• Haberler
  • Gündem
  • Eğitimcilere sertifikaları verildi – Kocatepe Gazetesi

Eğitimcilere sertifikaları verildi – Kocatepe Gazetesi

'Eğitimde Yeni Bir Yaklaşım: Mekanik ve Robotik' teknik eğitimini başarıyla tamamlayan eğitimcilere sertifikaları 23 Eylül Cumartesi günü düzenlenen Dumlupınar BSM'de düzenlenen törenle verildi.TÜM ÖĞRETMENLER KATILDIDumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BSM) Müdürü Hakan Gümüş sertifika töreni açılışında yaptığı konuşmada, günümüzde dördüncü sanayi devriminin yaşandığını söyledi. Dördüncü sanayi devriminin nesnelerin birbiriyle etkileştiği, insan faktörünün en aza indirildiği, [&hellip]

“Eğitimde Yeni Bir Yaklaşım: Mekanik ve Robotik” teknik eğitimini başarıyla tamamlayan eğitimcilere sertifikaları 23 Eylül Cumartesi günü düzenlenen Dumlupınar BSM’de düzenlenen törenle verildi.
TÜM ÖĞRETMENLER KATILDI
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BSM) Müdürü Hakan Gümüş sertifika töreni açılışında yaptığı konuşmada, günümüzde dördüncü sanayi devriminin yaşandığını söyledi. Dördüncü sanayi devriminin nesnelerin birbiriyle etkileştiği, insan faktörünün en aza indirildiği, üretimin otomasyona bağlandığı bir kavramı ifade ettiğini belirten Gümüş, “Teknoloji ve bilimin dilini anlamak çok önemlidir. Bu sebeple yazımı ve kodlama günümüzde daha fazla önem kazanmıştır. Kurum olarak böyle bir eğitim ihtiyacının farkına vardık. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKÂ) tarafından desteklenen, Anatolia Eğitim ve Danışmanlık Şirketinin yükleniciliğini üstlendiği ‘Eğitimde Yeni Bir Yaklaşım: Mekanik ve Robotik’ adlı teknik destek eğitime merkezimizin tüm öğretmenleri katılmaktadır” dedi.
ÖĞRENCİLER TEŞVİK EDİLECEK
Burada asıl amaçlarının tüm branş öğretmenlerinin derslerinde teknolojiyi daha verimli bir şekilde kullanmaları olarak açıklayan Gümüş, “Aynı zamanda disiplinler arası geçişlerin daha kolay ve daha verimli bir şekilde sağlanması hedeflenmiştir. Örnek verecek olursak; Kimya Öğretmenimiz deney yaparken deney tüplerini robot kol yardımıyla kullanabilecek yada ph değeri gibi deneysel verileri kurulan düzenekle lcd ekranda doğrudan görebilecek ve teknolojiyi öğrencilerin kullanacağı şekilde eğiimin içine katmış olacaktır. Bu sayede öğrenciler bilimle daha eğlenceli ve daha coşkulu çalışmalara teşvik edilecektir” diye konuştu.
EĞİTİM ON GÜN SÜRELİ
Ayrıca, öğrencilerin teknolojiyi doğru ve yerinde kulanmaları sayesinde teknoloji bağımlılığının zararlarından kurtarılmasının da sağlanacağını kaydeden Hakan Gümüş şöyle konuştu: “Bu vesileyle, kurum öğretmenlerimize bu projenin gerçekleşmesi için çalışan merkezimiz proje koordinatör öğretmenlerimize, ARGE ekibimize, 10 gün sürecek olan bu teknik destek türüde ki eğitime katılan tüm çalışma arkadaşlarıma, merkezimizin tüm etkinlik ve projelerine destek ve katkılarını esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim”
ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ ARTTIRILIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın programın son konuşmasını yaptı. Dumlupınar BSM Müdürü Hakan Gümüş’ün proje hakkında ki bilgilendirmelerini dinlediklerini belirten Yalçın şunları söyledi: “Aslında Bilim Sanat Merkezleri bir okul değil bir kurum. Peki ne yaparlar nasıl bir kurum? Bilim Sanat Merkezleri eğitim öğretimle beraber öğrencilerimizin üstün yetenekli ve kabiliyetli öğrencilerin belli testlerden ve sınavlardan geçirerek o yeteneklerin geliştirilmesi, arttırılması noktasında çalışmalar yapar. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimiz de (BSM) müzik, teknoloji, edebiyat, Türkçe olmak üzere velhasıl her alanda, her branştan öğretmenlerimiz sınavla seçilerek hizmet vermektedir. Her alanda üstün yetenekli belli seçmelerden geçmiş çocuklarımız yeteneklerinin arttırılması üretime, topluma katkılar sağlaması açısından önemli bir kurumumuz olarak ifade ediyoruz.”
ÇABALAR KATKI SAĞLAYACAK
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKÂ) tarafından desteklenen “‘Eğitimde Yeni Bir Yaklaşım: Mekanik ve Robotik” isimli bir projenin Dumlupınar BSM’de eğitiminin verildiğini belirten Yalçın, “Teknolojinin iyi ve düzgün, faydalı kullanımıyla alakalı bir eğitim verildi. Öğretmenlerimiz bu eğitimleri aldı. Kazanımlarını öğrencilerine aktaracaklar ve öğrencilerimizde bu kazanımları elde etmiş olacaklar. Ben bize her zaman destek olan ZEKA’YA teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iki tane Kalkınma Ajansı ile proje yürüttük. Bu merkezimiz tarafından yürütülen üçüncü proje. Başka okullarımız tarafından yürütülen projelerimiz var. Desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Merkez yönetimine ve öğretmenlerimize gayretleri ve başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu çabalar eğitime, topluma büyük katkılar sağlayacaktır” Konuşmaların ardından eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan öğretmenlere sertifikaları verildi. Törenin ardından BSM bahçesinde heron uçuruldu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Laboratuvarlar yetenekleri geliştiriyor

Dumlupınar Bilim Sanat Merkezi’nde (BSM) Turkcell Zekâ Küpü Teknoloji Laboratuvarını gezerek yerinde bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, laboratuvarların öğrencilerin yetenekleri geliştirdiğini söyledi. Dumlupınar BSM de aynı zamanda Sosyal Bilgiler ve Düşünme Dersliği’nde Teknoloji ve Robotik Atölyesi de bulunuyor.

Bakmadan Geçme