFYON
Metin Yalçın, farkındalık oluşturulması için öğrencilerin başlarında öğretmenleriyle birlikte bazı zamanlarda caddelere ve parklara kitap okumaya çıkarak örnek olduklarını söyledi. Fiziki iyileştirmelerde özellikle bina noktasında hayli ilerlendiğini belirten Yalçın; “Bu yıl tamamlanan derslik sayısı belki yüzü aştı. Önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanacak derslik sayısı 700’ü bulacak. Zenginleştirilmiş kütüphaneler kısaltması olan Z kütüphaneler noktasında Türkiye’nin en iyi iliyiz. Geçen toplu bir açılış yaptık. Sayın Valimiz ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz açılışı yaptılar. Genel Müdürümüz hayran kaldığını belirtti. Şu anda o kütüphanelerimiz öğrenciler ve velilerimizce dolup taşıyor. Okul müdürlerimiz hiç kütüphaneye girmeyen öğrencilerin buradan çıkmaz hale geldiğini söylüyor. Çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar il genelinde 25 Z kütüphane açtık. Yaygınlaştırmamız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme