• Haberler
  • Genel
  • Eğitim Bir-Sen'den AKÜ'ye Şube – Kocatepe Gazetesi

Eğitim Bir-Sen'den AKÜ'ye Şube – Kocatepe Gazetesi

Eğitim Bir-Sen'in Afyon Kocatepe Üniversitesinde şube açtığı bildirildi Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, sendikanın bugüne kadar özellikle sorun üretme değil, problem çözme odaklı bir yöntemle çalıştığını ifade etti. Afyonkarahisar 1 nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik konu hakkında açıklama yaptı. Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası’nın 14 [&hellip]

Eğitim Bir-Sen’den AKÜ’ye Şube

Eğitim Bir-Sen’in Afyon Kocatepe Üniversitesinde şube açtığı bildirildi

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, sendikanın bugüne kadar özellikle sorun üretme değil, problem çözme odaklı bir yöntemle çalıştığını ifade etti. Afyonkarahisar 1 nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik konu hakkında açıklama yaptı. Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası’nın 14 Şubat 1992 tarihinde şair, yazar ve eğitimci bir münevver olan Mehmet Akif İnan ve eğitim gönüllüsü arkadaşları tarafından kurulduğunu hatırlatan Çelik; “Merhum İnan’ın başlattığı bu hareket, kamu görevlilerinin sendikal haklara kavuşması için yıllardır bilimsel ve demokratik yöntemle, çalışma ve mücadelesini sürdürmektedir. Bu çalışmalar aynı zamanda ülkemiz demokrasinin halkın sesi olarak gelişmesi ve sivil toplumun güçlendirilmesi çalışmalarına önemli kazanımlar sağlamıştır. Bu nedenle merhum İnan, kamu görevlilerinin sendikal örgütlenme hakkı kazanmasında bizlere öncü olmuştur.” dedi.
Hedefte eğitim
kalitesini artırmak var
Gelinen noktada sendikasının gerçekleştirdiği etkili ve sonuç alıcı girişimler nedeniyle eğitim çalışanlarının teveccühünü kazandıklarını, 15 Mayıs 2011 tarihi itibariyle 195.670 üyeyle eğitim hizmet kolunda “genel yetkili” sendika olup, eğitim alanında yürüttükleri yapıcı ve onarıcı mücadele sendikacılığını masaya da taşıdıklarını belirten Abdullah Çelik; “İnsanımız ve değerlerimize sevdalı eğitimci arkadaşlarımız tarafından kurulan Afyonkarahisar şubemiz öncelikli olarak eğitim çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını daha da geliştirmek, ülkemiz ve özellikle ilimizin eğitim kalitesini artırmak, çocuklarımızın başarı çıtasını yükseltmek eğitimde verimlilik ve mesleki kalite hedefleriyle yola çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.
Sorgulayan çaba gösterilecek
Eğitim Bir-Sen Üniversite Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Fidan, üniversite bünyesinde yaklaşık 450 üyenin bulunduğuna dikkat çekerek, ikinci şubeyi açmaya hak kazandıklarını belirtti. Fidan sözlerine şöyle devam etti:
“İlimizde olduğu gibi, üniversitemizde de sendikamız üye sayısını artırmış ve 15 Mayıs 2011 tarihi itibariyle AKÜ’nün yetkili sendikası haline gelmiştir. Akademik ve idari personelimizin teveccühünü kazanmış bu tabloda, üyelerimizin güven, şeffaflık ve samimiyet temeline dayanan gayretli ve fedakar çalışmaları etkili olmuş ve bu gayretler sonucunda üniversitedeki üye sayımız 450’yi aşmış; sendika kanunu ve tüzük gereği şube olma hakkını kazanılmıştır. Bu yetkinin verdiği sorumluluk bilinciyle; sendikal sürece katkısı olan arkadaşlarımız yanı sıra tüm akademik ve idari personelimize hizmet etmekten onur duyacağız. Faaliyetlerimizde insan hak ve onurunu kutsal bir kavram olarak koruyup çevreye duyarlı, geçmişine saygılı ve geleceğimize karşı sorumlu olduğumuz bilincinde olacağız. Bu bağlamda sendikamızın üniversite şubesi olarak; üniversitemizin, ilimizin ve paydaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için fikir üreten, sorgulayan bir çaba içinde olacağız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme