• Haberler
  • Genel
  • Eğitim-Bir’de Çelik güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Bir’de Çelik güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin 4.olağan kongresi Cumartesi günü Öğretmenevi'nde yapıldı. Genel kurula tek liste ve başkan adayı olarak katılan Abdullah Çelik 114 üyeden 106’nın oyunu alarak güven tazeledi. Sandıktan 8 adet geçersiz oy çıktı Birlik ve beraberlik artırılmalı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik yaptı. Şube yönetimi emanetini [&hellip]

Eğitim-Bir'de Çelik güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 4.olağan kongresi Cumartesi günü Öğretmenevi’nde yapıldı. Genel kurula tek liste ve başkan adayı olarak katılan Abdullah Çelik 114 üyeden 106’nın oyunu alarak güven tazeledi. Sandıktan 8 adet geçersiz oy çıktı

Birlik ve beraberlik artırılmalı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik yaptı. Şube yönetimi emanetini aldıkları günden bugüne kadar, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte hiç vefasızlık görmediklerini, kimseye de vefasızlık yapmadıklarını belirten Abdullah Çelik, hiç kimsenin bu davanın tekerine çomak sokmayı başaramadığını dile getirdi. Çelik; “Biz de bu tekerliğin tümseği aşması için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstereceğiz. Biz biliyoruz ki, Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle, ‘Yol O’nun, varlık O’nun, gerisi hep angarya.’ Bizler de bu şuurla davamızın gönüllü işçileriyiz. Bu gönüllülük, Memur-Sen’i hak ettiği yere, yani Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu makamına çıkardı. Eğitim-Bir-Sen’imizin de ilimizin en büyük sivil toplum örgütü, en büyük eğitim sendikası olmasını sağladı. Bu destanın yazılmasında en büyük pay, siz değerli dava arkadaşlarımındır. Sendikacılar olarak hizmet yarışında bir kulvarı temsil ettik. Sendikacılığı özünde kamu çalışanı kardeşlerimizin haklarını koruma ve gözetmede, uğradıkları haksızlıklara dur demede; genelde ise ülke-miz ve insanlık onurları, çıkarları, hak ve özgürlükleri ekseninde görüyoruz. Kamu çalışanlarının haklarını korurken, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin uğradığı zulme karşı var gücümüzle haykırmaktan geri kalmı-yoruz. Akan kanlar durana kadar, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, büyük mitingimizle Ankara’da, teşkilatlar olarak da illerimizde tepkilerimizi ortaya koyduk. Toplumdaki ayrımcı noktalar yerine, birlik ve beraberliği artırıcı konulara ağırlık verilmesini istiyoruz.” dedi.
Çözüm bekleyen çok sorun var
Kararlı ve azimli tutumları sayesinde toplu sözleşmenin eklendiğinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, sendika üyelerinin de büyük gayretiyle, referandum da kabul edildiğini kaydetti. Çelik; “Bu sizlerin başarısıdır, bizlerin başarısıdır, genel merkezimizin başarısıdır. Toplu sözleşmemiz hayırlı olsun. Bu yıl son kez gerçekleştirilen toplu görüşmelerde son 9 yılın en iyi sonucu yine sizlerin destek ve gayretiyle elde edildi. Tabanın desteği, genel merkezimizin elini güçlendirdi. Bizim adımıza yapılan pazarlıklarda Memur-Sen’e yakışır bir sonuç alındı. Eğitim çalışanları olarak pek çok sorunumuzun sendikamızın etkili mücadelesi sayesinde çözüldüğünü biliyoruz. Ancak hala sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmemesi, ücretli, vekil öğretmenlik uygulamalarının devam etmesi, kariyer basamakları ile ilgili sorunlar, yönetici atama ve yer değiştirmedeki sıkıntılar, Şef, memur ve hizmetlilerimizin hem ekonomik hem de çalışma şartlan ile ilgili sorunlar, 4/C’li olarak istihdam edilen kardeşlerimizin problemleri gibi daha pek çok çözüm bekleyen ekonomik, sosyal ve özlük haklarımızla ilgili problemlerimizin varlığı da bir gerçektir” diye konuştu.
Eğitim bütçede öncelikli
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin geçmişte, eğitim yönünden başarısıyla övünebilecek bir il olmadığını hatırlattı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitim ordusunun ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile her gün ileriye doğru gidildiğine dikkat çeken Çoban; “Afyonkarahisar’ı diğer iller ile karıştırmamak lazım. Afyonkarahisar 18 ilçesi, 89 beldesi, 400’e yakın köyüyle çok geniş bir coğrafyaya sahip. Bu kadar çok köyün, kasabanın, ilçenin olduğu bir yerde de eğitimle ilgili kurumlar da dağınık olduğundan dolayı sanıyorum istenilen başarı elde edilemiyor. Örneğin Eskişehir’in nüfusu 700 bin. Bizimde nüfusumuz 700 bin. Ama Eskişehir’deki nüfusun 600 bini merkezde yaşıyor, 100 bini ilçelerde yaşıyor. Bizim 171 binimiz merkezde yaşıyor, 530 binimiz ilçelerde, beldelerde, köylerde yaşıyor. Bu da eğitim ile ilgili çalışmaları olumsuz etkiliyor. Bunlar tabi mazeret değil. En güzeli yapılacak. 2003 Yılından itibaren Türkiye’de ilk kez Milli Eğitime ayrılan bütçe birinci sırada yer almıştır. Bu da ülkemizin eğitime verdiği önemin bir göstergesidir. Daha önce savunma harcamaları ilk sırada yer alırdı. Geçtiğimiz yıl domuz gribinden dolayı sağlık bakanlığının bütçesi biraz öne çıktı ama özel bir durumdu. Geçen seneyi çıkardığımız zaman eğitimle ilgili harcamalar her zaman bütçemizin en büyük kalemini oluşturuyor.” şeklinde konuştu.
240 Öğrenci bilgi evlerinden
yararlanıyor
Afyonkarahisar merkezde okulların talepleri doğrultusunda çok dikkatli davrandıklarını bildiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 ve 2010 yılında okulların hemen hemen tamamına yakınının asfalt işini tamamladıklarını, 1 yılda okullara yaptıkları asfalt miktarının geçmiş yıllarda yapılanın tam 4 katı olduğunu ifade etti. Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Bu sene biraz daha fazla. Gelecek senede bahçesinde toz, çamur olan okulumuz kalmayacak. Okullarımızın fiziki ihtiyaçları için de elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Okullarımızı birer birer ziyaret ediyoruz. Bu senede başlattığımız, bizim seçim öncesi projele-rimizden olan bilgi evleri projesini de başlattık. Şuan 240 öğrencimiz burada eğitim görüyor. İnşallah gelecek senede bir tane Çavuşbaş’ta, Bir tane Karşıyaka Mahallesi’nde, bir tane Sahipata Mahallesi’nde, bir tane de Harb-İş’te Bilgi Evlerimizi çoğaltacağız. İmkansızlıktan dolayı dershaneye gidemeyen öğrencilere, kendi mahallesine yakın bir mahallede o imkanı bizzat kendilerine sunacağız. Tüm dershaneler hangi kitapları, hangi müfredatı takip ediyorsa, aynı dersleri, aynı kitaplı, aynı müfredatı biz öğrencilere ücretsiz vererek eğitim almasına yardımcı olacağız. Türk Telekom ile de işbirliği yaparak, vitamin programını da öğrencilere ücretsiz sunacağız.”Toplantıya; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, sendika üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme