• Haberler
  • Genel
  • Eğitimcilerden eğitimsever muhtara plaket – Kocatepe Gazetesi

Eğitimcilerden eğitimsever muhtara plaket – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Derneği’nce eğitime örnek düzeyde katkı sağladığı vurgulanan Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali yılın muhtarı seçildi. Karaali’ye dernekte düzenlenen programda plaket verildi İyi insan özellikleri belli Afyonkarahisarlı Emekli Öğretmenleri ve Eğitim Gönülleri tarafından Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali yılın muhtarı seçildi. Emekli eğitimciler dernekte düzenledikleri törende Yılın Muhtarı seçtikleri Ahmet [&hellip]

Eğitimcilerden eğitimsever muhtara plaket

Afyonkarahisarlı Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Derneği’nce eğitime örnek düzeyde katkı sağladığı vurgulanan Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali yılın muhtarı seçildi. Karaali’ye dernekte düzenlenen programda plaket verildi

İyi insan özellikleri belli
Afyonkarahisarlı Emekli Öğretmenleri ve Eğitim Gönülleri tarafından Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali yılın muhtarı seçildi. Emekli eğitimciler dernekte düzenledikleri törende Yılın Muhtarı seçtikleri Ahmet Karaali’ye plaket verdiler. Törende konuşan Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Dernek Başkanı Şaban Korkmaz, insanın mükemmel doğmadığını ancak mükemmeli yakalamak için çırpındığını kaydetti. Her insanın beşeri bir canlı olarak hatalar ve kusurlar yapabileğine işaret eden Şaban Korkmaz, hata ve kusurları ancak anne, baba, öğretmenler ve toplumun diğer üyelerinin gidermeye çalıştığını belirten Korkmaz; “İyi insan her bir insanı duygu ve görüşü ne olursa olsun sever ve sevmelidir. İnsan iyilik için yaşar ve yaşamalıdır. İyi insan mütevazıdır. İnsanlara tepeden bakmaz. Kim olursa olsun asla küçümsemez, yolda böbürlenerek yürümez, kendini övmez, ölçüyü ve dengeyi hep korumaya ve gözetmeye çalışarak yaşamaya özen gösterir. İyi insan hiçbir kimseyle alay etmez, kimseyi a-yıplamaz, her birşeyde aşırılıktan çekinir. Kendisine ve-rilen emaneti en iyi bir şekilde koruyarak ilgiliye zamanında teslim eder. Toplumda iyi eğitim görmüş kişi ne zulmeder, ne de kendisine zulmedilmesine müsaade eder. Kardeşliği, insanlığı ve yardımlaşmayı bilir. Yerinde ve zamanında kazandığını harcamaya çalışır. Bu konuda israfçı değildir. Aynı zamanda cimri de değildir. Toplumda eğitim görmüş kişi toplumun kalkınması için olağanüstü bir gayret sarf eder. Bütün insanları kucaklar. Milli ve manevi değerleri korumasını bilir. Kendisinden büyüklere saygı ile davranır. Sorumluluk duygusunu kazanmış, temsil ve tebliğ görevlerinde üzerine düşeni yapar.” dedi.
Muhtar Karaali gayretli
Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Dernek Başkanı Şaban Korkmaz, Afyonkarahisar’da eğitime gönül vermiş bu konuda çaba göstermiş kişi kurum ve kuruluşları takip ettiklerini, onlara heyecan, teşvik ve coşku kazandırılması için ödüllendirme yöntemini uyguladıklarını söyledi. Bu bağlamda Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali’nin de gayretli bir kişi olduğuna temas eden Şaban Korkmaz şöyle konuştu: “Muhtar Ahmet Karaali mahallesinde yardıma muhtaç öğrencilerin tahsillerinin devamı için çaba ve gayret göstermektedir. Mahallesi’nde bulunan yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını ‘Halka hizmet Hak’ka hizmettir’ sloganını uygulayarak mahallesinde hizmet vermektedir. Afyonkarahisarlı Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönülleri Derneği olarak biz de Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali’yi eğitime ve mahalle halkına yaptığı hizmetlerden dolayı yılın muhtarı seçerek kendisine bir plaket vermeyi uygun bulduk. Kendisini tebrik ediyor bundan sonraki yaşantısında da başarılar diliyorum.”
Hedef takdire layık olmak
Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, eğitimin aile ile başladığını, sokakta ve mahallede de devam ettiğini kaydetti. Ahmet Karaali, Kanlıca Mahallesi Muhtarı olarak toplumsal kalkınmanın eğitimle olacağına inandığını belirtti. Karaali, mahallesinde ki çocukların eğitimi için ihtiyaç sahibi 10 öğrenciye Afyonkarahisar Belediyesi Ataköy Minibüs Durağı ve muhtarlık olarak ücretsiz gidiş geliş hakkı temin ettiklerini bildirdi. Aynı yönde katkıyı özel halk otobüsü işletme firması Turex’ten beklediğini belirten Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali sözlerine şöyle devam etti: “Başarılı ihtiyaç sahibi bir öğrencimize bir dershaneden üniversiteye hazırlık için ücretsiz eğtim hakkı elde ettik. Böylece bu çocuğumuzunda elinden tutmuş olduk. Çocuklarımız geleceğimiz ve teminatımızdır. Bu plaketi Dernek Başkanı Şaban Korkmaz’dan almaktan onur duyuyorum. Bu plaketi almakla iş bitmiyor. Önemli olan bu plaketin karşılığını verebilmektir. Bu plakete layık olabilmektir. İnşallah bunu dualarla taşıyabileceğime iniyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme