Eğitim-İş polis müdahalesini protesto etti

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri 20 Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan'da meydana gelen polis müdahaleleri ve gözaltıları PTT önünde toplanarak protesto ettiler Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar PTT önünde gerçekleşen protesto eylemi konuşmasına Asteğmen Kubilay’ın şehadet yıldönümünü anarak başladı. Kılçar, 20 Aralık Cumartesi günü Tandoğan Meydanı'nda yaşananların Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçeceğini [&hellip]

Eğitim-İş polis müdahalesini protesto etti

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilciliği üyeleri 20 Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan’da meydana gelen polis
müdahaleleri ve gözaltıları PTT önünde toplanarak protesto ettiler

Eğitim-İş İl Temsilcisi Ümit Kılçar PTT önünde gerçekleşen protesto eylemi konuşmasına Asteğmen Kubilay’ın şehadet yıldönümünü anarak başladı. Kılçar, 20 Aralık Cumartesi günü Tandoğan Meydanı’nda yaşananların Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.
“UNUTMADIK
UNUTTURMAYACAĞIZ”
Tandoğan’da yaşananların Türkiye’nin diktatörlükle yönetildiğinin bir ispatı olduğunu savunan Ümit Kılçar; “Eğitim emekçileri 20 Aralık’ta polis faşizmini, insanlık dışı saldırıları ve göz altıları olabilecek en ağır şekilde yaşadı. 17 Aralık’ta Yatağan’dan başlattığımız ‘Laik Eğitim ve Emeğe Saygı’ yürüyüşü, dördüncü gününde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Eğitim-İş üyelerinin, Ankara Tandoğan Meydanı’nda toplanması ve Kızılay Güvenpark’ta kitlesel bir basın açıklaması yapılmasıyla son bulacaktı.17 Aralık 2013 günü ortaya saçılan ‘Para sayma makineleri, ayakkabı kutularında saklanan rüşvet paraları, hükümet üyelerinin adının karıştığı rüşvet ilişkileri ve sıfırlanamayan paralar.’ gerçeğinin üzeri, yargı ve emniyet operasyonları ile örtülmeye çalışılmıştır. Eğitim-İş ülke tarihinin en büyük yolsuzluğunu unutmadığını ve unutturmayacağını göstermek için ‘Laik Eğitim ve Emeğe Saygı’ yürüyüşünü hırsızlığın, rüşvetin, yolsuzluğun ayyukaya çıktığı 17 Aralık’ta başlatmıştır.” dedi.
“EĞİTİMCİLERE
HUNHARCA SALDIRILDI”
Ümit Kılçar, sendika olarak kuruluş felsefelerinin Cumhuriyet değerlerini korumaya ve eğitim emekçilerinin özlük-ekonomik hakları için mücadele etmeye dayandığını dile getirdi. Kılçar; “Sendikamız laik eğitimin ortadan kaldırılmasına yönelik düzenlemelere karşı tüm varlığıyla mücadele etmektedir. Karma eğitimin ortadan kaldırılması, akademik gerekçeler ve bilimsel gereklilikler bir kenara bırakılarak ilerleyen süreçte Türk Alfabesine bir alternatif oluşturma girişimi kokan zorunlu Osmanlıca dersi gibi birçok düzenleme, laik eğitim sisteminin sonu anlamına gelmektedir. Ülkenin dört bir yanından gelerek Ankara Tandoğan meydanını dolduran ve ellerinde Türk Bayrağı ile Eğitim-İş flamalarından başka bir şey olmayan eğitim emekçilerine, ‘huzurun teminatı’ olmakla övünen emniyet güçleri tarafından hunharca saldırılmıştır. Henüz yürüyüş kortejleri oluşturmaya çalışan Eğitim-İş üyesi emekçilerin üzerine İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla, biber gazı karıştırılmış su, gaz bombaları, plastik mermi ve coplarla saldırılmış, yaka paça gözaltına alınan eğitimcilere kelepçe takılmıştır.” şeklinde konuştu.
ÇOK SAYIDA
GÖZALTI YAŞANDI
Ümit Kılçar, 20 Aralık Cumartesi günü Tandoğan’da yüzlerce Eğitim-İş üyesinin kelepçelenerek gözaltına alındığını, yerlerde sürüklendiğini kaydetti. Kılçar sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar yetmezmiş gibi ‘Siz insan öldürmesini çok iyi bilirsiniz.’ denilerek zamanın Türkiye Başbakanı tarafından eleştirilen İsrail hükümetinin Filistinlilere uyguladığı gibi, Tandoğan meydanındaki eğitimcilerin üzerine plastik mermilerle ateş edilmiştir. Ülkenin temel değerlerini korumak için demokratik ve barışçıl eylemleri hukuki çerçeve içinde gerçekleştiren Eğitim-İş üyeleri, ne polise taş atmış, ne yasadışı yollara başvurmuştur. Ama apartmanlara sığınan insanlara dahi biber gazı sıkan, gaz bombası atan insanlık dışı zihniyet, elindeki devlet gücünü hukuksuz bir biçimde ve pervasızca kullanmıştır. Polisin saldırıları sonucunda genel başkanımız Veli Demir ve MYK üyemiz Önder Yılmaz’la birlikte yüz civarında Eğitim-İş üyesi gözaltına alınmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme