• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitim-öğretim fedakârlık ister' – Kocatepe Gazetesi

'Eğitim-öğretim fedakârlık ister' – Kocatepe Gazetesi

Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, Taşoluk Kasabasında 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Belediye Meclis Üyeleri, kabadaki tüm okulların müdürleri, öğretmenler, dernek başkanları, okul aile birliği başkanları, Sağlık Ocağı personeli ve mahalle muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Ayrıca toplantıya her okuldan 2 öğrenci okul temsilcisi olarak bu toplantıya katıldılar Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, [&hellip]

“Eğitim-öğretim fedakârlık ister”

Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, Taşoluk Kasabasında 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Belediye Meclis Üyeleri, kabadaki tüm okulların müdürleri, öğretmenler, dernek başkanları, okul aile birliği başkanları, Sağlık Ocağı personeli ve mahalle muhtarları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Ayrıca toplantıya her okuldan 2 öğrenci okul temsilcisi olarak bu toplantıya katıldılar

Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner, toplantıya katılan misafirleri kapıda karşılayarak kısa kısa tüm misafirleriyle ilgilendi, daha sonra toplantı salonunda öğle yemeğine geçildi. Yemek sırasında Öner toplantıya katılanlara hitaben bir konuşma yaptı. Öner, “Öğrencilerimizin vatana, millete ve devlete faydalı bir fert , iyi bir insan olarak yetişmesindeki başarımız; içinde yer alan tüm bireylerin üzerine düşen ödev ve sorumlulukları yerine getirmede gösterecekleri hassasiyetleriyle doğru orantılıdır. Bilinçli nesiller duyarlı toplumlarda yetişir. Okul-Aile ve Çevre bileşenleri arasında güçlü bir işbirliği başarıyı artırmak için en doğru yoldur. Eğitim-Öğretim öncelikle samimiyet ve fedakârlık ister. Sorumluluğunu yerine getirmekten haz almayan birisinin eğitim ve öğretime katkısı kalıcı olmaz, iz de bırakmaz. Bu işin içine sevgi katılmalıdır” dedi.
Öner, “Okullarımızın maddi yapılarının iyileştirilmesi için devletimizle beraber biz de millet olarak gereken desteği ve yardımı yapmalıyız. Öğretmen ve idarecilerimiz herbir öğrencinin kendi çocuğu olduğu hassasiyetiyle vatanımıza, milletimize ve devletimize faydalı, eğitimli, bilinçli ve duyarlı fertler yetiştirmek için çırpınmalı, başını yastığa koyduğunda gönül rahatlığıyla uyuyabilmek arzusuyla hareket etmelidir” diye konuştu.
Öner, şöyle devam etti:
“Ailelerimiz, çocuklarının en iyi bir şekilde eğitim almaları için gereken maddi desteği vermeli, vücudumuzu zehirleyen sigaradan, düğünlerde havaya attığımız mermilerden vs. esirgemediğimiz bütçemizi “Eğitim-Öğretim”e kanalize etmeliyiz. Yine ailelerimiz çocuklarımızın ruh dünyalarının sağlığı için, sağlıklı bireylerinde huzurlu,güvenli ve sevgi dolu bir toplum oluşturması için fazlasını değil sadece üzerimize düşeni yapmalı, aile kavramının içini doldurmalı, aile bireyleri arasında sevgi,saygı ve hoşgörü ortamını oluşturmalıyız. Sevinci paylaşıp çoğaltmalı, hüznü paylaşıp azaltmalı, birbirimize değer vermeli ve zaman ayırmalıyız. Yine okul- aile birliklerini güçlendirmeli sac ayakları arasında köprü vazifesi yapmasını sağlamalıyız. Biz öğrenci velileri olarak; okulla ne kadar işbirliği yaparsak, semeresi ailemizin ve çocuğumuzun mutluluğu olacak, sağlıklı ve başarılı bireyler yetişecektir. Okulumuzun, yani idareci ve öğretmenlerimizin de aile ve dış çevre ile iletişim kurması, toplumu oluşturan fertlerin okula bakış açısını olumlu yönde etkileyecek,duyarlı hareket etmelerini, gereksinim duyulduklarında sorumluluk almalarını sağlayacaktır. Toplumun çağdaş bir düzeye çıkmasına katkıda bulunacaktır.”
Konuşmanın ardından katılımcılar Öner’e eğitim için yaptığı tüm çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ilettiler. ve her zaman desteklerine devam edeceğini bildiklerini ve Taşoluk’ta eğitimde kaliteyi en kısa zamanda yakalamak için var güçleri ile çalışacaklarını belirttiler.

Bakmadan Geçme