• Haberler
  • Gündem
  • Eğitim Zafer'den, Destek KOSGEB'den – Kocatepe Gazetesi

Eğitim Zafer'den, Destek KOSGEB'den – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansınca yapılan açıklamada “İkinci dönem kapsamında Afyonkarahisar Merkez ilçede 3 adet, Bolvadin ilçesinde 1 adet, Emirdağ ilçesinde 1 adet, Sandıklı ilçesinde 1 adet ve Dinar ilçesinde 1 adet olmak üzere toplam 7 adet kurs açılacaktır. Her bir kurs kapsamında azami 30 kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Eğitime, 18 yaşını doldurmuş ve Afyonkarahisar ilinde ikamet [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansınca yapılan açıklamada; “İkinci dönem kapsamında Afyonkarahisar Merkez ilçede 3 adet, Bolvadin ilçesinde 1 adet, Emirdağ ilçesinde 1 adet, Sandıklı ilçesinde 1 adet ve Dinar ilçesinde 1 adet olmak üzere toplam 7 adet kurs açılacaktır. Her bir kurs kapsamında azami 30 kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Eğitime, 18 yaşını doldurmuş ve Afyonkarahisar ilinde ikamet etmekte ya da çalışmakta olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilir. Katılımcıların seçiminde şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, kadınlara ve gençlere (18-29 yaş) öncelik verilecektir” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bir kurs kapsamında toplam eğitim süresi 35 saat olup eğitim hafta içi 5 gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Toplam eğitim süresinin yüzde 80’ine katılım sağlayanlar, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanırlar. Katılımcılar bu belge sayesinde KOSGEB tarafından 50 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si kredi şeklinde verilen “Yeni Girişimci Desteğine başvurmaya hak kazanırlar.”

Bakmadan Geçme