Eğitim-Bir’in 2 nolu şubesi seçime gitti

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi’nin ilk olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Tek aday ve liste olarak seçime giren şubenin eski ve yeni Başkanı Mustafa İşbilir güven tazeledi Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi’nin ilk olağan genel kurul toplantısı divan başkanlığının oluşturulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Şubenin eski ve yeni [&hellip]

Eğitim-Bir'in 2 nolu şubesi seçime gitti

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi’nin ilk olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Tek aday ve liste olarak seçime giren şubenin eski ve yeni Başkanı Mustafa İşbilir güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şubesi’nin ilk olağan genel kurul toplantısı divan başkanlığının oluşturulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını Şubenin eski ve yeni Başkanı Mustafa İşbilir, yaptı.
İŞ VE İŞLEYİŞ DEMOKRATİK
Eğitim-Bir-Sen İki Nolu Şube Başkanı Mustafa İşbilir, çalışanların mevcut sorunlarının çözümü, yeni haklar elde edilmesi noktasında daha kararlı ve etkin mücadele verilmesi gerektiğine olan inançla hareket ettiklerini belirtti. Mustafa İşbilir, demokrasilerin vazgeçilmezi sivil toplum örgütleri içerisinde gücünü halktan ve Hak’tan aldığını vurguladığı, etkili ve yetkili sendika olarak nitelendirdiği Eğitim-Bir-Sen ve bağlı olduğu konfederasyon Memur-Sen’in kurucu Başkanı merhum Akif İnan’ın izinde ilerlediklerini söyledi. Sendikal mücadelede Memur-Sen’in 1995 yılından itibaren meşakkatli yolları aşarak önemli bir noktaya ulaştığını belirten İşbilir; “Üniversitemizin çok değerli akademik ve idari personellerinin bizlere inanarak ve güvenerek sendikamıza üye olup hizmet sendikacılığı anlayışı ile sürdürdüğümüz liderlik mücadelemizi desteklemeleri ayrıca şahsen seçmiş oldukları delegeler vasıtasıyla kongrelerimize katılmaları bizleri son derece mutlu etmiştir. Türkiye’nin demokratik, aydınlık, şeffaf, insan merkezli bir sisteme kavuşması doğrultusunda en baskın duruşu sergileyen örgüt olarak içimizin dışımızın niyet ve söymemimizin birliğini ve diğer sendikal örgütlenmelerden farkını koyan en güzel numune teşkilatımız bünyesinde gerçekleştirdiğimiz demokratik iş ve işleyiştir.” dedi.
Genel kurul toplantısına; Eğitim-Bir-Sen Memur-Sen Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, sendika üyeleri katıldılar.
İŞBİLİR TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ
Eğitim-Bir Sen 2 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı tekrar Mustafa İşbilir oldu. Yönetim kurulu üyeliklerine; Vehbi Gülseren, Yusuf Pınar, Mehmet Aktürk, Mehmet Köksu, Selim Kaya, Hasan Hüseyin Güneş seçildiler. Denetleme kurulu üyeliklerinde ise; Ramazan Türk, Ahmet Umut Baştepe, Ertuğrul Doğan, İbrahim Kahraman, Yusuf Çoban yer aldı. Disiplin kurulu; Yücel Güllü, Erten Oğuz, Ümit Elbir, Nail Özer, İhsan Halat’tan oluştu. (Kocatepe)

“Memur-Sen demokrasiye katkı sağlıyor”

Sendikacılıkta meselelere ideolojik, yıkıcı,
bölücü yaklaşımlar yerine, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak demokratik gelişime katkıda
bulunacak bir yaklaşımda bulunulması gerektiğini savunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, izleyebildiği kadarıyla Memur-Sen’in böyle bir yaklaşım içerisinde bulunduğunu söyledi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı kongresinde konuştu. Toplumların güçlü olmalarının demokrasilerinin güçlü olmasına bağlı olduğunu belirten Yalçın, demokrasilerin güçlü olmasınında toplumdaki sivil toplum örgütlerinin fazlalığıyla bağlantılı olduğuna temas etti.
Yalçın, eğitim alanında bir sivil toplum örgütü olan Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanlığı genel kurul toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sivil toplum örgütü olmanın sadece o meslek örgütü çalışanlarının özlük haklarını sağlamakla sınırlı olmadığına değinen Yalçın şöyle konuştu: “Toplum ve ülke demokrasilerinin gelişmesine katkı sağlamak sivil toplum örgütlerinin görevleri arasındadır. Sendikacılığında bu yönde hareket etmesi ve bu yönde bir tarz belirlemesi bizler için önemli bir husustur. Meselelere sadece ideolojik bir yaklaşımla değil, yıkıcı, bölücü bir yaklaşımla değil, gerçekten toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak demokratik gelişime katkıda bulunacak bir yaklaşımda bulunulması gerekiyor. İşte bizim izlediğimiz kadarıylada Memur-Sen’in böyle bi yaklaşım içerisinde bulunduğu gözlemliyoruz. Bu yönden kendilerini kutluyoruz. Kongrenin Afyon’a, ülkemize, demokrasiye katkı sağlaması açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme