Eğitim gördüler, iş hayatına atıldılar

Tempo Çağrı Merkezi'nin İŞKUR işbirliği ile Temmuz ayında başlattığı 'Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu' ilk mezunlarını verdi. 833 kişinin kurs gördüğü projede ilk etapta 449 kişi meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı Afyonkarahisar'da 2009 yılından bu yana 1000 Afyonkarahisarlı gençle mobil telekomünikasyon, finans ve sigorta gibi Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde ulusal ve uluslararası pek çok [&hellip]

Eğitim gördüler, iş hayatına atıldılar

Tempo Çağrı Merkezi’nin İŞKUR işbirliği ile Temmuz ayında başlattığı “Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu” ilk mezunlarını verdi. 833 kişinin kurs gördüğü projede ilk etapta 449 kişi meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı

Afyonkarahisar’da 2009 yılından bu yana 1000 Afyonkarahisarlı gençle mobil telekomünikasyon, finans ve sigorta gibi Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde ulusal ve uluslararası pek çok marka, kurum ve kuruluşa hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi’nin İŞKUR ile başlattığı istihdam projesi ilk mezunlarını verdi. Temmuz ayında 8 sınıfla başlayan ve 833 kişinin eğitim aldığı “İŞKUR Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla bitirenlerden 449’u istihdam edildi. Gençler, Tempo Çağrı Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar ve İnsan Kaynakları Direktörü Özgül Topkan’la birlikte Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ile İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da hazır bulundu.
PARLAK BİR KARİYERİN BAŞLANGICI
Sertifika töreninde konuşan Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar, çağrı merkezi sektöründe İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirdikleri bu proje sayesinde Afyonkarahisar’daki gençlerin sektörün en kapsamlı eğitimini alarak meslek sahibi olduklarını belirtti. Akar, “İlk mezunlarımızdan 449 gencimiz, “Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. Bu gençler, kısa vadede Tempo için, orta ve uzun vadede ise ülke ve sektör için büyük kazanç. Burada edindikleri bilgilerden tüm kariyerleri boyunca faydalanabilecekler. Biz de Tempo Çağrı Merkezi olarak gençlerimizi sektöre kazandırmak, onlaraparlak bir kariyer sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
KAPSAMLI BİR EĞİTİM ALDILAR
Sertifika töreninde söz alan İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da Tempo Çağrı Merkezi ile oluşturdukları istihdam projesinin ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İŞKUR’un internet sitesine yapılan başvurulardan seçilen adaylarla yapılan mülakatlar sonucu tespit edilen kursiyerler, eğitim programına katıldı. Aldıkları eğitim süresi boyunca kursiyerlerimize İŞKUR olarak günlük 20 TL’lik bir desteğimiz oldu. Yine eğitimleri süresince kursiyerlerimizi iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı güvence altına aldık. Şimdi ise bu desteğin sonucu karşımızda. Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlıeğitim programını başarı ile bitiren gençlerimiz sertifikalarını aldılar ve Tempo Çağrı Merkezi’nin kadrolu birer çalışanı oldular” diyerek Tempo Çağrı Merkezi ile gerçekleştirdikleri projenin önemini vurguladı.
EKONOMİYE KATKI
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk de Afyonkarahisar ekonomisine katkısı nedeniyle Tempo Çağrı Merkezi’ne teşekkür etti. Ertürk, “1850 civarında bir kursiyer var. 500 civarında da sertifika vermişiz. Yeni 500 gencimizin daha iş hayatına atılması çok önemli bir olay. Bunu en az 4-5 ile çarpınız, katkıda bulunan kişi sayısı ortaya çıkıyor. İstihdama katkılarından dolayı Tempo İş Merkezi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.
Bir yıl sürecek proje kapsamında 40 günlük ‘Müşteri Asistanı Programı’ ile 68 günlük ‘Çağrı Merkezi Elemanı Programı’nı başarıyla bitiren katılımcılar, Tempo Çağrı Merkezi’nde Müşteri Temsilcisi olarak işe başlayacak.“İŞKUR Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu” ve istihdamlar 2013 yıl sonuna kadar devam edecek. (Kocatepe)

İşgücü sıkıntısı aşıldı

Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar, bir basın mensubunun sorusu üzerine, Afyonkarahisar’daki faaliyetlerine son vermeyi düşünmediklerini söyledi. Akar, “Bu çalışmayla birlikte bir dönem nitelikli işgücü açısından sıkıntı yaşamaya başlamıştık. O dönemde program çalışması gündeme geldi. Bu tip çalışmalar hemen sonuç vermiyor. Nitelikli işgücü sıkıntısını 6 aylık bir eğitimle aşıyoruz” diye konuştu.

İşadamlarına hatırlatma

İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Tempo Çağrı Merkezi’nin eğitiminin önemli bir faaliyet olduğuna dikkat çekti. Ünlüyalvaç, “İşadamlarına seslenmek istiyoruz. Eğitimin ardından neticeyi şimdi alabiliyoruz. İŞKUR’la temasa geçerek bu eğitimlerin sağlanmasını öngörüyoruz. İş arayanların işçi arayanların da kurumumuza başvurmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme