Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitim on yıllarca geriye götürüldü“

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin, 2019-2020 eğitim-öğretim yarıyılına gelinen zamana kadar eğitimin on yıllarca geriye götürüldüğünü iddia etti

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yarıyıl değerlendirme raporunu açıkladı. Şahin, vaatler, sözler eşliğinde başlayan ve kendilerini hiç yanıltmayacak kadar kötü geçtiğini belirttiği 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarıyılının sona erdiğini kaydetti.
Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Türkiye’nin eğitim sisteminin tamamını, tüm alt sistemleriyle birlikte geleceğe hazırlayacağız” diyerek ilk ders zilini çaldığı dönemde eğitimin on yıllarca geriye götürüldüğünü öne sürdü. Şahin, “Geride bıraktığımız eğitim döneminde yaşananlara sadece ana başlıklar üzerinden baktığımızda karşımıza çıkan tablo şudur; Okulun kapısından girmemesi gereken şiddet, eğitimin demirbaşı oldu. Okullarda inatla çözülmeyen güvenlik problemi, şiddeti meşrulaştıran politikalar ve ticarileştirilen eğitim sistemi ağır sonuçlara yol açtı. Okul ve üniversitelerde şiddet olayları arttı. Bakanlığın şiddete yönelimin sosyolojik bir olgu olduğunu kabul edip buna göre politikalar geliştirmek yerine okullara polisiye tedbirler sunması, sorunu çözümsüzleştirdi. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı can alacak kadar arttı. Mesleğine kavuşturulmayan öğretmen sayısı, yarım milyona dayandı. Milli Eğitim Bakanlığı, kendi verilerindeki öğretmen ihtiyacına rağmen komik oranlarda atamalar yaparak tepki çekti. Bakanlığın bu vurdumduymazlığı can alır hale geldi. 2019’da ataması yapılmayan 9 öğretmen intihar etti. Bakanlık öğretmen açığına dair açıkladığı rakamlar ile okullardan gelen bilgiler çelişti. Bakanlık, adeta mikroskobik atamalar yaparak bu yarayı daha da kanattı.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti