Eğitim yılı 'başarı' morali ile başladı

Yeni dönem eğitim öğretim yılı dün başladı. Açılış İlköğretim Haftası kutlama tören bu yıl hizmete giren Osmangazi Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, ilin eğitim hayatında elde edilen başarı ivmesi nedeniyle emek sahiplerini kutlarken bu başarıların artmasını diledi. Vali İmga, eğitimin uzun soluklu bir süreç olduğunu hatırlattı. 24 derslik 720 kapasite var [&hellip]

Eğitim yılı “başarı” morali ile başladı

Yeni dönem eğitim öğretim yılı dün başladı. Açılış İlköğretim Haftası kutlama tören bu yıl hizmete giren Osmangazi Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, ilin eğitim hayatında elde edilen başarı ivmesi nedeniyle emek sahiplerini kutlarken bu başarıların artmasını diledi. Vali İmga, eğitimin uzun soluklu bir süreç olduğunu hatırlattı. 24 derslik 720 kapasite var
2010-2011 Eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama töreni bu yıl hizmete açılan Osmangazi Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Buradaki tören öncesinde Kocatepe Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım tarafından anıta sunulan çelenk sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile buradaki tören sona erdi. Osmangazi Anadolu Lisesi’nde organize edilen program Okul Müdürü Yaşar Kale’nin açılış konuşmasıyla başladı. Yaşar Kale konuşmasına başlamadan Vali Haluk İmga’nın talimatıyla güneş altında olan öğrencilerin olumsuz etkilnmemesi için öğrenciler gölgeliklere alındı. Yeni hizmete açılan okulun 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli oluduğunu bildiren Kale, bu yıl okula sınavla toplam 150 öğrencinin kaydı yapıldığını bildiren Kale; “Yerleştirme puan aralığımız 363 ile 432 arasında değişmektedir. Sayın Valimiz başta olmak üzere okul yapımında emeği geçen Sayın Belediye Başkanıma ve personeline, Sayın İGM Başkanıma, Sayın Milli Eğitim Müdürüm ve personeline, Çevre ve Orman Müdürüme ve ekibine, ayrıca inşaatın her aşamasında yer alan Bayındırlık İl Müdürüme ve teknik elemanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.
İvmenin devamı öğretmenlere bağlı
Günün anlam ve önemine yönelik öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım bir konuşma yaptı. 2009-2010 Öğretim yılında Afyonkarahisar’da eğitim seviyesinin gerek SBS’de gerekse LYS’de bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşındığını belirten Yıldırım, toplamda 27 öğrencinin SBS’De tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan alıp Türkiye birinciliklerini paylaştıklarını kaydetti. Toplu başarı yanındaki bireysel başarının da öğretmenlerin eseri olduğuna temas eden Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, meslektaşlarını kutladı. Bu başarıyı ancak ildeki “kocaman yürekli” eğitimcilerin yapabileceklerini Geçen öğretim yılında Afyonkarahisar’da yakalanan ivme nedeniyle il coğrafyasında görevli tüm yönetci, öğretmen ve eğitim çalışanlarını ayrı ayrı kutlayan Yıldırım; “Eğitim amaçlarından biri de, doğuştan insanda var olan cevheri işlemek, özü geliştirmek olduğunu biliyoruz. 2010 Yılında yakalalanan ivmenin devam ettirilmesi değerli öğretmenlerimize bağlı. İlimizde eğitim kalitesini ve seviyesini daha da yükseltmek, bazı olumsuz değerlendirmelerden sıyrılmak için geçtiimiz öğretim yılında aldığımız bir takım tedbirlere ilaveler yapacağız. Yöneltme yönergesini yeni öğretim yılının bu ilk gününden başlayarak yine tavizsiz uygulayacağız. Anayasa ve yasalarımıza göre ilköğretim kız erkek bütün çocuklarımız için devlet okullarında zorunlu ve parasızdır. Bu hüküm çerçevesinde geçen yıllarda olduğu gibi eğitim imkanına kavuşturulmayan tek bir çocuk bırakmadan devam-takip işlemlerinde yasal prosedörü uygulayacağız.”diye konuştu.
Eğitim şekil veren süreç
2010-2011 Eğitim öğretim yılında toplam 717 adet resmi ve özel eğitim kurumu, 140 bine yaklaşan öğrenci ve 10 bine yakın personelle başladıklarını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kurumsal olarak yaklaşık 2 bin 350 öğretmen eksiği ve yardımcı hizmetler sınıfında sayısal bazlı personel sıkıntısı dışında çok ciddi bir problem bulunmadığını söyledi. Yıldırım, en az bir adet daha 24 derslikli meslek lisesine, 2 adet 24 derslikli Anadolu Lisesine, 1 adet 16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesin, 1 adet 16 derslikli Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine ve1 adet 16 derslikli Tarım Meslek Lisesine ihtiyaç bulunduğunu sözlerine ekledi. Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga yaptı. 2010-2011 öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası’nın açılış törenine katılanlara teşekkür etti. Vali İmga, eğitimin insanlara, topluma ve geleceğe şekil vermeyi amaçlayan uzun soluklu bir süreç olduğunu söyledi. Mutlu insanı dolayısıyla mutlu toplumu oluşturmanın eğitimin görevi olduğunu belirten Vali Haluk İmga, gelecekte nasıl bir toplu oluşturmak isteniyorsa, bugünden ona göre hazırlık yapılmasının önemine dikkat çeken. İmga; “Çünkü bugünkü durum, dünkü çalışmanın eseri olup, yarınki toplumda bugünkü çalışmanın eseri olacaktır. O nedenle hazırlıklarımızı beklentilerimize uygun bir şekilde yapmalıyız. Eğitim insanları belli amaçlara göre yetiştirme sürecidir. Her toplum kendi kültürünün özelliklerini yeni kuşaklara aktarır. Eğitim toplumları ve bireyleri geleceğe hazırlar, demokrasi içerisinde bireylerin yaratıcılıklarını en üst safhaya çıkarır, eğitim ve demokrasi birbirini içerisinde ilerler. Eğitim ilk amacı insanı hem kendisi hem de toplumu için değer yaratacak düzeye getirmek olmalıdır. Eğitimin bir gayesi de bir ulusun geçmişi ile geleceği arasında köprü kurmaktır. ‘Halkın yaşaması ve mutlu olması isteniyorsa eğitim ön plana alınmalıdır.’sözünü ünlü düşününr Platon ifade etmiştir. Eğitimin önemini ülkeler için olmazsa olmazını cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk, ‘Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur. Bu zafere ulaşılması için hepimizin tek vücut ve tek düşünce olarak esaslı bir program üzerinde çalışması lazımdır. Bence bu programın iki önemli noktası vardır. Sosyal hayatımızın ihtiyaçlarına uyumlu olması, çağın gereklerine uygun olması.’ şeklinde ifade etmiştir.” şeklinde konuştu.
Ödüller sahiplerini buldu
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, ,yeni hizmete açılan Osmangazi Anadolu Lisesi’nin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Vali İmga, Afyonkarahisar’da 2009–2010 öğretim yılında öğrencilerin SBS’de önemli başarılar elde ettiğini söyledi. İmga, 2 binin üzerindeki öğretmen açığına, derslik yetersizliğine ve pek çok olumsuzluğa rağmen ilköğretimde son yıllarda sırasıyla 56. sıradan 40. sonra 37. ve en son 2010 yılında da 15. sıraya yükselerek eğitimde Türkiye çapında önemli bir ivme yakaladığını bildirdi. İlk defa bu yıl 27 ilköğretim okulu öğrencinin bütün soruları cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olduğunu aktaran İmga, “Bu öğrencilerimiz göğsümüzü kabarttı, hepimize büyük onur yaşıttı. İnşallah bu hız kesilmeden devam edecek Afyonkarahisar’ın eğitimdeki verimi, kalite ve düzeyi artırarak koruyacaktır.” dedi. İlk dersi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emine Çetin verdi. İlk dersin konusu “Atatürk ve Eğitim” oldu. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Törende, 2010 yılında Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda Türkiye birincisi olan 20 öğrenciye dizüstü bilgisayar, 2010 yılında dereceye giren 20 okula da akıllı tahta hediye edildi. Vali Haluk İmga ve Afyonkarahisar Jeotermal AŞ tarafından temin edilen akıllı tahtaları Vali İmga, dereceye giren ilköğretim okulu müdürlerine takdim etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak tarafından temin edilen dizüstü bilgisayarları, Türkiye birincisi olan okulun müdürlerini İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban verdi. Okulun gezilmesiyle program sona erdi. Törene mülki ve askeri erkan katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme