• Haberler
  • Genel
  • Eğitim sendikaları arasındaki gerginlik sürüyor

Eğitim sendikaları arasındaki gerginlik sürüyor

Bir süre önce başlayan iki eğitim sendikası arasındaki gerginlik, devam ediyor. Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ömer Akyıldız, bir okul müdürü hakkında yapılan açıklamaya yanıt veren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy’a, 'Sendika yetkilisi açıklamasında okul müdürünün üzerindeki baskıdan bahsederken, söz konusu kişinin çalışma arkadaşlarına sarf ettiği sözleri duymamak, uyguladığı baskıyı görmezden gelmek istemektedir' dedi Eğitim-Sen [&hellip]

Eğitim sendikaları arasındaki gerginlik sürüyor

Bir süre önce başlayan iki eğitim sendikası arasındaki gerginlik, devam ediyor. Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ömer Akyıldız, bir okul müdürü hakkında yapılan açıklamaya yanıt veren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erol Özsoy’a, “Sendika yetkilisi açıklamasında okul müdürünün üzerindeki baskıdan bahsederken, söz konusu kişinin çalışma arkadaşlarına sarf ettiği sözleri duymamak, uyguladığı baskıyı görmezden gelmek istemektedir” dedi

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin bir okul müdürü hakkında yaptığı açıklamanın ardından Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy’un yanıt vermesi üzerine Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi, bir kez daha açıklama yaptı. Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında “Türk Eğitim-Sen yetkilisinin sendikamız ve konfederasyonumuz hakkında sarf ettiği sözler bizi şaşırtmamış, fakat üzmüştür. Şubemizce Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü hakkında okulunda yapılan deneme sınavı değerlendirme toplantısında bir kadın öğretmen için kullanmış olduğu uygunsuz ifadeler okul öğretmenlerince ve üyelerimizce şubemize bildirilmişti. Söz konusu iddianın incelenmesini konusunda İl Mili Eğitim Müdürlüğüne 30 Aralık 2012 tarihinde şubemizce başvuru yapmış ve konuyu basınla paylaşmıştık” dedi.
“Sendikamızı yıpratmaya çalışıyor”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy’un okul müdürünün hedef gösterildiği doğrultusundaki görüşlerine katılmadığını belirten Özsoy, “Sendikamızı, bir okul müdürünü hedef göstermekle suçlayan kişi, bu suçlamalar hakkında açıklama yapmak yerine, yukarıda belirtilen durumda da görüldüğü gibi mobbing uygulayanın kendisi olmasına rağmen, mağdur olanın okul müdürü olduğunu iddia etmiştir. Bu kişi, yaşanan olayın iç yüzünden haberdardır. Fakat bu konuda söyleyecek sözü olmadığını bildiği için de alışıldık asılsız iddialarla sendikamızı yıpratmaya çalışmıştır” ifadelerini kullandı.
Baskıya karşı
mücadele azmi
Eğitim-Sen’in 100 yıllık bir mücadelenin ürünü olduğunu hatırlatan Akyıldız, şöyle devam etti:
“Eğitim Sen yüz yıllık bir mücadele çınarıdır. KESK ve Eğitim Sen bu saldırılara alışıktır. Ülkemizde ne zaman işler kötüye gitse, emekçiler üzerinde planlanan oyunlar uygulamaya konulmaya çalışılsa, haksızlığın karşısında yer alan Eğitim Sen bu ve benzeri iddialara maruz kalmıştır. Malum sendika yetkilisinin bu bakış açısı cinsiyetçi ve ırkçı bir bakış açısıdır.
Mücadelenin yükseldiği zamanlarda hükümetler ve işbirlikçileri KESK ve Eğitim Sen’e saldırmayı alışkanlık haline getirmiştir. Buna rağmen Eğitim Sen tüm baskı ve iftiralara karşı işyerlerinde ve alanlarda doğru bildiğini söylemeye devam etmiştir, edecektir.”
Sendikalaşmaya
karşı mı çıkmışlardı?
Akyıldız, Türk Eğitim-Sen çevresinin 1990’lı yıllarda sendikalaşmaya karşı durduğunu hatırlatırken “1990’lı yıllarda sendikalar kurulurken Kamu Çalışanları Vakfı etrafında toplanan Türk Eğitim Sen’liler çalışanların sendika kuramayacağını, devlete karşı sendikacılık yapılamayacağını ve kurulan sendikaların da yasadışı olduklarını dergilerinde beyan eden kişilerdir. Bu anlayışın, kamu çalışanlarının hakları için mücadele eden sendikamıza söyleyebilecekleri hiçbir şey yoktur. Sendika yetkilisi açıklamasında okul müdürünün üzerindeki baskıdan bahsederken, söz konusu kişinin çalışma arkadaşlarına sarf ettiği sözleri duymamak, uyguladığı baskıyı görmezden gelmek istemektedir” dedi.
“Alışılmadık hassasiyet” vurgusu
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Türk Eğitim Sen’in bu konudaki alışılmadık hassasiyeti bizleri şaşırtmıştır. Bugüne kadar emekçilerin hak gasplarında sesini çıkarmayan, alanlarda görünmeyen, konfederasyonlarının eylem kararlarını bile uygulamaktan korkan sendika yöneticisinin hassasiyeti, hak arama mücadelesinden değil, sadece söz konusu müdürün sendikalarının yönetim kurulu üyesi olmasındandır. Bir sendikanın haksızlığa uğrayan üyelerinin yanında yer almasından, hakkını korumasından daha doğal bir şey olamaz. Konuyla ilgili başlatılan incelemeyi etkilemeye yönelik bu açıklamaları doğru bulmuyoruz. Ayrıca basının haber yapma hakkına da müdahale et-meye çalışmanın kimseye bir yarar getirmeyeceği ortadadır. Eğitim Sen baskılara, iftiralara, mücadele yürütemeyenlerin saldırılarına rağmen üyelerinin yanında olmaya, haksızlık ve hukuksuzlukların karşısında verdiği mücadeleye devam edecektir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme