• Haberler
  • Genel
  • Eğitim semineri sona erdi – Kocatepe Gazetesi

Eğitim semineri sona erdi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği ve Rüzgar ve Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) tarafından düzenlenen ve 11 Ocak 2012 tarihinde başlayan 𔄙. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu”, verilen eğitimlerin ardından sona erdi AKÜ Uzaktan Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programının ilk gününde Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko [&hellip]

Eğitim semineri sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği ve Rüzgar ve Güneş Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM) tarafından düzenlenen ve 11 Ocak 2012 tarihinde başlayan “1. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu”, verilen eğitimlerin ardından sona erdi

AKÜ Uzaktan Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programının ilk gününde Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko Stoev tarafından “Hidrojen Enerjisi ve Biyokütle” konuları anlatılırken aynı gün öğleden sonra AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve GÜRAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu tarafından “Rüzgar Enerjisi”, Yrd. Doç. Dr. Said Mahmut Çınar tarafından ise “Okyanus Enerjisi” konuları anlatıldı.
Etkinliğin ikinci günü Yunanistan Patras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Socrates Kaplanis’in “Güneş Enerjisi” ve “Pasif Enerji Yapıları” konusunda verdiği derslerle devam etti. Prof. Dr. Socrates Kaplanis’in dersini Bilecik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kurban’ın Hidroelektrik Santralleri konusunda verdiği ders takip etti. Etkinlik kapsamında katılımcılara GÜRAM bünyesinde kurulan “Yenilenebilir Enerji Sistemleri Laboratuarı” gezdirilerek tanıtıldı. Daha sonra AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ve Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’e ziyaretler gerçekleştirilerek, ileride yapılabilecek olası ortak çalışmalar tartışıldı. Ziyarette katılımcı öğretim üyeleri ile birlikte AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ömer Soykasap, GÜRAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu da yer aldı.
Etkinliğin son günü, ise katılımcılara Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek tarafından “Yenilenebilir Enerji Sistemlerinde Veri Analizi” konusu anlatıldı. Etkinliğe birçok disiplinden konuya ilgi duyan öğrencilerin yanı sıra piyasada çalışan ve konuya ilgi duyan müteşebbisler ve Üniversitelerin çeşitli bölümlerinde görev yapan öğretim üyeleri de dinleyici olarak katıldı. Alanında ilk uluslararası etkinlik olma özelliğini taşıyan ve yoğun ilgi gören etkinlik kapsamında ders veren öğretim üyelerine GÜRAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu tarafından birer plaket takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme