Eğitim Bir-Sen'den Ek Gösterge Talebi

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube İl Divanı Kurulu toplandı. Toplantıda eğitimdeki gelişmeler ve Türkiye gündemi değerlendirildi

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube İl Divanı Kurulu toplantısına Şube Yönetim Kurulu, İlçe Yönetim Kurulları, Kadınlar Komisyonu, Disiplin ve Denetleme Kurulları katıldı.
Toplantıda, sendikal çalışmaların yanı sıra eğitim, ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. 

Eğitim Bir-Sen'den Ek Gösterge Talebi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Türkiye geneli kendi statümüzdeki iller arasında üye yazım çalışmalarında Türkiye 2'ncisi olduk. Azim, inanç ve kararlıkla sürdürdüğümüz mücadelemizde, adımlarımızı bereketlendiren Rabbimize sonsuz hamd ediyor, mücadelemize emek, ömür, gönül veren tüm kardeşlerimize en kalbi duygularla teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, "Geçtiğimiz hafta iş bırakma eylemimizle birlikte Şube Müdürü ve Müfettiş üyelerimizle birlikte MEB önündeki eylemimizde haklı taleplerimizi haykırdık.

Yeni yasama döneminde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edecek olan Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı’nda şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrosunda bulunan Millî Eğitim Bakanlığı personeline de uzman ve başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde üyemiz şube müdürü, uzman, araştırmacı ve eğitim müfettişlerinin katılımıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Eylemde, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan hatadan dönülmesi; şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarına da uzman ve başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınması çağrısında bulunduk" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen'den Ek Gösterge Talebi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Ek gösterge artışına ilişkin düzenleme, kamu görevlileri arasında hiyerarşik ve adil düzeni sağlayacak, memnuniyet üretecek bir sonuç ortaya koyamamıştır. Sözlerin tutulması ve kamuda iş barışının sağlanması için birinci dereceye yükselen ancak 3600 ek göstergeden yararlanmayan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmelidir."

İsrail'in Filistin'deki soykırımına da dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, "İnsanlığa karşı bütün dünyanın gözü önünde suç işleyen, temel insan haklarını, uluslararası hukuku, uluslararası antlaşmaları açıkça çiğneyen İsrail’in barbarlığına son verilmelidir. Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmü, Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım, komşularına yönelen ve sivilleri hedef alan saldırganlığı derhal durdurulmalıdır.

Eğitim Bir-Sen'den Ek Gösterge Talebi

Bunun yanı sıra, Doğu Türkistan başta olmak üzere, mazlum halklara ve insanlara karşı sürdürülen, insanlığın ortak utancı olan katliamları, cinayetleri, açlığa maruz bırakılmayı ve hak ihlallerini şiddetle kınıyor; insanlık âlemini zulme karşı durmaya, barışı, adaleti, özgürlüğü ve insan haklarını dünyamıza hâkim kılmak için sorumluluk almaya, zalime ve zulme dur demeye çağırıyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme