Eğitim Bir-Sen'den kadınlara özel etkinlik

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Esma Karakaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Avukat Selcen Hıdıroğlu 'Kadın Hakları' konulu bir sunum yaptı. Ayrıca Eğitim Bir-Sen üyesi hanımların şiir dinletisi gerçekleştirildi.'SAYIN VALİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ'Açış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Esma Karakaş, 'Kayıt dışı istihdamın engellenmesi, tayinlerde aile [&hellip]

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Esma Karakaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Avukat Selcen Hıdıroğlu “Kadın Hakları” konulu bir sunum yaptı. Ayrıca Eğitim Bir-Sen üyesi hanımların şiir dinletisi gerçekleştirildi.
“SAYIN VALİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Açış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Numaralı Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Esma Karakaş, “Kayıt dışı istihdamın engellenmesi, tayinlerde aile bütünlüğü bozulmaması, kadınlara yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin önüne geçilmesi gerekmektedir. Ancak bu taleplerimizin gerçekleşmesi için bizim de mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu sıkıntıların giderilmesi, çözümü noktasında sayın valimizi de göreve davet ediyoruz” dedi.
28 Şubat sürecinde yaşananları unutmadıklarını belirten Esma Karakaş, “Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 28 Şubat’ta yaşana dramları unutmadık, asla unutmayacağız. En derin yaralar, üzerinde konuşulamayan, sessizce fakat mazlumların gönlünde fırtınalarla yaşananlardır.
Yıllarca sosyal hayattan dışlanan, eğitim hakkı engellenen, çalışma hayatlarında önlerine engeller çıkarlan ve asla kendileri olmalarına izin verilmeyen kadınların hiçbir zaman yaraları kapanmayacaktır” ifadelerini kullandı.
KADINLAR LEHİNE DÜZENLEMELER
YAPILIYOR
“Kadın Hakları” konulu sunumunda ise Avukat Selcen Hıdıroğlu, hukuki anlamda kadınları koruma altına alan reformlar hakkında Eğitim Bir-Sen üyesi kadınları bilgilendirdi. Avukat Selcen Hıdıroğlu, “Ailenin korunması ve şiddetin önlenmesine dair karar, bu durum kadınlar için devrim niteliğinde bir reformdur. Çalışan kadınlarla ilgili getirilen yeni düzenlemeler, onların çalışma hayatında ciddi derece rahatlamalarını sağlamıştır. Süt izninden, aylıksız izin haklarına çalışan kadınları rahatlatan gelişmelerdir bunlar. Aile içi şiddet sadece kadınların maruz kaldığı bir problem değil. Konuyla ilgili yasal düzenlemeler sadece kadını değil, çocukları, ailenin diğer fertlerini de içine alan düzenlemelerdir. Aile içi şiddete maruz kalan kadın beyanı esas olarak delil göstermeden şikayette bulunabilir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme