• Haberler
  • Genel
  • Eğitimciler yarın iş bırakacak – Kocatepe Gazetesi

Eğitimciler yarın iş bırakacak – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol yarın iş bırakacaklarını açıkladı. Şenol, öğrenci velilerinden çocuklarını okula göndermeyerek kendilerine destek verilmesini istedi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol sedikada düzenlediği basın toplatısında 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk ders zilinin 15 Eylül Pazartesi günü çaldığını kaydetti. OKULLARIN EKSİKLERİ TAMAMLANACAKTürk Eğitim-Sen Şubesi olarak yeni eğitim-öğretim yılının tüm [&hellip]

Eğitimciler yarın iş bırakacak

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol yarın iş bırakacaklarını açıkladı. Şenol, öğrenci velilerinden çocuklarını okula göndermeyerek kendilerine destek verilmesini istedi

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol sedikada düzenlediği basın toplatısında 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ilk ders zilinin 15 Eylül Pazartesi günü çaldığını kaydetti.
OKULLARIN EKSİKLERİ TAMAMLANACAK
Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilere, ile ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Nizamettin Şenol, problemsiz bir öğrenim yılına başlamayı arzu ettiklerini söyledi.
Milli Eğitim camiasında problemlerin ve sıkıntıların had safhada olduğunu kaydeden Şenol; “Okullara yaptığımız ziyaretler sırasında merkez ve ilçelerinde bazı okulların eğitim öğretime hazır olmadıklarını gördük ve eksiklikleri basın mensuplarıyla paylaşmıştık. Merkez Toki Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bahçesi hafriyat yığılı bir şekilde ve su birikintileriyle kaplı vaziyetteydi. Sosyal Bilimler Lisesi’nin bu eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi gereken kız pansiyonu tamamlanamadığından açılamamıştı. Açılmayacağı velilere bildirilmemiş ve öğrenciler mağdur edilmişti. İl dışından gelen çocukların ne olacağı muammaydı. Bu konuyla ilgili muhatap dahi bulunamamıştı.” dedi.
YETERSİZLİKLER ORTAYA ÇIKTI
Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinin çamur ve su birikintileriyle dolu olduğunu, okulların kabulünü kimin, neye dayanarak yaptığını sorduklarını hatırlatan Şenol; “Sandıklı ilçesinde de Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarının eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen tuvaletlerinin henüz inşaat halinde olduğunu gördük. Hisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine ulaşımı sağlayan eski Afyon caddesinde kaldırımların eksik olduğunu vatandaşların, okulun ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kaldırımların işgal edildiğini söylemiştik. Okul müdürlerini bin bir cambazlıkla yetersiz puan vererek öðretmenliğe döndüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, okulları eğitim-öğretime hazır hale getiremeyerek kendilerinin yetersiz oldukları ortaya çıkmıştır. Bize gelen duyumlar okulların bir çoğunun bu durumda olduğu yönündedir. Okul bahçeleri çöp içinde, inşaat artıklarıyla dolu ve sınıflar toz toprak içindedir. Pek çok okulda temizlik de velilere düşmüştür.” diye konuştu.
174 MÜDÜRÜN GÖREV SÜRESİ UZATILMADI
Nizamettin Şenol, yeni Milli Eğitim Bakanlığı Yasası gereğince 4 yılını doldurmuş olan tüm müdür, müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarının görev sürelerinin 13 Haziran 2014 tarihinde sona erdiğini belirtti. Şenol; “Yine, 10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre de bu arkadaşlar, yeni idareciler atanana kadar bu görevlere vekaleten devam etmektedirler. İlimizde müdürlük görevi bu yasa ile elinden alınan 272 okul müdürü, 10 Haziran’da yayınlanan yönetmelik gereği daha önce defalarca söylediğimiz yöntemle değerlendirilmiş ve bunlardan 98 tanesi 75 ve daha üstü puan alarak yeniden müdürlüğe müracaat etme hakkı kazanmış, 174 tanesinin ise görev süreleri uzatılmayarak müdürlükleri ellerinden alınmıştır. Bu 98 müdürden 49 tanesi kendi okul veya kurumunda kalmış, 48 müdür de başka okullara müdür olarak görevlendirilmişlerdir.” şeklinde konuştu.
ADİL DAVRANILMADI İDDİASI
Değerlendirmeye giren 272 müdürden, 108 tanesinin Türk Eğitim-Sen, 137 tanesi Eğitim Bir-Sen, 14 tanesi diğer sendikalara üye olduğunu aktaran Şenol, geriye kalan 13 müdürün hiçbir sendikaya üye olmadığını kaydetti. Şenol; “75 Puan ve üstünde alarak başarılı sayılan 98 müdürün 92’si Eğitim Bir-Sen, 5’i Türk Eğitim-Sen üyesidir. Yine bir arkadaşımızın ise sendikası yoktur. Burada dikkatinizi çekmek istediğim konu ise şudur. Başarılı sayılan bu 98 arkadaşın büyük bir çoğunluğu gerçekten bu puanları hak eden, işini düzgün yapan müdürlerdir. Ancak, bu 98 kişinin içinde işini düzgün yapmayan çok az kişide maalesef mevcuttur. Yine 75 puanın altında kalan 174 müdürden bazıları bu sonucu hak etmektedir. Ancak, bu arkadaşların içinde de işini düzgün yapan ve görevinin başında kalması gereken çok sayıda müdür vard��r.
Maalesef puanlamayı yapan Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri yeterince adaletli davranmamışlardır.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLER TEDİRGİN BEKLEYİŞTE
Eğitim Bir-Sen üyelerine cömert davrandıklarını iddia ettiği kişilerin, bu sendikaya üye olmayan diğer kişileri karşı pintileştiklerini iddia eden Şenol şöyle konuştu: “Değerlendirme yapanların tamamı Eğitim Bir-Sen üyesidir. Değerlendirme yapanların büyük bir çoğunluğu yeni atandığından puan verdikleri kişileri de yeterince tanımamaktadırlar. Kısaca, değerlendirme yaparken müdürlerimizin bilgi birikimi, donanımı, tecrübesi, liyakati, kabiliyeti değerlendirilmemiştir. Başka bir ifadeyle ‘Kendileri çalmış ve yine kendileri oynamıştır.’ Bizim de bütün itirazımız bu noktadadır. Şimdi sıra müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına gelmiştir. Maalesef bu arkadaşlarda kıyıma uğramaya başlamışlardır. Yaptığı işe hakim, işini iyi bilen arkadaşlar öğretmenliğe döndürülmekte, yerlerine ise hiç idarecilik tecrübesi olmayan yeni kişiler atanmaya başlanmıştır. Burada da gözetilen tek şey yandaş sendikaya üye olma özelliği ön plana çıkmaktadır. Bu arkadaşlardan sonra da sırada öğretmenlerin olduğu görülmektedir. Meclisten geçen torba yasaya öðretmenlere, rotasyon getirecek bir madde de yerleşterilmiş ve rotasyonun alt yapısı hazırlanmıştır. Öğretmen arkadaşlara en geç önümüzdeki yaz tatilinde rotasyon görünmektedir. Bu sebeple birçok öğretmenimiz şu anda tedirgin bir bekleyiş içerisindedir.”
VELİLERDEN DESTEK İSTENİLDİ
Eğitim çalışanlarının mutsuz, isteksiz, tedirgin olduklarını dile getiren Nizamettin Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir sendikaya üye ol veya olma fark etmez. Bizleri devlet memurluðundan hükümet memurluðuna dönüştürmek isteyen zihniyete karşı, eğitime siyaseti karıştıran zihniyete karşı ve en önemlisi de Milli Eğitim de muhalif düşünmeyi sıfırlamaya çalışanlara karşı, 24 Eylül Çarşamba günü yapacağımız iş bırakma
eylemine destek ver. Biz hep birlikte güçlüyüz. Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ancak kazananlar her zaman mücadele edenlerdir. TEOG öte yandan velilerimize de bu çağrıyı yapmak istiyoruz: Sadece eğitim çalışanlarının değil, çocuklarımızın da geleceği tehdit altındadır. TEOG yerleştirmelerinde yapýlan hatalar, öğretmen ve derslik açığı, ücretli öğretmenlerin derslere girmesi, birleştirilmiş sınıf uygulamaları malumdur. Velilerimiz yarın çocuklarınızı okula göndermeyerek, bu eylemimize siz de destek verin.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme