Eğitim tamamlandı

AFSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) tarafından düzenlenen 'Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Araştırma, Veri Analizi, Raporlama ve Yayımlama Süreci Eğitimi' sona erdi

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” ile AFBEL Otel’de düzenlenen programa beş farklı üniversiteden katılan eğitimcilere teşekkür belgesi takdim etti.
Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş etkinliği organize eden, eğitimci olarak katılan ve eğitim alan herkesi kutlayarak bu tarz nitelikli bilimsel eğitimlerin lisansüstü öğrenim sürecindeki aday akademisyenlerin kariyer yolculuğundaki önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Okumuş, “AFSÜ olarak sistematik ve odak konusu bakımından daha spesifik başlıklarda benzer nitelikteki eğitim çalışmalarıyla öğrencilerimizi ve akademik personelimizi sağlık bilimlerinin tüm alanlarında kapasitelerini ve performanslarını üst seviyede kullanabilmeleri için desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
TEMAL KONULARDA TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ
Sağlık bilimleri lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlenen ve yürütücülüğünü AFSÜ KAGİM Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek’in üstlendiği üç günlük eğitime, 10’u AFSÜ, 10’u bölge üniversitelerinden olmak üzere 20 öğrenci katıldı. Eğitimde; Bahçeşehir Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, AKÜ ve AFSÜ’den 10 eğitici ve 3 düzenleme kurulu üyesi görev aldı. Toplam 25 dersin verildiği programda; bilimsel araştırma türleri, araştırma konusunun seçimi, literatür tarama, araştırmanın amacı, önemi, etik ihlaller, yöntemin belirlenmesi, evren, örneklem, örnekleme yöntemleri, güç analizi, istatiksel teknik seçimi, geçerlik ve güvenirlik analizleri, veri toplama ve veri formu hazırlama tekniklerinden oluşan temel konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Programda TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Şevval Öztekin tarafından, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler hakkında detaylı bir sunum da gerçekleştirildi.
Eğitimi tamamlayanlara katılım sertifikaları, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgül Karayurt, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Yavuz Van Giersbergen, AFSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Doğan ve AFSÜ KAGİM Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek tarafından takdim edildi.

Bakmadan Geçme