• Haberler
  • Genel
  • Eğitim emekçilerinin hakları korunacak – Kocatepe Gazetesi

Eğitim emekçilerinin hakları korunacak – Kocatepe Gazetesi

KESK Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek, hükümetin hukuksuzluk yaptığını ileri sürerek buna karşı eğitim ve bilim emekçilerinin hak ve çıkarlarını korumak için konu ile ilgili her türlü hukuksal girişimin sendikalarınca yapılacağını ilan etti. Örnek, mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti KESK Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Şube Sekreteri Fikret Örnek birlikte düzenledikleri basın toplantısında eğitim sistemi [&hellip]

Eğitim emekçilerinin hakları korunacak

KESK Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek, hükümetin hukuksuzluk yaptığını ileri sürerek buna karşı eğitim ve bilim emekçilerinin hak ve çıkarlarını korumak için konu ile ilgili her türlü hukuksal girişimin sendikalarınca yapılacağını ilan etti. Örnek, mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti

KESK Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Akyıldız, Şube Sekreteri Fikret Örnek birlikte düzenledikleri basın toplantısında eğitim sistemi ve yönetici atamalarını sert bir dille eleştirdiler.
KESK Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek, “AKP hükümeti eğitim yöneticiliği üzerinden yeni bir siyasi kadrolaşma hamlesi başlatmıştır. Bu bütün illerde açıklanan sonuçlardan açıkça görülmektedir. Yapılan haksızlığı biraz da örtebilmek için Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü sözlü puanlarını açıklayamamıştır. Bu konuda gerekli girişimler yapılmıştır. İstenilen yanıt alınınca kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.
KUL HAKKI YENDİ Mİ?
Eğitim-Bir-Sen üyelerine atanacakları yere kimin kaç puana ihtiyacı varsa ona göre sözlü puan belirlendiğini ileri süren Şube Sekreteri Fikret Örnek; “Sendikamız üyeleri başta olmak üzere sınava giren diğer adayların puanları da bu sıralamanın altında kalacak şekilde verilmiştir. Bu yaptıklarınız inancınıza göre kul hakkı yemek değil midir? Ve yediğiniz bu kul hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Biliniz ki samimi bir inancınız varsa hakkı yenenlerin iki eli de yakanızdadır” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme