• Haberler
  • Genel
  • Eğitim-İş'ten bayrak asmaya davet – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-İş'ten bayrak asmaya davet – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, Lice’de yaşanan bayrak indirme olayını kınraken herkesi evlerine, araçlarına bayrak asmaya davet etti Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, 8 Haziran Pazar günü Diyarbakır Lice’de gerçekleşen vahim bayrak indirme olayını şiddetle kınadığını açıkladı.HERSANTİMİNDE ŞEHİTLERİN HAKKI VAR İl Temsilcisi Ümit Kılçar, sendika da yaptığı basın açıklamasında Gezi parkı eylemleri sırasında vatandaşın haklı [&hellip]

Eğitim-İş’ten bayrak asmaya davet

Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, Lice’de yaşanan bayrak indirme olayını kınraken herkesi evlerine, araçlarına bayrak asmaya davet etti

Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, 8 Haziran Pazar günü Diyarbakır Lice’de gerçekleşen vahim bayrak indirme olayını şiddetle kınadığını açıkladı.
HER
SANTİMİNDE ŞEHİTLERİN HAKKI VAR
İl Temsilcisi Ümit Kılçar, sendika da yaptığı basın açıklamasında Gezi parkı eylemleri sırasında vatandaşın haklı taleplerine karşı aslan kesilen iktidar ve emrindeki güvenlik görevlilerinin, elinde Türk bayrağı ile yürüyen vatandaşa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiklerini söyledi. Kılçar; “Diyarbakır şehrimizin göbeğinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bölgede bulunan bayrağımızın gönderden indirilirken seyirci kalınmıştır. PKK yandaşları tarafından bayrak direğine tırmanılarak gönderden indirilen ay yıldızlı bayrağımızın her santimetre karesinde şehitlerimizin hakkı vardır.” dedi.
BAYRAĞA SAYGI
ŞEHİDE SAYGIDIR
Lice’deki bayrak indirme olayına seyirci kalanların, açılım adını verdikleri süreçte bayrağın indirilmesinin de pazarlık masasında olup olmadığını soran Kılçar; “Bu ülkenin bağımsızlığından yana olan her kesimin bayrağa saygı göstermesi gibi bir sorumluluğu vardır. Çünkü; Bayrağa saygı, emperyalizme karşı yapılan bağımsızlık savaşına saygıdır. Bayrağa saygı, saltanata karşı demokratik devrime saygıdır. Bayrağa saygı, işbirlikçilere karşı dağlara çıkan Demirci Efelere, Gördesli Makbulelere saygıdır. Bayrağa saygı, ‘Ya İstiklal ya ölüm’’ şiarıyla toprağa düşenlere saygıdır.” diye konuştu.
HER YERE
BAYRAK ASALIM
Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar, vahim olayı şiddetle kınadıklarını bir kez daha belirterek olayın sorumlularını istifaya davet ettiklerini dile getirdi. Ümit Kılçar sözlerine şöyle devam etti: “Tüm halkımızı rengini aziz şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımıza sahip çıkmaya ve bu olaya tepki olarak evlerine arabalarına bayrak asmaya davet ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme