• Haberler
  • Genel
  • Eğitimciler alanlara çıktı – Kocatepe Gazetesi

Eğitimciler alanlara çıktı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki eğitimciler, ücretlerini ve özlük haklarının iyileştirilmesi için iki ayrı basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen, Anıtpark’ta 'Eşit işe eşit ücret' sloganıyla eylem yaparken Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası üyeleri, basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e mektup yolladı Afyonkarahisar, aynı gün iki eğitim sendikasının basın açıklamasına sahne oldu. [&hellip]

Eğitimciler alanlara çıktı

Afyonkarahisar’daki eğitimciler, ücretlerini ve özlük haklarının iyileştirilmesi için iki ayrı basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen, Anıtpark’ta “Eşit işe eşit ücret” sloganıyla eylem yaparken Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası üyeleri, basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e mektup yolladı

Afyonkarahisar, aynı gün iki eğitim sendikasının basın açıklamasına sahne oldu. İlk eylem Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nden geldi. Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, açıklamalarını önce Hükümet Konağı’nın önünde yapmak istedi. Ancak Hükümet Konağı’nın önündeki alanın basın açıklaması yapılmasına müsait olmaması nedeniyle Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy ile Türk Eğitim-Sen üyeleri Anıtpark’ta basın açıklaması yaptı.
Başbakan ile
Bakan’a mektup
İkinci eylem ise Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Afyonkarahisar Temsilciliği tarafından gerçekleştirildi. Müfettişlerin özlük hakları ile ilgili sorunların yaşandığını belirten sendika üyeleri, açıklamanın ardından Bankalar Caddesi’ndeki PTT binasına girerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e mektup gönderdiler. Sendika üyelerinin mektuplarında yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları önerileri yer aldı.
Eğitim-Sen de
protesto edecek
Öte yandan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi de Türk Eğitim-Sen’in basın açıklamasına temsili olarak destek verdi. Eğitim-Sen’e üye eğitimcilerin de hükümetin eğitim politikasını, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi ve ücret adaletsizliğini protesto edeceği bildirildi. Eğitim-Sen’in eyleminin Cumartesi günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme