'Eğitim, kutsal bir uğraşı herkes sahiplenmeli'

Afyon Eğitim Vakfı'nın 32'nci Genel Kurulu, Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji'nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'a Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Adem Uslu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ticaret ve [&hellip]

Afyon Eğitim Vakfı’nın 32’nci Genel Kurulu, Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Adem Uslu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve Vakıf üyeleri katıldı. Genel Kurul’un Divanı, Prof. Dr. Nijad Bilge, Vakıf Genel Sekreteri Murat Diker ve Kadir Pancaroğlu’ndan oluştu.
“BU YIL 436 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ”
Kanal 3’ten canlı olarak yayınlanan Genel Kurul’da açılış konuşması yapan ATSO ve Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Vakıf’ın 32’nci senesine ulaştığını belirtti. Serteser, Afyon Eğitim Vakfı’nın yarım asra yaklaştığını vurguladı. Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Serteser, “Bu yıl 436 öğrencimize burs vererek kuruluşundan bu yana burs verdiğimiz Afyonlu öğrenci sayısını 3435’e çıkardık. 2017 yılında vizyonumuz çerçevesinde hedefimize ulaşmak için çalıştık. Bağışçı sayımızı ve gelirimizi artırarak bursiyer sayımızı yükseltmek için çaba sarf ettik. Bu konuda da oldukça başarılı olduğumuzu inanıyorum. Bu artışta Yönetim Kurulu Üyeleri’nin bağışları rol oynadı, kendilerine teşekkür ediyorum.  Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu kararıyla, Vakfımızı ATSO binasına taşıdık. Değerli ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri’ne de teşekkür ediyorum. Bundan önce Afyon Belediye Başkanımız’ın verdiği yerdeydi. 3 sene orada durduk, bu imkanıbilabedel, Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a da teşekkür ediyorum” dedi.
“SMS İLE BAĞIŞ DÖNEMİ BAŞLAYACAK”
SMS ile bağış toplanmaya başlanacağına dikkat çeken Serteser, “Vakfımızın tanınırlığını artırarak bağış yapan kesimi genişletme için girişimlerde bulunuyoruz. SMS ile bağış toplama yöntemi ile gelir seviyesi ne olursa olsun tüm Afyonlu hemşerilerimizin katkılarına ulaşmak istiyoruz. Bu etkinliği tüm halkımıza yaymak istiyoruz. Vakfımızdan burs talebinin elektronik ortamında alınabilmesi ve burs verileceklerin gerçekçi bir şekilde sıralanıp seçilebilmesi maksadıyla Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ile beraber bir yazılım gerçekleştirdik. 2018 yılından itibaren burs müracaatları WEB sayfamızın müracaat sayfasından yapılabilecektir. Bu konuda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“İLK HEDEF ARSANIN ALINMASI”
TED Afyon Koleji’nin bulunduğu arsanın Vakıf’a kazandırılması için çaba sarf ettiklerini belirten Serteser, “Eski Maliye Bakanımız İsmet Attila döneminde Afyon Eğitim Vakfı’na 49 yıllığına irtifak hakkı ile tahsis edilen ve üzerine Özel Afyon TED İlköğretim ve Lisesi bulunan arazinin 4706 sayılı Yasa ile sağlanan imkan ile değerinin çok altında Afyon Eğitim Vakfına kazandırılmasına çalışmaktayız. Bu, hükümetimizin sağladığı bir imkan. Bundan faydalanmak istiyoruz. Bu Genel Kurulumuz ile birlikte bu kampanyayı başlatmak istiyoruz. İlk katkıyı da Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri olarak 100.000’er lira bağış yaparak Yönetim Kurulu sağladı. Bu konu hakkında bilgilendirme yapmak ve desteklerini istemek maksadıyla İstanbul’daki işadamları ile bir toplantı yaptık. Her zaman bize desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanımız aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Sayın Burhanettin Çoban da yapılan toplantıya katılmışlardır. Satış işlemi ile ilgili Maliye Bakanlığından gelecek yazıdan sonra Afyonkarahisar’daki işadamlarımızın da yardımları istenecektir. Arsa alımı için kirada olan iki dairemizin hiçbir harcama yapmadan hayırsever işadamlarımızın yardımları ile tadilatlarını yaptırarak değerinin üzerinde bir fiyata bu arsa alımı için satılmıştır” dedi.
“BURSİYERLER, TAKİP EDİLİYOR”
Vakıf’tan burs alan öğrenciler ile irtibatın koparılmadığını vurgulayan Serteser, “Ayrıca burs verdiğimiz öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine destek olmak, üyelerimizin veya Afyonkarahisar’daki iş alanlarında stajlarını yaptırmak istiyoruz. Mezun olmuş bursiyerlerimizle de mezuniyetlerinden sonra da irtibatımızı koparmayarak sonraki kariyerlerini takip ederek vakfa bağlılıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda burs alan iki öğrencimizi kişisel gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü’nce düzenlenen 9. Ulusal Proje Meslek Konferansına katılımları vakfımız tarafından sağlanmıştır” dedi.
“GEÇERKEN UĞRADIM
FİLMİNİN GELİRİ VAKIF’A”
Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’ın tanıtımı kapsamında çekilecek olan Geçerken Uğradım isimli komedi filminin gelirleri Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz ve filmin yapımcıları tarafından Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanmıştır. Onlara da bu ince düşünceleri adına teşekkür ediyorum.AEV ait düğün ve cenaze çelenkleri yenilenmiştir. Mutlu ve hüzünlü günlerinde çiçek yerine AEV bağış yapılması konusunda halkımızda alışkanlık kazandırmak istiyoruz. Amacımız, başarımızı tüm alanlarda her sene bir önceki seneye göre daha yükseğe taşıyarak Vakfımızın itibarını artırmak ve örnek bir vakıf olmaktır. Sizlerin katkıları ile Vakfımızı daha iyi noktalara getireceğiz. Hepimiz eğitim için uğraşıyoruz. Bu kutsal bir uğraşı. Herkesin bu uğraşıyı sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum.”
ATTİLA VE EROĞLU’NA TEŞEKKÜR
Serteser, Vakıf’ın kurulması ve gelişmesinde emeği olan Eski Maliye Bakanı İsmet Attila, bir önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve tüm değerli Vakıf gönüllülerine teşekkür etti.
Serteser’in konuşmasının ardından söz alan Divan Başkanı Prof. Dr. Nijad Bilge, “1986 yılında kurduğumuz İstanbul’daki vakfın başarılı işler yaptığını çok iyi biliyorum. O zamanlar o kadar çok işim vardı ki buna rağmen Afyon olduğu için yüreğim sızladı. Öğrencilere daha bir eğitim için katkı sağlayacak bir girişimi reddetmek mümkün değildi. Asım Kocabıyık ve Orhan Yavuz ile bu vakfı kurmaya karar verdik” dedi.
“AFYON, 6 MİLYON LİRAYI BULUR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AEV İkinci Başkanı Burhanettin Çoban da TED Afyon Koleji’nin bulunduğu arsanın 6 milyon liraya satın alınacağını kaydetti. Çoban, “Afyon Eğitim Vakfı’nın kurucularından rahmetli Asım Kocabıyık’a ve hayatını kaybeden diğer kurucularımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yaşayan ve bu Vakıf’a emek verenlere uzun ömür diliyorum. Afyonkarahisar’daki arkadaşlarımızın sahip çıkması ile bursluluk sayısında artış oldu. Değerli katkılarla bu sayıyı artıracağız. Bizden önce okulumuzun işletmesi Park Hastanesi’ne verilmiş. Okulumuzu çok güzel bir yatırımla, binanın elden geçirilmesi ile Afyon’daki diğer okullarla rekabet edebilecek bir okul kazandırmış oldular. Böyle güzel bir okul olunca arsanın da değeri artmış oldu. Hükümetimiz de eğitim yatırımları yapan vakıflar için güzel bir kanun çıkardı. Bu fırsatın kaçırılmaması lazım. 6 milyon liraya yakın bir meblağ, 5 yılda ödenecek. Afyonkarahisar, 6 milyon lirayı bulamayacak bir il değildir. Bu işi bizim başarmamız lazım. Bu arsanın birim metrekaresi 800 ile 1000 lira arasında. Sadece arsa bedeli 22 milyon lira civarında, üzerindeki mülklerle 30 milyon lirayı aşkın bir değer oluyor. Hükümetimiz böyle bir arsayı 6 milyon liraya verecek. Bakanlar Kurulu kararıyla Vakıfımız’ın vergi muafiyeti alması da önemli. Hem arsamızı almak, hem bursluluk miktarının artması çok önemli.  Bu Vakıfımız’ı yalnız bırakmayalım” dedi.
“HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Afyon Eğitim Vakfı, bizim üniversitemizin kuruluşunda da anahtar rolü üstlendi. 1988 yılında şu anda Afyon Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim aldığı binanın tümünün içini, çevresini, arazisini Afyon Eğitim Vakfı almıştır. Bu sene Vakıf Genel Sekreteri Sayın Murat Diker bize geldiğinde yazılım açısından bir destek verdik. Afyon Eğitim Vakfı, ilimizi temsilen kurulmuş bir vakıftır” derken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de şu ifadeleri kullandı:
“Bizim okuduğumuz dönemde Afyonkarahisar’da üniversite yoktu. Eğitim için büyük illere gidiyorduk. Büyük illerde eğitim görmüş bir kişi olarak orada bu tür hemşehri vakıflarının ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşamış bir kişi olarak burada bulunuyorum. Ben buradan bir kampanyayı başlatmak istiyorum: Nüfusumuz 719 bin. Her hemşehrimiz 1 lira katkıda bulunsa en azından 700 bin lira paraya ulaşılır. Bizim de üzerimize ne düşüyorsa bize tebliğ ederseniz, üzerimize düşen yükü karşılamaya hazırız.”
“GEÇERKEN UĞRADIM FİLMİ HEPİMİZİN”
Genel Kurul’a katılan Geçerken Uğradım filmi oyuncuları Mihriban Er ve Selahattin Taşdöğen de film hakkında bilgi verdi. Filmin senaristi Ahmet Taşpınar, “Bu benim hayalimdi, gerçek oldu. Bir şeylerin yapılabilmesi için en az bir kişinin istemesi gerekiyor. Afyon, geçerken uğranacak değil yaşanacak bir şehir. Bu şehir bu hayalimi sahiplendi, buna da Vali Bey öncülük etti. Bu filmi çekiyoruz, film vizyona girdikten sonra sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu filmin seyredilmesi, Afyon Eğitim Vakfı’na bağışı artıracaktır” diye konuştu.
5 YILDA 100 BİN LİRALIK TAAHHÜD
Genel Kurul’da işadamı ve AEV’in eski başkanlarından M. Şükrü Koçoğlu, Park Hayat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı, AEV kurucularından Ahmet Bilginsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Ömer Yarşi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse de Vakıf çalışmaları dolayısıyla teşekkür konuşmaları yaptı. Megabirlik Medya Temsilcisi ve Odak Gazetesi Sahibi Mehmet Emin Güzbey de Güzbey Ailesi olarak Afyon Eğitim Vakfı’na 5 yılda, her yıl 20’şer bin lira verme taahhüdünde bulundu.

“AFYON İSMİ İLE DEVAM EDİLMELİ”

Konuşmaların ardından ATSO ve Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, teşekkür sunumu yaptı

Serteser, “Teveccühünüzü boşa çıkarmayacağız. Daha fazlası ile çalışmaya devam edeceğiz. Tek hedefimiz, bu Kolej’in bulunduğu arsayı satın almak olacak” dedi. Serteser, eski Milletvekili Metin Balıbey’in “Afyon Eğitim Vakfı’nın ismi Afyonkarahisar Eğitim Vakfı mı olacak sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Afyonkarahisar ismini kaldırmak istiyoruz. İlimizin Afyon ismiyle devam etmesini istiyoruz. Afyon Eğitim Vakfı’nın isminin değişmesine hacet yok. İleride Afyonkarahisar, Afyon olduğunda tüm tabelalarda Afyon ismi kalır. Bence isimlerin kısa olması daha güzel. Şehrimizin ismi yazılırken A. Karahisar yazılıyor. Üniversitemiz’in ismi Afyon Kocatepe Üniversitesi. Büyükşehir olacak iller arasında birinci sıradayız. Buradan da isterseniz bu kampanyayı başlatmış olalım: Büyükşehir Belediyesi Afyon Belediyesi olur, Merkez İlçe de Karahisar olur.”
Genel Kurul, Vakıf’a emeği geçenlere Utku Anıtı figürlü plaket verilmesinin ardından sona erdi.

YENİ YÖNETİM:
AFYON EĞİTİM VAKFI’NIN YENİ YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Hüsnü Serteser, Burhanettin Çoban, A. Salim Pancar, Adnan Demirel, Metin İplikçioğlu, Yavuz Kocaşaban, Musa Bursalı.

Bakmadan Geçme