Eğitim sergi ile başladı – Kocatepe Gazetesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi düzenlediği açılış dersi ve sergisiyle yeni akademik yıla başladı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2011-2012 Akademik Yılı, 26 Eylül 2011 Pazartesi günü Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin tarafından Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda verilen “Sanat ve Estetik” konulu açılış [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi düzenlediği açılış dersi ve sergisiyle yeni akademik yıla başladı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2011-2012 Akademik Yılı, 26 Eylül 2011 Pazartesi günü Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin tarafından Ahmet Necdet Sezer Kampusü 3. Eğitim Binası Prof. Dr. Sabri Bektöre Konferans Salonunda verilen “Sanat ve Estetik” konulu açılış dersiyle başladı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Aslan’ın açış konuşmalarıyla başlayan ders kapsamında Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, konuşmasının başında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Aslan’a nazik davetinden dolayı teşekkür ederek, “Sanat ve Estetik konulu bu açılış dersinde, doğrusu dersi dinleyen konumunda olmam gerektiğini düşünüyorum. Sanatı, iş ve hayat tarzı edinmiş sizlerin karşısında bu konuda konuşma yapmak gerçekten çok zor olacak. Bu açılış dersi, bir anlamda estetik konusundaki düşüncelerimi sizlere arz etme fırsatı olarak benim için önemlidir” dedi. Şahin, “Estetik, güzeli ve güzel sanatların doğasını inceleyen felsefe dalı olarak tanımlanmaktadır. Yani, sanatla ilgilenen herkesin ortak dili ve bilim sahası, “estetik”tir. Estetik, “güzel” üzerine düşünme, onun ne olduğunu açıklamaktır. Sanatla uğraşan, sanatı önemseyen, sanat eserini üreten veya beğenen herkesin ortak arayışı da “güzel nedir?” sorusu olmaktadır. Bu soruya verilen cevaplar da görecelidir” şeklinde konuştu. Şahin konuşmasında, sanat ve sanat eserinin unsurlarına da değinerek, “Bir sanat yapıtı; doğadaki bir varlığı taklit eder ya da onun bazı niteliklerini ifade eder. Doğaya yeni bir şeyler ekler. Doğada olan bir şeyi değiştirir. Doğada olan bazı şeyleri ayrıştırır ya da birleştirir. Doğada olan bir şeyle etkileşime girer. Örneğin, bir portre, bir fotoğraf, bir heykel doğanın birer taklidirler. Bir şiir, bir roman, doğada ve insanda var olan dili ayrıştırır, birleştirir ve doğadaki varlıkla, insanla, etkileşime girer. Peki bunları yapan her şey bir sanat mıdır? Teknolojinin son harikası diye piyasaya sürülen bir otomobil, doğada bir şeyler ayrıştırılarak, birleştirilerek yapılmıştır. İnsanla ve toplumla da etkileşim içindedir. Ama çoğu insan, özellikle de sanatla ilgilenen insanlar, bir otomobili sanat yapıtı olarak görmezler. Bunun yerine bir parka konulmuş kağnı tekeri, sanat yapıtı sayılabilir. Bu noktada sanat yapıtına yeni nitelikler eklenmektedir” diye konuştu.
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin katıldığı dersin bitiminde Avukat İsmail Akgül’ün “Işık Süvarisi” isimli kişisel fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış dersi ve serginin açılış töreninin ardından AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Aslan, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin’e ve Avukat İsmail Akgül’e katkı ve desteklerinden dolayı birer Teşekkür Belgesi takdim etti.
Avukat İsmail Akgül’ün “Işık Süvarisi” isimli kişisel fotoğraf sergisi, 3 Ekim 2011 tarihine kadar AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü 3. Eğitim Binasında görülebilecek olan sergi, 3-10 Ekim 2011 tarihleri arasında da AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (Afyon Lisesi Yanı) Ömer Faruk Atabek Sergi Salonunda Afyonkarahisarlı sanatseverlerle buluşacak. (Kocatepe)