• Haberler
  • Genel
  • Eğitim Bir-Sen'den 'çözüm süreci'ne tam destek

Eğitim Bir-Sen'den 'çözüm süreci'ne tam destek

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube'nin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Şube Başkanı Abdullah Çelik, 'çözüm süreci' adıyla yürütülen çalışmalara tam destek verdi Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri ile ilçe yönetim [&hellip]

Eğitim Bir-Sen’den “çözüm süreci”ne tam destek

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Şube Başkanı Abdullah Çelik, “çözüm süreci” adıyla yürütülen çalışmalara tam destek verdi

Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Abdullah Çelik, “çözüm süreci” adı altında yürütülen çalışmalara dikkat çekti. Çelik, sürecin Türkiye için önemli olduğunu belirterek yeşeren umudun kardeşlik temelinde yükseleceğini, ifade etti. Çelik, akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğini, bunu başarabilenlerin memlekete en büyük iyiliği yapacağını söyledi. Süreci engellemeye çalışanların yıllarca kandan ve göz yaşından nemalandığını, rant devşirdiğini belirten Çelik, terörle beraber kendilerinin de biteceklerini bildiklerinden dolayı saldırgan bir tavır sergileyerek süreci sabote etmeye çalıştıklarını söyledi. Çelik, “Sağduyulu milletimizin bu provokasyonlara prim vermediği bundan sonra da pirim vermeyeceği aşikardır” dedi.
12 MİLYON İMZA TOPLANDI
Serbest kıyafet için 10 milyon imza kampanyasında bir ay gibi kısa bir sürede toplumun her kesiminden destek bularak 12 milyon 300 bin imzaya ulaşıldığını belirten Çelik, bu sayının ana muhalefet partisinin aldığı oy sayısından bile fazla olduğunu söyledi. Bu imzaların gereği başlattıkları serbest kıyafet eylemi ile yıllardır devam eden, darbe artığı, çağdışı başörtüsü yasağının belinin kırıldığını belirten Çelik, kıyafet serbestliği gelene kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. Eylemin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini görmenin savundukları değerler ve kendileri adına sevindirici olduğunu söyledi. Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu olarak 2012 yılı mutabakatında 11 iş kolunun 10’unda yetkili sendika olduklarını, 2013 yılı mutabakatında ise 11 iş kolunda da yetkili olacaklarını söyledi. Bu bağlamda kime hizmet ettikleri belli olmayan rakip sendikaların, her türlü iftira dolu saldırgan tavırlar sergilediklerini ifade eden Çelik, bunlara kulak asmadan yollarına devam ettiklerini belirtti.
HİZMET SENDİKACILIĞI DA YAPILIYOR
Ücret sendikacılığının yanında hizmet sendikacılığı yapan bir sendika olduklarını vurgulayan Çelik, yapılan tüm hayırlı işlerde duyarlı ve inanan bir sivil toplum örgütü olmanın gereği olarak işin ucundan tutmanın ötesinde taşın altına elini koyan bir anlayışla mücadele ettiklerini belirtti. Eğitim çalışanlarını temsil eden genel yetkili sendika olduklarını vurgulayan Çelik, eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük mücadelesinde tavizsiz bir duruşla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme