• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitim velilerin kaprislerine, yandaş esnafın müdahalelerine terk edildi'

'Eğitim velilerin kaprislerine, yandaş esnafın müdahalelerine terk edildi'

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Sistemi'nin velilerin kaprislerine, öğrencilerin nazlarına, siyasetçilerin ve yandaş esnafın müdahalelerine terk edilmiş durumda olduğunu idda etti Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınana İmam-Hatip Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Kadınana İmam – Hatip Ortaokulu'nun siyaseti dine tercih eden kifayetsiz muhteris ellerde [&hellip]

“Eğitim velilerin kaprislerine, yandaş esnafın müdahalelerine terk edildi”

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Sistemi’nin velilerin kaprislerine, öğrencilerin nazlarına,
siyasetçilerin ve yandaş esnafın müdahalelerine
terk edilmiş durumda olduğunu idda etti

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadınana İmam-Hatip Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Kadınana İmam – Hatip Ortaokulu’nun siyaseti dine tercih eden kifayetsiz muhteris ellerde kul hakkının yendiği, şerefiyle görev yapan insanlara iftiraların atıldığı bir yer haline geldiğini ileri sürdü.
Sınıflarda bazı öğretmenlerin siyaset yaptığını ve Atatürk ve laik cumhuriyete iftira attıklarını ileri süren Şenol, “Türk düşmanlığı yapmayı öğretmenlik zanneden akıl ve irade fukaraları ile ilgili şikâyetleri ört bas etmeyi yöneticilik sayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, bizim üyelerimizle ilgili en ufak şikayetlerde kendilerinden daha iradesiz tetikçileri aracılığıyla sürgün ve disiplin cezaları uygulamakta beis görmemektedir. Yandaş sarı sendikanın üyeleri öğrencilerine MEB tavsiyeli olmayan sözde dini yayınları okuturken, sınıflarda alenen siyaset yaparken, geçtiğimiz yerel seçimlerde bir partinin adayını kendilerince yerden yere vurup, diğerini göklere çıkarırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü nerededir? Bazı okullarda iktidar partisinin milletvekili adaylarının ziyaretleri okul web sitelerinden yayınlanırken kör, sağır ve dilsiz olmak yöneticilik midir? Siyaset okullara eğitim yöneticileri eliyle mi sokulmaktadır?” dedi.
Kadınana İmam-Hatip Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan bayan sendika üyesi öğretmenin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imam-hatip olarak istihdam ettiği ancak bir benzinlikte pompacı olarak çalışan bir kişinin şikayeti dolayısıyla sürgüne gönderildiğini belirten Şenol, “Şikayet konusu olan öğrencilere düşük not vermek iddiasının asılsız olduğu soruşturmayla ispatlanmasına rağmen görev yerinin değiştirilmesi açık bir hukuk ihlalidir. Soruşturmayı yapanlar neden aynı bahçede birlikte ders yapan diğer beden eğitimi öğretmenlerinin ifadesini almamıştır? Sürgüne gönderilen üyemizin çalıştırdığı öğrenciler il genelinde ve bölgede sportif yarışmalarda defalarca madalyalar, kupalar kazanmıştır. Buna rağmen neden sürgüne gönderilmiştir? Başarı mı cezalandırılmaktadır? Şube rehber öğretmenleri kendilerine bu tarz sorunlar gelmediğini ifade etmelerine rağmen ceza uygulanmakta neden kararlılık gösterilmiştir? İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın söz konusu pompacı-imamla hukuku nedir? Hangi cemiyet-cemaate birlikte üyelik etmektedirler? Metin Yalçın haftada kaç defa pompacı-imamın ailesine ait benzinlikte ağırlanmaktadır? Bütün bu soruların cevabı verildiğinde üyemize verilen sürgün cezası daha iyi anlaşılacaktır” diyerek sert açıklamalar yaptı.
Şenol sözlerini şöyle noktaladı:
“Milli Eğitim Sistemimiz velilerin kaprislerine, öğrencilerin nazlarına, siyasetçilerin ve yandaş esnafın müdahalelerine terk edilmiş durumdadır. Okullarda yaşanan sorunlar tam manasıyla iradesizliğin ürünüdür. Korkumuz odur ki, önümüzdeki dönemde bu sıkıntılar artarak devam edecektir. Resmi kurumlarda özellikle okullarda mobing korkunç boyutlara ulaşmıştır. Herkesin hesabını mahşerde vereceğine inanıyoruz. Ancak Türk Eğitim-Sen üyelerine yapılan haksızlıkların hesabını mahşere bırakmayacak, bu dünyada mutlaka soracaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme