• Haberler
  • Gündem
  • Eğitim çalışanları, enflasyona ezdirilmesin – Kocatepe Gazetesi

Eğitim çalışanları, enflasyona ezdirilmesin – Kocatepe Gazetesi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, eğitim ve öğretimdeki sorunların giderilmesi hâlinde daha iyi bir nesil yetiştirileceğini kaydetti. Çelik, 'Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı yapılmalıdır. Ülkenin ekonomik gelişmesinden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak refah payı verilmelidir. Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır. Gelir vergisi oranları reel ücret [&hellip]

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Başkanı Abdullah Çelik, eğitim ve öğretimdeki sorunların giderilmesi hâlinde daha iyi bir nesil yetiştirileceğini kaydetti. Çelik, “Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı yapılmalıdır. Ülkenin ekonomik gelişmesinden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak refah payı verilmelidir. Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır. Gelir vergisi oranları reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmelidir. Bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmeleri sağlanmalıdır. Mevcut ek gösterge rakamları en az 600 puan artırılmalıdır. Kılık ve kıyafet dayatması sona erdirilmelidir. Siyaset ve grev hakkının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak, bu hizmet sınıfındaki personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Hizmet kolu kapsamındaki kurumlarda görev yapan şeflere, Adalet Bakanlığı kadrolarında görev yapan şeflere tanınan mali haklar tanınmalıdır” dedi.
KARİYER BASAMAKLARI YENİDEN BELİRLENMELİ
Öğretmenlikte kariyer basamaklarının yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Ek ders birim ücretleri en az iki katı tutarında artırılmalıdır. Öğretmenlerin aylık karşılığı ders saatleri arasındaki farklılık giderilerek 15 saate eşitlenmelidir. İstihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan öğretmenlere ilave tazminat ödenmelidir. Zorunlu İLKSAN üyeliği dayatan kanun hükmü kaldırılmalıdır. Alan değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Kariyer basamakları sistemi yeniden işler hale getirilmelidir.4/B’li yerine kadrolu öğretmen ataması yapılmalı, mevcut sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmelidir. Ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik uygulamasına son verilmeli, öğretmen ihtiyacı bütünüyle memur kadroları yoluyla sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
FAZLA MESAİ ÖDENMELİ
Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:
“Öğretim yılına hazırlık ödeneği bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Haftalık 40 saati aşan çalışmalarında fazla mesai ücreti ödenmeli ya da personel yetersizliği bahanesine sığınılmadan izin kullandırılmalıdır. Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında çalışan engelli personel sınavsız olarak memur kadrolarına atanmalıdır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları en geç iki yılda bir olmak üzere, düzenli bir şekilde yapılmalıdır.4/C statüsündeki personel kadroya geçirilmelidir.” 

Bakmadan Geçme