Eğitim-İş olağanüstü seçime gitti

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi'nin seçimli genel kurul toplantısında mavi ve beyaz renkli iki ayrı liste yarıştı. Çarşaf liste halinde yapılan seçim sonucu göreve seçilen sendikacılar mazbatayı aldıktan sonra görev dağılımını açıklayacak   Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Afyonkarahisar Temsilciliği'nin Şubeye dönüşmesi nedeniyle Pazar günü Afyon Lisesi Salonu'nda iki listenin yarıştığı seçimli genel kurul toplantısı [&hellip]

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’nin seçimli genel kurul toplantısında mavi ve beyaz renkli iki ayrı liste yarıştı. Çarşaf liste halinde yapılan seçim sonucu göreve seçilen sendikacılar mazbatayı aldıktan sonra görev dağılımını açıklayacak

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Afyonkarahisar Temsilciliği’nin Şubeye dönüşmesi nedeniyle Pazar günü Afyon Lisesi Salonu’nda iki listenin yarıştığı seçimli genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.
120 ÜYE SAYISI 550’YE YÜKSELDİ
Genel kurul divanı; Barış Düdü, Namık Kemal Aydoğan ve Ercan Uzun’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantının açış konuşmasını Eğitim-İş Şube Başkanı Nizam Çağdaş Yalçınkaya yaptı. 2020 yılının Ekim ayında mevcut yönetim kurulu üyeleri olarak tek liste halinde seçime gittiklerini belirten Yalçınkaya, “O günden bugüne görevimizi sürdürdük. Seçimlerimizde ve arkasından geçen bir yılda küresel Covid-19 salgını tedbirlerinde neredeyse okullara dahi gidemeden sendikal faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Genel merkezimizin çağrılarıyla tüm eylem ve etkinliklere katılım sağlamaya gayret ettik. Nicelik olarak sendikamızı yönetime geldiğimizdeki sayının iki buçuk katına, son bir yılda da iki katına çıkardık. Amatör ruhla, kıt imkânlarla sendikacılık yapmaya gayret ettik. Van’da başlayıp 8 yıldır yönetici olarak görev yaptığım sendikamda başkanlık yapmamın verdiği onuru da yaşamanın gururunu bana yaşattığı için tüm örgütümüze bir kez daha teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da 12 metrekare bir oda da 120 üye ile başlayan şahsi sürecimde bugün 550 üyeyi bularak üç odalı bir sendika bürosuna taşındık. Bunu hep birlikte başardık. En kısa sürede cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda sendika üye sayısı binin üzerine çıkılacaktır.” dedi. Kurul raporları okunup sırayla oylandı. Raporlar oybirliği ile kabul edildi.
SEÇİME İKİ AYRI LİSTE KATILDI
Seçime mavi renkli liste ile katılan yönetim kurulu üye adayları; Nalan Varol, Cengiz Öztürk, Hamit Yücel Fidanoğlu, Feray Şentürk Uğur, Bilgehan Ankara, Mehmet Erkin, Taner Üstündağ oldu. Mavi listenin denetleme kurulu üye adayları ise Cemal Diker, Burhan Erdal, Merve Keskin oldu. Disiplin kurulu üye adaylıklarında; Serkan Yazgan, Sercan Akçin ve Zeynep Eker yer aldılar. Beyaz listenin yönetim kurulu üye adayları; Ayten Kayacık, Furkan Fuçucuoğlu, Ahmet Güvercin, Mehmet Şahin, Emel Yılmaz, Tayyer Taner Karaçal ve Sefa Elvanoğlu oldu. Beyaz renkli listenin denetleme kurulu üye adayları; Kemal Gümüşay, Muzaffer Algül, Selçuk Kızıldaş olurken, disiplin kurulu üye adayları ise Ümit Kılçar, Mehmet Taylan ve Sinan Hayat oldular.
SEÇİM ÇARŞAF LİSTE İLE YAPILDI
Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi seçiminde 207 üyeden 182 üye oy kullandı. Çarşaf listede yönetim kurulu üyeliklerinde; Ahmet Güvercin’e 76 oy, Ayten Kayacık’a 79 oy, Bilgehan Ankara’ya 80 oy, Cengiz Öztürk’e 95 oy, Emel Yılmaz’a 76 oy, Feray Şentürk Uğur’a 100 oy, Furkan Fuçucuoğlu’na 74 oy, Hamit Yücel Fidanoğlu’na 101 oy, Mehmet Erçin’e 82 oy, Mehmet Şahin’e 91 oy, Nalân Varol’a 99 oy, Sefa Elvanoğlu’na 98 oy, Taner Üstündağ’a 97 oy ve Tayyar Taner Karaçal’a 87 oy verildi. Denetleme Kurulu Üyeliklerinde; Burhan Erdal’a 93 oy, Cemal Diker’e 104 oy, Kemal Gümüşay’a 94 oy, Merve Keskin’e 88 oy, Muzaffer Algül’e 81 oy, Selçuk Kızıldaş’a 79 oy verildi. Disiplin kurulu üyeliklerinde; Mehmet Taylan’a 94 oy, Sercan Akçin’e 86 oy, Serkan Yazgan’a 90 oy, Sinan Hayat’a 81 oy, Ümit Kılçar’a 81 oy ve Zeynep Eker’e 101 oy verildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme