Eğitim 'tablet'lendi – Kocatepe Gazetesi

Fatih Projesi Kapsamındaki öğretmen ve öğrencilere dağıtılmak üzere gönderilen 300 tablet bilgisayarı Vali Balkanlıoğlu dağıttı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında Afyonkarahisar'a gelen 300 tablet bilgisayardan 166'sı Anadolu Öğretmen Lisesi, 134'ü ise Fen Lisesi'nde dağıtıldı. Öğretmenlere tabletleri dağıtan Vali Balkanlıoğlu, projeyle Türk eğitiminin dünyanın bir çok ülkesinden daha ileri [&hellip]

Eğitim ‘tablet’lendi

Fatih Projesi Kapsamındaki öğretmen ve öğrencilere dağıtılmak üzere gönderilen 300 tablet bilgisayarı Vali Balkanlıoğlu dağıttı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında Afyonkarahisar’a gelen 300 tablet bilgisayardan 166’sı Anadolu Öğretmen Lisesi, 134’ü ise Fen Lisesi’nde dağıtıldı. Öğretmenlere tabletleri dağıtan Vali Balkanlıoğlu, projeyle Türk eğitiminin dünyanın bir çok ülkesinden daha ileri bir konuma ulaştığını söyledi.
BALKANLIOĞLU AKILLI TAHTAYI DENEDİ
Tablet bilgisayarların dağıtımıyla ilgili Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinde gerçekleştirilen dağıtım töreni öncesinde Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin okulun durumu ve verilecek tablet bilgisayarlarla ilgili bilgi verdi. Okul Müdürü’nün odasında gerçekleşen bilgilendirme toplantısı sonrası Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile birliği Başkanı Nevin Aydoğdu, üzerinde okulun logolusu bulunan bir atkıyı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na hediye etti. Tören öncesi sınıfların da gezildiği Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, bu yıl kullanılmaya başlanan İletişimli Tahta da tanıtıldı. İletişimli tahtayı tanıtan Öğretmen Mustafa Günay, tahtanın nasıl kullanıldığını gösterdi. İletişimli Tahtayı inceleyen Vali Balkanlıoğlu, akıllı tahtaya “Hayırlı Olsun” yazdı.
SİZ TEKNOLOJİYİ KULLANDIKÇA
GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAYACAK
Anadolu Öğretmen Lisesi’nde dağıtılmak üzere gönderilen 166 tablet bilgisayardan; 123’ünün öğrencilere, 43’ünün ise öğretmenlere dağıtımı için 9’uncu sınıfların dersine giren Vali İrfan Balkanlıoğlu, tablet bilgisayarların hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Gençlerin çağın teknoloji ve imkanlarından yararlandığı sürece, gözünün arkada kalmayacağını belirten Balkanlıoğlu, “Bizler bu imkanlardan faydalanamadık, sizler bu konuda çok şanslısınız. Bu anlamda tablet bilgisayarlarınız hayırlı uğurlu olsun. Tablet bilgisayarların öğrencilere verilmesi olayı öteden beri söyleniyordu. Nihayet bu gerçekleşti. Daha önce biz çocuklarımızın okul kitaplarını kırtasiye kırtasiye dolaşır, ancak bulur ve alırdık. Ama çoğunlukla bazı kitapları bulamazdık. Bazen kırtasiyelerin dışında olan ve olmayan kitaplarda istenirdi. Ayrıca her sene kitaplar değiştiğinden dolayı aralarında 1-2 yaş bulunan iki kardeş aynı kitabı kullanamazlardı. Evlerimizde kitap yığınları olurdu. Sizler bunları yaşamadınız. Kitaplarınız sıralarınızda hazır ve ücretsizdi. Böylelikle bizim çektiğimiz sıkıntıları sizler çekmediniz. Ama şimdi bu sistemden yeni ve modern sisteme geçtik.” dedi,
BU BİLGİSAYARLARLA
DÜNYAYA AÇILACAKSINIZ
Fatih Projesini tanıtan Vali Balkanlıoğlu, projesi kapsamında öğrencilerimize sağlanan sistemin Amerika ve Çin’de bile olmadığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Dünyada bir numara olan bir proje bu. Dolayısıyla Türk insanlarının, Türk gençlerinin bu seviyeyi yakalaması bizleri çok sevindiriyor. Sebep olanlara çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz. Bu bilgisayarlarınız sayesinde dünyaya açılacaksınız. Zamanla kitaplarınızın tamamı bilgisayarlarınıza yüklenecek, kitap taşıma derdinizde ortadan kalkacak ve o zorlukları bir daha yaşamayacaksınız. Kitap taşımadan dolayı oluşabilecek ortopedik sorunlarda bu sayede ortadan kalkacak. Şimdi artık tüm bilgilere erişebileceğiniz güzel bir sistemle daha güzel dersler yaparak, daha bilgili kişiler olabileceksiniz. Birde ayrıca öğretmeninizle daha etkin dersler işleyebileceksiniz. Verilere ulaşmada, saklamada kolaylık sağlanacak ve hatta başka okul veya illerdeki öğrencilerle bile ders işleme imkanı bile bulabileceksiniz. Yani yeryüzünde ulaşamayacağınız bilgi kalmayacak. Yapıcı ve yenilikçi bilgiler üretmek için de engelleriniz ortadan kalkıyor.” şeklinde konuştu.

BİLGİNİN ANAHTARINI ALDINIZ
Bilgiye ulaşmanın yetmediğini hatırlatan Balkanlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Bilgilerden faydalanmak ve o bilgileri hayata geçirmek sizlerin çalışmalarıyla mümkün olacak. Yani bilgi kütüphanede veya bilgisayarda durmuş sizlere bir faydası olmaz. Bilgileri beyninize yerleştirmelisiniz. Sizler şu anda engin bilgilere ulaşmanın anahtarını aldınız. Böylelikle sizler daha gelişmiş, mükemmel, bilgi ve deneyim sahibi olarak bizim yerimize geleceksiniz. Böylece memleketimiz çok daha ileriye gidecek. Bizim yaptığımızın daha fazlasını yapacak ve Türkiye’yi bulunduğu noktadan daha ileriye taşıyacaksınız. Bu anlamda yeni bilgisayarlarınız sizlere ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun.”
Anadolu Öğretmen Lisesinde 166 adet tablet bilgisayarın yanı sıra 134 tablet de Fen Lisesinde dağıtıldı. Fen Lisesi’nde dağıtılan tabletlerden 101’i öğrencilere, 33 öğretmenlere dağıtıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme