Eğitim dünyasında 'şarkı gibi' işbirliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arasında ortak çalışmalar yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokole göre Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, koro eğitim, ses eğitimi, çalgı eğitimi, müzik eğitiminde her iki kurum da faaliyet yürütecek Afyonkarahisar'da iki eğitim kurumu, önemli bir protokole imza attı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe [&hellip]

Eğitim dünyasında “şarkı gibi” işbirliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arasında ortak çalışmalar yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokole göre Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, koro eğitim, ses eğitimi, çalgı eğitimi, müzik eğitiminde her iki kurum da faaliyet yürütecek

Afyonkarahisar’da iki eğitim kurumu, önemli bir protokole imza attı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, ortak çalışma protokolüne imza attı. Müzik alanındaki çalışmalarda işbirliğini kapsayacak protokolün amacı, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Ses Eğitimi, Çalgı Eğitimi, Müzik Eğitimi, Koro Eğitimi’nde kurumların eşgüdümlü faaliyet yürütmesi olarak belirlendi.
KONSERVATUVAR
DESTEK SAĞLAYACAK
2 yıl geçerliliği olan protokolün Konservatuvar’a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yüklediği sorumluluklar bulunuyor. Protokole göre Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yükümlülükleri arasında eğitim programlarının hazırlanmasına destek sağlamak, her program için uzman öğretim elemanı görevlendirmek, ilde kurulacak kültür ve sanat topluluklarının çalışmalarını izlemek, rehberlik ve danışmanlık yardımında bulunmak yer alıyor.
MİLLİ EĞİTİM BELİRLEYECEK
Protokolde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin çerçevesi de belirlendi. Buna göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü, protokol kapsamında ilde açılacak kurs türlerini ve kursun açılacağı merkezleri talep ve ihtiyaca göre belirleyecek. Müdürlük, yörede yaşayan usta ve sanatkârlarla işbirliği kurmak, araştırma, inceleme ve derleme çalışmaları ile notasyon işlemlerinin yürütülmesini de sağlamakla yükümlü. Müdürlük’ün bir yükümlülüğü de kentte, ileri düzeyde bir kültür ve sanat topluluğu kurulması yönünde çalışmalar yapmak olarak belirlendi.
OYUN VE TÜRKÜLER
DERLENECEK
Protokolde adı geçen kurumlardan birisi de İl Halk Eğitim Merkezi. Halk Eğitim Merkezi’nin gerçekleştirmesi gereken faaliyetler de şöyle:
Yörede derleme ve araştırma çalışmalarını yürütmek, yörede kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren dernek vakıf gibi gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapmak, yörenin oyun ve türkülerinin derlenmesi, notaya alınması ve arşiv oluşturulması yönünde çalışmalar yapmak.
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme