• Haberler
  • Genel
  • 'Eğitim kalitesini yükseltmek ortak çabamız'

'Eğitim kalitesini yükseltmek ortak çabamız'

Afyonkarahisar Dershaneleri Dayanışma Derneği (AF-DE-DER) Başkanı Önder Artuk, dershanelerin kapatılmasının kayıtdışı ekonomiye yol açacağını belirtti. Dernek üyesi Hasan Tahmaz ise 'Eğitim kalitemizi artırmak ortak çabamızdır' dedi Afyonkarahisar Dershaneleri Dayanışma Derneği (AF-DE-DER), Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ve gündemdeki 'dershane kapatılması' konusu ile ilgili açıklama yapan dernek yöneticileri, [&hellip]

“Eğitim kalitesini yükseltmek ortak çabamız”

Afyonkarahisar Dershaneleri Dayanışma Derneği (AF-DE-DER) Başkanı Önder Artuk, dershanelerin kapatılmasının kayıtdışı ekonomiye yol açacağını belirtti. Dernek üyesi Hasan Tahmaz ise “Eğitim kalitemizi artırmak ortak çabamızdır” dedi

Afyonkarahisar Dershaneleri Dayanışma Derneği (AF-DE-DER), Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve gündemdeki “dershane kapatılması” konusu ile ilgili açıklama yapan dernek yöneticileri, Türkiye’de dershaneciliğe ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
İHTİYAÇ DEVAM EDECEK
Afyonkarahisar Dershaneleri Dayanışma Derneği (AF-DE-DER) Başkanı Önder Artuk, “Bizden dönüşmemiz istenen özel okullar; dershanelerin yerini alabilecek ve dershane ihtiyacını ortadan kaldırabilecek kurumlar değildir. Öyle olsaydı, özel okullara devam eden öğrencilerde dershanelere gitmek ve sınavlara hazırlanmak için destek almak zorunda kalmazlardı. Öğrenci ve velilerimiz daha iyi bir lise, daha iyi bir üniversite hedeflediği sürece ders takviyesi yapan, sınavlara hazırlayan ve rehberlik yaparak güzel bir gelecek hazırlayan dershanelerimize olan ihtiyaç devam edecektir” dedi.
KAYITDIŞI ARTACAK
Dershanelerin eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kurumlar olduğunu hatırlatan Artuk, “Dershaneler eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kurumlardır. Özel okula gidemeyen, özel ders takviyesi alamayan öğrencilerin bilgi eksikliğini tamamlayan ayrıca yoksul öğrencileri, şehit ve gazi çocuklarını ücretsiz olarak destekleyen kurumlardır. Dershaneler birer rant odağı değildir. İlimizde en ucuz özel okulun bir yılık ücreti 10 bin lira iken dershane fiyatları bin lira ile 3 bin lira arasında değişmektedir. Dershaneler kapatılırsa; SGK ve Maliye kanalıyla devlet bütçesine kazandırılan milyarlarca lira kayıt dışı ve merdiven altı diye adlandırılan yasa dışı yapılanmalara kayacaktır” diye konuştu.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR UYARISI
Dershanelerin, devletin istihdam politikasını da desteklediğini belirten Artuk, “Dershaneler yaklaşık 100 bin öğretmen, 30 bin yardımcı personelle 130 bin aileye katkı sağlayarak devletin istihdam politikasına çok büyük destek vermektedir. Hafta içlerinde okuldan sonraki vakitlerini ve hafta sonlarını dershanelerimizde geçirecek eğitimlerine katkı sağlayan öğrencilerimiz; dershaneler kapatılırsa boşta ve kontrol dışında kalacaklar, kötü alışkanlıklar edinme olasılıkları ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER VAR
Uğur Dershanesi Afyonkarahisar Şube Müdürü Abdullah Taş ise dershaneler konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış yönlendirildiğini söyledi. Taş, “Afyon’da en ucuz okul 10 bin lira, biz ise 1000 ila 3 bin lira arasında para alıyoruz. 200 bine yakın öğretmen atanmak için bekliyor. Dershanelerdeki öğretmenleri nasıl mülakatla alacaksınız? Başbakanımızın olayları çarpıttığını düşünmüyorum, ama Başbakan’a yanlış bilgi verildiğini düşünüyorum. Ağustos’ta alıyoruz Haziran’a kadar götürüyoruz. Yoğunlaştırılmış programlarımız 800 saati buluyor. Bir saatimiz 3 buçuk-4 liraya geliyor. Okullarda ise saati 9 liraya geliyor” dedi.
VELİ, ÇÖZÜM ARIYOR
Tahmaz Dil Dershanesi Sahibi Hasan Tahmaz ise basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:
“Veli, yeterli bilgiyi alamadığını düşündüğü için sınıfın dışında çözüm arıyor. Sınıfın dışındaki tüm çalışmalar dershane faaliyetidir. Öğretmenler haftasonu okul kursu açıyor, bu dershanedir. Halk Eğitim’in kursları, bizim faaliyetlerimiz, danışmanlık merkezi gibi açılan ofisler ve evlerde yapılan çalışmalar da dershane faaliyetidir. Biz okullarda aynı yumurta ikiziziz. Afyonkarahisar’ın eğitimdeki sıralaması 54’lerde. Başarısızlıkta ve başarıda canımız birlikte acıyor. Eğitim kalitemizi yükseltmek ve yukarılara çıkmak, biz dershanelerin ortak çabasıdır.”
BASINLA İLETİŞİM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
FEM Akademi Müdürü Halil Uslu da MEB’nin dershaneleri özel okula dönüştürme projesinin de hiçbir tutarlı tarafı olmadığını söyledi. Uslu, Afyonkarahisar’da bulunan hiçbir dershanenin özel okula dönüşmeye gücü olmadığını, zaten özel okulların kontenjanlarının yüzde 40’ının boş olduğunu söyledi. Uslu, Anayasa’nın teşebbüs hürriyetine aykırı bir durumun ortada olduğunu binlerce insanın ve öğrencinin mağdur edileceğini dile getirdi. Uslu, yaşadıkları süreçte basınla ilgili iletişim eksikliğinin de bir nebze olsun giderildiğini kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme