• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitim kampusu, Afyon'un çehresini değiştirecek'

'Eğitim kampusu, Afyon'un çehresini değiştirecek'

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar'a büyük katkı sağlayacak bir eğitim kampusu projesi geliştirdiklerini söyledi İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantılarının son birleşiminde sunum yaptı. Afyonkarahisar için faydalı bir eğitim kampusu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Yalçın, 'Afyonkarahisar’a yapılacak eğitim kampusu gerçekten imrenilecek bir proje olacak. 10 bin öğrenci kapasiteli [&hellip]

“Eğitim kampusu, Afyon’un çehresini değiştirecek”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar’a büyük katkı sağlayacak bir eğitim kampusu projesi geliştirdiklerini söyledi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarının son birleşiminde sunum yaptı. Afyonkarahisar için faydalı bir eğitim kampusu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Yalçın, “Afyonkarahisar’a yapılacak eğitim kampusu gerçekten imrenilecek bir proje olacak. 10 bin öğrenci kapasiteli bu proje Afyonkarahisar’ın 50 yıllık okul ihtiyacını karşılayacak. Türkiye çapında 8 kente yapılacak kampusların ihale aşaması tamamlandı. Biz ikinci etapta yer alan kentler arasındayız. Kampus eğitimle birlikte içerisinde yüzme havuzu gibi bir çok sosyal donatıyı da barından bir kampus olacak. Bu kampusun Afyonkarahisar’ın çehresini değiştireceğine inanıyorum” dedi.
SOSYAL DONATILARI OLACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampusu’nden daha güzel bir kampus inşa etmenin hayalini kurduklarını kaydeden Yalçın, “Afyon için büyük bir kazanım olacağını düşünüyoruz. İçinde her türlü sosyal tesislerin, pansiyonların, konferans salonlarının, yüzme havuzlarının bulunabileceği bir kampus olacak. İmrenilecek bir kampus olacak, Kocatepe Üniversitesi’nden daha güzel bir kampus olmasını istiyoruz” diye konuştu.
SIRALAMA İLE İLGİLİ SIKINTILAR
İl Genel Meclisi üyelerinin Afyonkarahisar’ın eğitim sıralamasındaki yeri ile ilgili sorusuna cevap veren Yalçın, şöyle devam etti: “Geçen yıl 43. sıradaydık. Geçen yıl hariç bu seneki sıralamamamız önceki yıllardan önde. Bu bizi memnun edici bir durum değil, üzücü bir durumdur. Tedbir anlamında okul yöneticileri ile bir araya geldik ve bir eylem planı oluşturduk. Liselerin türlerine göre gerekli toplantılarda yaptık ve önümüzdeki sene için bir plan oluşturduk. Biz mazeret ve gerekçelerin arasına sığınan bir kurum değiliz. Diğer iller ile kıyaslandığımız zaman bazı zafiyetlerimizin olduğunu söyleyebiliriz. Mesela, okul öncesi okullaşma oranımız düşük. Bunun yanında meslek liseleri ile genel liseler arasındaki okullaşma farklılıkları var. Biz başarımızın artması için gerekli çaba ve gayreti göstereceğiz.”
Yalçın, Afyonkarahisar’da 2 bin 28 öğretmen açığı olduğunu, 111 yatırım programı yürüttüklerini, Sosyal Bilimler Lisesi’nde yüzde 70 oranında ilerleme kaydettiklerini söyledi. Yalçın, dördüncü Endüstri Meslek Lisesi’nin ise Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacağını hatırlattı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme