• Haberler
  • Genel
  • Eğitim Gönüllüleri’nde 2. etkinlik dönemi başlıyor

Eğitim Gönüllüleri’nde 2. etkinlik dönemi başlıyor

İlimizde 2003 yılından bu yana ilköğretim çağı çocuklarına çok yönlü eğitim desteği veren TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı, başarılı geçen 1. Dönemin ardından bugün 2. etkinlik dönemine başlıyor. Eğitim Parkı'ndan 1. Dönemde 2000'in üzerinde çocuk faydalandı Eğitim Alanında Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın, ilimizdeki ilköğretim çağı çocuklarına, eğitimli gönüllü ordusuyla [&hellip]

Eğitim Gönüllüleri'nde 2. etkinlik dönemi başlıyor

İlimizde 2003 yılından bu yana ilköğretim çağı çocuklarına çok yönlü eğitim desteği veren TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı, başarılı geçen 1. Dönemin ardından bugün 2. etkinlik dönemine başlıyor. Eğitim Parkı’ndan 1. Dönemde 2000’in üzerinde çocuk faydalandı

Eğitim Alanında Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın, ilimizdeki ilköğretim çağı çocuklarına, eğitimli gönüllü ordusuyla verdiği çok yönlü eğitim desteği artarak devam ediyor.
TEGV, Türkiye’nin 35 ilinde toplam 12 Eğitim parkı, 53 Öğrenim Birimi ve 20 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ve 2 il temsilciliğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEGV arasında imzalanan Sosyal Etkinliklere Destek Protokolü kapsamında, okul içi ve okul dışı zamanlarda, devletin verdiği temel eğitime katkı amaçlı özel etkinlik programları uyguluyor. Afyonkarahisar Eğitim Parkı, 1100 metrekare kapalı alanı, açık spor alanları, tam donanımlı derslik ve proje odalarıyla 7 yıldır Afyonkarahisar’da ilköğretim çağı çocuklarına aldığı temel eğitime, çocuk dostu mekanıyla destek veriyor. Tamamı ücretsiz olan programlardan 7–16 yaş arası ilköğretime devam eden tüm çocuklarımız yararlanabiliyor. Park kuruluşundan bu yana 20 binin üzerinde çocuğa 1000’in üzerinde gönüllüyle eğitim desteği verdi.
TEGV Afyonkarahisar Eğitim Parkı’nda çocukların dil, İletişim becerileri, bilim-teknik, güzel sanatlar alanlarında yaşam becerilerinin artmasına yönelik programlar, eğitim departmanı ve konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlanıyor. Çocukların sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve teknolojinin yeniliklerinden yararlanmaları amacıyla oluşturulan öğrenme ortamlarında onların okuldaki başarı oranlarını arttırmalarına destek veriliyor.
Bugün yeni dönem için kapılarını açaçak olan eğitim parkı, var olan etkinliklerin dışında farklı alanlarda yeni etkinliklerle de bu yıl çocuklara ilköğretimdeki başarılarını tamamlayıcı eğitim desteği verecek. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan MİGROS-TFF-TEGV işbirliği ile yürütülecek olan “Genç Formalar” futbol etkinliği büyük ilgi görüyor. Migros tarafından yapılan halı sahada çocuklara futbolu sevdirmek ve fairplay ruhunu benimsetmek amaçlanıyor.
Ayrıca, “Bilgi Benim İşim” bilişim etkinliği ile çocukların iyi ve bilinçli birer teknoloji kullanıcısı olması hedefleniyor. Program hayatın her alanında yer alan teknolojinin ne olduğunu bilme, teknolojiyi anlama ve farkındalık sağlarken çocukların bilgisayar okur-yazarlığı becerilerini de geliştirmeyi amaçlıyor.
Nokia ile Düşler Atölyesi, Yapı Kredi ile Okuyorum Oynuyorum, Genç Mucitler (Matematik-Fen), İlköğretime Destek Programları, Sağlığı Geliştirme, meslek ve okul seçiminde yol gösterici Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum, Kulüp çalışmaları etkinlik başlıklarından birkaçı. Ankara Yolu Sahipata Köprüsü yanında bulunan Eğitim Gönüllüleri Afyonkarahisar Eğitim Parkı, haftanın 7 günü tüm çocuklara açık. Eğitim parkına kayıt olmak için nüfus cüzdanı ve iki fotoğrafla gelinmesi yeterli.

Bakmadan Geçme