Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eğitim için Valimiz’e rapor verdik”

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi

Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin, Afyonkarahisar’ın eğitimdeki seviyesinin yükselmesi için hazırladıkları raporu Vali Mustafa Tutulmaz’a sunduklarını belirterek, “Valimiz bu konuda oldukça gayretli” dedi

 

 

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Şahin, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Ziyarette Sendikanın Genel Sekreteri Çağdaş Yalçınkaya, Eğitim Sekreteri Sefa Elvanoğlu, Sendika Üyesi Eyüp İmir de hazır bulundu.
“BİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”
Eğitim-İş Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin, sendikalarının Türkiye’de ilk kurulan sendika olduğunu söyleyerek, “Sendikamız 1991 yılında kurulduğunda sendika yasası bile yoktu. Daha sonra devlet Sendika Yasası’nı çıkardı. Ardından 1995’te Eğitim-Sen ile birleşerek Eğitim-Sen adını alarak sendikamız yoluna devam etti. Eğitim-Sen ile birlikteliklerde bazı ters düşülen noktalar oluyor. İlk başladığımızda biz de Eğitim-Sen üyesiydik. 2005 yılında Eğitim-İş olarak ayrılarak tekrar sendikamızı kurduk. Sendikamızın 15. yılını idrak ediyoruz. 15 yıldır eğitim sisteminin içerisindeyiz. Bizim temel görüşümüz sendika hareketi her hangi bir partinin arka bahçesi konumunda olmamasıdır. Maalesef diğer sendikal, tabloda öyle bir görüntü var. Kimisi a siyasi partisinin, kimisi b siyasi partisinin arka bahçesi konumuna gelmiş durumda. Elbette herkesin siyasi görüşü olur, elbette siyasi partilerle diyalog olur ama bir siyasi partinin emir komuta zincirine girmek o sendikal harekete çok ciddi darbe vuran bir şeydir.” dedi.
“CUMHURİYETİ VE ATATÜRK İLKELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Eğitim-İş’in kurulduğu günden itibaren tamamen üyelerinin haklarının korunması için faaliyet gösterdiğini aktaran Şahin, “Biz buna kurulduğumuzdan beri tamamen kamu çalışanlarımızın, üyelerimizin haklarının korunması, savunulması konusunda faaliyet göstermeye çalışan bir sendikayız. Temel görüşümüz, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerini önemsiyoruz. Onun dışında herhangi bir siyasi parti ile hiçbir şekilde içli dışlı olma, arka bahçesi konumuna düşmek gibi bir durumumuz yok.” diye konuştu.
“MESLEKTAŞLARIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ ALIYORUZ”
Her hafta okul ziyaretleri yaptıklarını belirten Şahin, “Şu anda Türkiye genelinde üye sayımız 60 binlere dayandı. Afyon’daki üye sayımız ise 3 bin 400’e yaklaştı. Hiç fena ilerlemiyoruz. Her hafta okul ziyaretleri yapıp öğretmen arkadaşlarla bir araya gelerek onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Onların sıkıntılarını dinliyoruz. Bunu rutin bir şekilde sene boyunca devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.
“VALİMİZİN GAYRETİNDEN HOŞNUTUZ”
Afyonkarahisar’ın eğitimdeki durumunun iç açıcı olmadığından yakınan Şahin şöyle konuştu: “Eğitimde ilimizin durumu maalesef iç açıcı değil. Maalesef hayal kırıklığı yaşadığımız durumlar var. Biz özellikle üniversiteye kazandırma oranlarında Afyon olarak ne yazık ki 60’lardayız. Oransal olarak geçtiğimiz yaklaşık 20 vilayetinde genelde doğu illeri olduğunu biliyoruz. Maalesef Türkiye genelinde sonlarda bir konumdayız. Bunun yukarıya doğru çekilmesi gerekiyor. Biz bu konu da Sayın Valimiz ile de görüştük. Özellikle öğrenciden çok velilerle diyalog kurup, velilere bazı konularda tavsiyelerde bulunma şeklinde, kurslar açılması için tavsiyelerimiz oldu. Sayın Valimiz bu konuda gayretli. Hatta şunu söyledi, ‘Ben burada görev yaptığım sürede, üniversite kazanma oranını ne kadar yukarılara çekebilirsek bizim için bu başarıdır. Bizde bunun için gayret göstereceğiz.’ dedi. Sayın Valimizin bu tutumu da bizim de hoşumuza gitti.” >>Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti