• Haberler
  • Genel
  • Eğitim-İş’den “yönetici kıyımına” tepki! – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-İş’den “yönetici kıyımına” tepki! – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Ferit Gürbüz sendikada düzenlediği basın toplantısında “yönetici kıyımına” sendika olarak tepkili olduklarını belirtti Eğitim-iş Sendikası İl Örgütlenme Sekreteri Ferit Gürbüz, 30 Ağustos Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü kutladı.Ferit Gürbüz, kendilerinin Eğitim-iş Sendikası olarak yılmadan, bıkmadan, usanmadan 30 Ağustos gibi anlamlı günlere [&hellip]

Eğitim-İş'den "yönetici kıyımına" tepki!

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Ferit Gürbüz sendikada düzenlediği
basın toplantısında “yönetici kıyımına” sendika olarak tepkili olduklarını belirtti

Eğitim-iş Sendikası İl Örgütlenme Sekreteri Ferit Gürbüz, 30 Ağustos Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında ilk olarak 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü kutladı.
Ferit Gürbüz, kendilerinin Eğitim-iş Sendikası olarak yılmadan, bıkmadan, usanmadan 30 Ağustos gibi anlamlı günlere verdikleri önemi her fırsatta vurgulamaya devam edeceklerini kaydetti. Son uygulama ile okullarda “yönetici kıyımı” yaşandığını belirten Gürbüz; “Siyasal iktidar çıkardığı yasa ile Milli Eğitimdeki kadrolaşmanın son halkası olarak okul müdürlerinin de yandaş olması için adımını attı. Liyakata, başarıya, birikime bakılmaksızın o senden bu benden anlayışıyla 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevi sonlandırılırken doğan boşluğu yandaş sendika üyesi öğretmen ve yöneticilerle doldurmak için bir puanlama sistemi geliştirildi. Bu puanlama sistemine göre İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yöneticiler yandaş sendikadan olanlara yüksek puanlar verirken yandaş olmayanlara ise düşük puanlar vererek 75 puan barajının altında kalmalarını sağlanmışlardır. Bu puanlar verilirken hak, hakkaniyet, likayat, başarı gibi kriterlerin hiçbiri göz önünde bulundurulmamış sadece senden mi yoksa benden mi anlayışı ile not verilmiştir. Bunun sonucunda tam bir yönetici kıyımı yaşanmıştır.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme