Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi’nden kurum temsilcileri katıldı.

Eğitim İçin İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Toplantıda protokollerde belirlenen yükümlülükler kapsamında İl teşkilatları bünyesinde yürütülen çalışmalarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularının görüşülmesi ve değerlendirilmesinin yanında il genelinde; Çocuğa yönelen suç örgütleri ve suçlara yönelik olaylar, çocuğa yönelik olarak yaşanan şiddet olayları ele alındı.

Çocuğa yönelik olarak yaşanan ihmal ve istismar, yabancı uyruklu çocukların eğitim ve güvenlik sorunları, çocukların bağımlılık ile ilgili sorunları, çocukların yaşadığı akran zorbalığı ve siber güvenlik sorunları gündeme geldi. Öğrencilerin taşıma, servis ve trafik güvenliği sorunlarıyla, öğrencilerin çevre ve gıda güvenliği sorunları konularında değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme