• Haberler
  • Genel
  • Eğitim düzelmedikçe toplum düzelmez – Kocatepe Gazetesi

Eğitim düzelmedikçe toplum düzelmez – Kocatepe Gazetesi

SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada eğitim camiasının sorunlarını dile getirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün temennilerle geçiştirildiğin söyleyen Çetinkaya, eğitim düzelmedikçe toplumun düzelmeyeceğini söyledi Saadet Partisi (SP) Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, partide düzenlediği toplantıda konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başladı. Çetinkaya, öğretmenlerin gerekli saygınlığa kavuşup, itibarlarının artırılmasını da [&hellip]

Eğitim düzelmedikçe toplum düzelmez

SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada eğitim camiasının sorunlarını dile getirdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün temennilerle geçiştirildiğin söyleyen Çetinkaya, eğitim düzelmedikçe toplumun düzelmeyeceğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, partide düzenlediği toplantıda konuşmasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başladı. Çetinkaya, öğretmenlerin gerekli saygınlığa kavuşup, itibarlarının artırılmasını da diledi.
ÖĞRETMENSİZ EĞİTİM OLMAZ
Dershane restleşmesi ve siyasi polemiklerin eğitimde asıl gündem olması gereken eğitim sorunlarının konuşulmasına fırsat vermediğinden yakınan SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya; “Üç sorunun doğru cevabı eğitimimizin problemlerini kökünden çözer. Çocuklarımıza ne öğreteceğiz? Nasıl öğreteceğiz? Kim öğretecek? Eğitimde işin temeli öğretmendir ve müfredat programlarıdır. Temiz ve doğru bilgi doğru tekniklerle öğretilmelidir. Doğru ve temiz bilgileri ve doğru davranışları ancak öğretmen kazandırabilir. Eğitimde birinci öncelik öğretmendir, bu gerçek ihmal ediliyor. Öğretmenlik bir meslek olmaktan öte insan yetiştirme sanatıdır, idealdir. Öğretmen eğitim ordusunun fedakâr askerleridir. Gönüllüdür, şuur sahibidir. Katar’da yapılan uluslar arası Dünya Eğitim Zirvesi’nde; ‘Teknoloji mi, Öğretmen mi?’ sorusuna cevap arandı. Kesin olarak öğretmensiz eğitimin olmayacağı kararı alındı.” dedi.
400 BİN ÖĞRETMEN BOŞTA
Öğretmenin eğitiminin birinci şartı olduğunu dile getiren SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, öğretmenin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtti. Öğretmeni ikinci plana düşüren bir eğitim anlayışını kabullenmek mümkün olmadığını söyleyen Çetinkaya; “Öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin önemli problemleri vardır. Eğitim fakülteleri öğretmen yetiştiremiyor. Öğretmenler bilgi ve görgülerini artıracak destekten mahrum. Bakanlığın öğretmenlerin bilgi ve görgülerini artırmada yeterli programları yok. 150 bin öğretmen açığı var, birçok okulda dersler boş geçiyor ya da vekil öğretmenler derse giriyor. 400 Bin öğretmen boşta geziyor, atanamadığı için bu güne kadar 38 öğretmen intihar etti. Öğretmenlerin ciddi sıkıntıları var. Kredi kartı ve birikmiş kredi borçları vardır. Öğretmenlerin önemli bir kısmı bu mesleği seçtiği için pişmandır. Öğretmenlerin tamamına yakını da Bakanlığın kendilerine hak ettiği değeri vermediğini düşünüyor.” diye konuştu.
GELİR SEVİYELERİ YÜKSELTİLMELİ
Öğretmenler Günü’nün sadece iyi dilek temennileriyle geçiştirildiğini belirten Tacettin Çetinkaya, SP olarak eğitimde AB’nin Türkiye’ye uymayan değerlerinden vazgeçilmesi gerektiği kanaatinde olduklarını bildirdi. Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Okullar eğitici ve öğretici hale getirilmelidir. Eğitimin düzelmesi ancak kendi değerlerimizi ve ruhumuzu giydireceğimiz bir anlayış ve şuurla mümkündür. Öğretmenlerin tüm problemleri çözülmeli, saygınlıkları artırılmalıdır. Öğretmenlerin gelir seviyeleri yükseltilmelidir. En az AB ülkelerindeki öğretmenlerin gelir düzeylerine çıkarılmalıdır. Bakanlıkça öğretmenlere mesleki formasyonlarını geliştirmeleri için imkân ve kaynak sağlanmalıdır. Eğitim düzelmedikçe toplum düzelmez. Şekille ilgili düzenlemelerden ziyade eğitimin temel problemlerine kalıcı çözümler üretilmelidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme