• Haberler
  • Genel
  • Eğitimcilerden Rektör'e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Eğitimcilerden Rektör'e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, eğitimcileri makamında kabul etti. Ziyarete Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hasan İner, Ahmet Sarı, Muharrem Kınık ve Muammer Avcı, katıldı Rektörümü başarılı buluyoruzKarşılıklı görüşlerin dile getirildiği ziyarette Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu [&hellip]

Eğitimcilerden Rektör’e ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, eğitimcileri makamında kabul etti. Ziyarete Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hasan İner, Ahmet Sarı, Muharrem Kınık ve Muammer Avcı, katıldı

Rektörümü başarılı buluyoruz
Karşılıklı görüşlerin dile getirildiği ziyarette Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Korkmaz, dernek olarak AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı başarılı bulduklarını dile getirdi.
Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yaklaşık dokuz ay önce Rektörümüz Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü görevine geldiğinde kendisine hoş geldin demiştik, görevlerinde başarılar dilemiştik. Biz. Öncelikle Mavi Hastane’nin önüne yapılan düzenlemeleri halkımız görüyor. Gerek eğitim faaliyetleri, gerekse Üniversitenin büyümesiyle ilgili çalışmaları takip ediyoruz. Üniversitemiz kendisiyle yarışan bir üniversite olduğu gibi, Türkiye’de de en önemli üniversiteler arasında yer almak için büyük bir gayret gösteriyor. Bu ziyaretimizde Rektörümüze başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bir başarı plaketi takdim etmek istedik. Biz eğitim camiası olarak, her şeyin eğitimle düzeleceğinden yanayız ve buna inanıyoruz. Rektörümüz de bunun bilin-cindedir. Rektörümüz, ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet” anlayışı açısından büyük özveriyle, çabayla, gece-gündüz demeden çalışı-yor. Bundan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyo-ruz ve başarılarının devamını diliyo-ruz” dedi. Şaban Korkmaz, konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’a plaket takdim etti.
2012 açılış yılı olacak
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak da, ise konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek “Hocalarımın bu düşünceleri için gerçekten mutlu oldum. 18 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimine Rektör olarak geldim. Tabi kanunun bize yüklediği sorumluluklar ve yetkiler çerçevesinde, Üniversitemiz bünyesinde sağlık, eğitim, uygulama, araştırma, yeni birimlerin açılması, verilen hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya başladık. Dokuz aydır da birikim olarak, mesai olarak, Ankara paralelinde mali açıdan ya da yeni birimlerin açılması, yeni yönerge ve yönetmelikler açısından elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünün açılmasını sağladık. Bunlar tabiî ki bizim görevimiz. Bizim yapmamız gerekenler ama demek ki, kamuoyu izli-yor. Doğrusu bundan mutluluk duyduğumu, sevindiğimi belirtmek isterim. Afyon Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şaban Korkmaz’a ve kendilerinin şahsında meslektaşlarımıza, büyüklerimize, öğretmenlerimize ve eğitim gönüllülerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum. Olumlu yönde şaşırdığımı da ifade etmek istiyorum. Benim için çok sürpriz oldu. Demek ki, çalışmalarımız kabul ediliyor, benimseniyor. Bu, bizim hızımıza daha da hız katacaktır. Yaptıklarımızın yeterli olmadığını, daha da hızlandırmamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Solak, 2012 yılının Afyon Kocatepe Üniversitesi için “açılışlar yılı” olacağını ifade ederek, “İklim elverirse, bütçe harcama kalemleri de seyrinde giderse, 2012 yılının 3. ya da 4. ayında, törenle ağız ve diş sağlığı hizmetini şehir merkezindeki binamızda kamuoyuna sunacağız. Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni önümüzdeki ay içerisinde açacağız” dedi.
Rektör Prof. Dr. Solak, Teknopark açılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Solak, ziyaret sonunda Afyonkarahisar Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Korkmaz’a ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek, günün anısına birer hediye takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme