• Haberler
  • Gündem
  • Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi Öğretmenlik Meslek Kanuna özel rapor hazırladı: Öğretmenlik kanunu raporu hazır

Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi Öğretmenlik Meslek Kanuna özel rapor hazırladı: Öğretmenlik kanunu raporu hazır

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 ve 2 Nolu Şubelerince ortaklaşa 'Birlik ve Kardeşlik' yemeği düzenlendi. Program Grand Derya Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.  'YAPILANLAR ALLAH RIZASI İÇİN'Programın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Çoğunluğun ittifak edebileceği gerçekliğin sağlam gayenin içinde 'ben' olmayıp, 'biz' olduğunu 'kin' olmayıp, 'aşk' olduğunu belirten Arslan, 'Tembellik yoktur, [&hellip]

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 ve 2 Nolu Şubelerince ortaklaşa “Birlik ve Kardeşlik” yemeği düzenlendi. Program Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.  
“YAPILANLAR ALLAH RIZASI İÇİN”
Programın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Çoğunluğun ittifak edebileceği gerçekliğin sağlam gayenin içinde “ben” olmayıp, “biz” olduğunu; “kin” olmayıp, “aşk” olduğunu belirten Arslan, “Tembellik yoktur, hizmet üretmek vardır. Hesap yoktur, hasbîlik vardır; umutsuzluk yoktur, müjdeler vardır. Ne yaptıysam, Allah rızası için yaptım diyebilmek vardır.  Ben de yaşamak, biz de yaşatmak vardır; kin de parçalanmışlık, aşkta birlik ve muhabbet vardır. Tembellikte miskinlik, hizmet üretmekte hayır dua almanın enerjisi, gönül huzuru vardır; umutsuzluk ta engeller, müjdeler de yol açmak vardır; Allah rızası yapılan her işte, hayır dua almak, hoş bir seda bırakmak ve hesap gününe güzel bir birikim yapmak vardır.” dedi.
“BİNLERCE KİTAP ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK”
25 Kasım 2018 Pazar günü yapılan kongren akabinde çalışmalara başladıklarını söyleyen Arslan, “Gelenekselleşen ara tatil Umre organizasyonumuzla ilgili ön çalışmalarımızı tamamlayıp üyelerimize duyurusunu yaptık. Geçtiğimiz hafta, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ‘Kitap Okuma Yarışması’nın protokolünü, Afyonkarahisar Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte imzaladık. Binlerce kitabın binlerce evladımızla buluşturulacağı projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Ocak ayı içerisinde kitapların okullarımıza dağıtımının yapılmasını planlıyoruz. Bu vesile ile kıymetli katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“HEDEF KARDEŞLİĞİ KAVİLEŞTİRMEK”
Adını “Birlik, beraberlik ve kardeşlik” olarak koydukları programda sendika üyeleriyle birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, “Bir çiçekle bahar olmaz diyenlere; evet bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar diyerek ülkemizde baharı başlatan o bir çiçeğe rahmet olsun. Programımız ve birlikteliğimiz, hep birlikte kardeşliğimizi kavileştireceğimiz iklimin, baharın ilk çiçeği, cemresi olsun inşallah. Ve Mevla bir sonraki cemreyi gönüllerimize düşürsün. Katılımları ile programımızı teşrif eden tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimiz adımlarımızı bereketlendirsin, ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımız sabit kılsın. Günümüz hayr, işimiz hayr, sonumuz hayrolsun. Allah’a emanet olunuz.” şeklinde konuştu.
YALÇIN’DAN ZEYBEK’E DESTEK
Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin değişim ve dönüşümü sürecinde ülkenin demokratikleşmesinde, ülkede ki demokratik zeminin korku tünelinden çıkması sonucu kamu görevlilerinin örgütlü güçleriyle buna katkı sunduklarını söyledi. Bu sayede bir değişim ve dönüşümün mümkün kılındığına değinen Yalçın, “Geldiğimiz noktada ülkemiz yeni yolculuklara çıktı. Türkiye yeni yolculuklara çıkıyor. Her yıl yeni hamleler yapmaya çalışan bir ülke fotoğrafı herkesi heyecanlandırıyor. Mazlum ve mağdurların gözlerinde umut ışığı olarak yeni bir fotoğraf çiziyor. Bu sürece en ciddi katkısı bulunan teşkilatız. Emek hareketi olarak hem çalışana hem ülkeye hem tüm mazlumlar için yeni kazanımlara imza atmayı başarmış bir teşkilatız” ifadelerini yer verdi. Yalçın, 31 Mart 2019 tarihinde ki yerel seçimlere AK Parti’den aday gösterilen ve programda hazır bulunan Mehmet Zeybek’e başarılar dileyerek “seçileceğine inancım tamdır.” ifadesiyle destek oldu.
“EK GÖSTERGE GAYRETİ SÜRÜYOR”
3600 ek gösterge konusuna değinen Ali Yalçın şunları söyledi:
“3600 ek göstergeye ilişkin 24 Haziran seçimleri öncesi Başbakan ile yaptığımız 17 kişilik Memur-Sen heyeti görüşmesinde 27 başlık sunmuş ve 3600 ek göstergenin olmazsa olmaz olduğunu ifade etmiştik. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran sürecinde 4 meslek grubuna ilişkin 3600 ek göstergeye ilişkin ifade ettiği cümle ne kadar doğru noktadan hareket ettiğimizi gösterdi. Fakat onun içeriğinin doldurulması tüm kamu görevlilerini kuşatan herkesi 600 puan yükselterek toplu bir memnuniyeti üreten çerçeveye oturmalı. Bu şekilde gayretimiz devam edecek. Buna ilişkin takibimiz sürüyor. Buna ilişkin yaptığımız raporu geçen AK Parti TBMM Grup Başkanı ile paylaştık. Bütün hizmet kollarının memnuniyeti üretecek bir çerçeve hedefliyoruz.”
“SAYGINLIK VE KARİYERİ DOLDURACAK İÇERİK ŞART”
Son dönemde gündeme gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarını çok önemsediklerini dile getiren Yalçın şunları söyledi:
“Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışılıyor. Bunu son derece önemsiyoruz. Dolayısıyla burayla ilişkin hazırlığımız tamam. 25 Aralık Salı günü Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları ile saat 15.00’te bir görüşme gerçekleştireceğiz ve raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Ne istiyoruz? Meslek kanunu ne getirmeli? Özlük haklarından tayin ve terfi sistemine varana kadar bütün süreci içerisinde bulunduran öğretmenlik mesleğine yönelik o saygınlığı ve kariyeri dolduracak bir içerik olmalıdır. Onun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”
PROGRAMA GENİŞ KATILIM
650 kişinin katıldığı programa Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Başkanları, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 ve 2 Nolu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

“Ben kardeşimin yanındayım böyle uygun görüldü”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la 40 küsur yıldır dava şuuru ile birlikte yürüdüklerini söyledi ve ekledi: “Ben kardeşimin yanındaydım. Ama Genel Merkezimiz böyle uygun görmüş. Bizde görev istenilmez verilir” dedi

Mehmet Zeybek, Milli Türk Talebe Birliği, Akıncılar, Milli Gençlik Vakfı’nda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la birlikte el ele, omuz omuza vererek yürüdüklerinin altını çizdi. Zeybek, “Helalleştik. Ama helalleşmek demek Sayın Başkanımızın kenara çekilmesi anlamına gelmiyor. Biz kendisinden istifade edeceğiz. Afyon’a gereken hizmetleri her yerde yine gönül birliği yaparak en iyisini nasıl kazanırız onun istişaresini yapacağız. Ben buradan kardeşime vedalaşma değil kucaklaşma zamanı diyorum. Eğitim Bir Sen’in kurulduğu günleri çok iyi hatırlıyorum. O zaman içerisindeydim. Dört arkadaş Eğitim Bir Sen’i Afyon’da kurdu. Yerimiz yoktu, dört tane ağaç sandalye ile kuruldu. Elhamdülillah şimdi bakıyorum salonlar almıyor. Emeği geçen tüm kardeşlerime, başta Sayın Genel Başkanımız Ali Yalçın’a hizmetlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Başkanımız bayrak yarışı diye ifade etti. Doğrudur, benim haddim hesabım yoktu. Ben kardeşimin yanındaydım. Ama Genel Merkezimiz böyle uygun görmüş. Bizde görev istenilmez verilir. Görevi en iyi şekilde yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Sayın Belediye Başkanımızın eğitime verdiği destekleri inşallah yeni dönemde de el ele vererek arttıracağız.” dedi.

Sivil toplum önemli

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilke ve inanç sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sivil toplum hareketlerinin özellikle milli ve manevi değerlerin yaşatılmasında bunun tüm dünya da hâkim kılınmasında önemi olduğunu belirterek ilke, inanç sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediğini vurguladı.
1977 yılında 15 yaşında bir çocukken sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen faaliyetlere katıldığını söyleyen Çoban şöyle konuştu:
“Bu tür faaliyetler içerisinde bulunmuş bir kişi olarak söylüyorum; bu tür faaliyetleri, teşkilatlanmayı çok önemsiyorum. O yüzden üye olmak, aidat ödeyip, faaliyetlere katılmak çok önemlidir. Bu şekilde önem verip üzerine düşeni yapanlara teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Biz Afyonkarahisar Belediyesi olarak 2009 yılından beri eğitime destek kapsamında hemen tüm okullarımızın asfalt ihtiyaçlarını giderdik. Yine okullara bilgisayar ve projeksiyon dağıttık. Son olarak okullarımıza bilgisayar ve televizyon kampanyası yaptık. Bilgi Evleri ile eğitim hayatına elimizden gelen desteği verdik. Özellikle Eğitim Bir Sen ile son 4 yıldır okuma faaliyeti ile güzel bir işe imza atıyoruz. Eğitim Bir Sen’in bu konuda diğer eğitim sendikalarına örnek olmasını diliyorum.”

Bakmadan Geçme