Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Eğitim siyasi şova alet olmasın

Burcu Aydın 29 Eylül 2015 Salı 03:00:00
  1 Kasım 2015 tarihinde Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidilecek. Yaklaşık bir aylık süreçte belirlenen adaylar sahadalar. Seçim propaganda çalışmaları hızla sürüyor. Vakit hem nakit hem de dar. En çok oy alınacak kitleleri etki altına alma mücadelesi sürüyor.
2015-2016 eğitim öğretim yılı dün itibariyle başladı. Memleket sathı mahalinde yeni öğretim yılının hayırlara, başarılara vesile olması ortak dilek ve duamız. Okullar açıldığın da açılış törenleri düzenleniyor.
Ama Afyonkarahisar’da yeni eğitim öğretim başlangıcına çifte açılış töreni nasip oldu. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iktidar partisinin milletvekilleri ve milletvekili adayları Afyon Lisesi’nde dün sabah 11.00’de düzenlenen törene katıldılar. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın ardından siyasiler adına Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu katılımcılara hitap etti. Bugün de kısmet ise Oruçoğlu İlkokulu’nda sabah bir açılış töreni düzenlenecek.
Uzun lafın kısası her ne niyetle olursa olsun bir genel seçim arifesinde öğrencilerin mevzu bahis olduğu durum ve konularda siyasilerin boy gösterdikleri törenlerin samimi ve gerçekçi olmadığı kanısındayız.
Lütfen eğitim, siyasi şovlara alet olmasın. Altını çizerek ifade ediyoruz ki; İktidarı, muhalefeti ile, hangi parti olursa olsun, kim kaçıncı sıra adayı olursa olsun, hangi niyetle olursa olsun, evlatlarımızı, gençlerimizi siyasi şovdan, propganada aracı olmaktan uzak tutulmasını şiddetle arzu ediyoruz. Dememiz o ki, Afyon Lisesi’nde dün sabah siyasilere özel olarak hazırlanan açılış programına MHP ve CHP’li milletvekilleri ve milletvekili adayları dahi katılsalar, yani objektif bir davet tavrı sergilense bile siyasi kimlikleri ve faaliyetleri olan isimlerin siyasi şovlarına eğitimi alet etmemeleri gerektiğini düşünüyoruz. Hizmet aracı olan siyaseti sorun çözme, çözüm aracı olarak kullanma noktasında kullanılması esas olandır. İlgili, yetkili çevreler başta olmak üzere bu durumu kamuoyu vicdanına saygılarımızla arz ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti